Csúfolnak anyukám miatt. Hogy mondjam el neki finoman?
Már tavaly is, de főleg idén elkezdtek az osztálytársaim csúfolni, mert anyukám duci. 110kg körül van, ami tényleg sok :( de egyébként Ő próbál tenni ellene, mióta csak az eszemet tudom küzd ezzel. Főleg azzal csúfolnak, hogy apukám aránylag vékony, és hát hogy anya meg nagy, és ocsmány dolgokat találnak ki. Tegnap sírva jöttem haza, mert volt egy lyukas óránk és a többiek azzal szórakoztak, hogy ilyen képszerkesztővel egy tehén fejére szerkesztették anyukám facebookos profilképét :( Annyira rosszul esett, még azok is nevettek, akikkel amúgy elvileg jóban vagyok. Látta tegnap anya, hogy sírtam, de azt mondtam neki, hogy az egyik lánnyal vesztem össze, nem tudom hogyan mesélhetném el neki mi volt igazából. Nem akarom megbántani, de az osztályfőnökkel hiába beszéltem már erről, és napról napra nagyobb hülyeségekkel csúfolnak, már gyűlölök suliba menni. Ma nem kellett mennem, mert rosszul aludtam és reggel is sírtam, de ezt holnap már nem fogja engedni anya, és jó lenne vele beszélgetni erről. Arra gondoltam, hogy először apának említeném meg, de tök mindegy, mert mindenképp rosszul fog esni anyának. Engem nem bánt, hogy duci, még így is szebb és igényesebb, mint sok osztálytársam vékony anyukája, de az nagyon rossz, hogy ezzel bántanak, és mindenki kinevet meg beszólogatnak pl.tesiórán, hogy tegyem oda magam, mert olyan koca leszek, mint anyukám.
Az osztálytársaimmal tudom, hogy nem tudnak mit kezdeni meg nem is azt akarom, hogy bemenjenek balhézni, csak jó lenne velük erről beszélgetni, mert más dologban is mindig ők adják a legjobb tanácsokat, csak hát félek, hogy nagyon a szivére veszi anya :(
Pont ezért utálom az embereket.
Egész életem ezzel telt.
Kérdező. Ha anyukáddal szeretitek egymást, és biztos vagy abban, hogy kiáll melletted, akkor mond el neki. Segíteni fog neked. És neked is könnyebb lesz, legalábbis lelkileg, ha kiadod magadból.
Elmondod úgy ahogy történt, nem finoman. Hogy legyen reális . Azt csúfoljak sokat , aki hagyja magát. Látják, hogy vele lehet. Én most leírom őszintén mit tettem volna. Azok megkapták a zöldet tőlem, akik szerint ki kell állnod magadert és anyádert. Ha igaz a kérdésed, mert közben írták már nem vagy itt. Ettől függetlenül olvashatják majd olyanok, akik ezzel a problémával küzdenek. Az is igaz, hogy a tanárok is szívesen segítenek mindenben. Tudni kell melyik viseli a szívén a gyerekek nemcsak tudás alapú fejlődését és elősegíteni azt, hogy az iskola szeretetben gazdag környezet legyen.
Szóval én a helyedben, ha csúfolták volna a családtagomat vagy engem. Ha fiú, jössz velem a sarokba és megmutatom hol van a tehén tőgye, amit kézzel fejnek. Viszont én jobban tudok fejni, mint más, erősebben. Ha lány tenné, akkor a táblán köt ki a rajz, amíg beér a tanár. Aztán megbeszeljuk hárman mi történt. Ha kirúgják emiatt a suliból, az már az ő hibája miatt lesz.
Ja, és az is ő volt, akinek 24 évesen volt egy negyvenes pasija egy három éveds gyerekkel.
Nyilván nem véletlen, hogy valamennyi kérdés kiírója törölve lett ma délután valamikor :D
Rendkívül hasznos tanácsok. Hát, persze!
Ha szólsz egy tanárnak, akkor árulkodónak néznek. Tapasztalat.
Ha agresszíven szólsz vissza, akkor továbbra is ezt csinálják. Tapasztalat.
Ha iskolát váltasz, akkor a másik iskolában ugyanúgy megtalál egy főkolompos. Tapasztalat.
A menekülés nem megoldás. De van megoldás.
Az az egyik, hogy nem foglalkozol a piszkálással, nem figyelsz oda, esetleg flegmán állsz a dologhoz. Ha ezt csinálod, akkor nem látnak rajtad komoly érzelmi reakciót, és mivel az a lényeg, hogy komoly érzelmi reakciót váltsanak ki belőled, annak a hiányában le fognak állni. Tapasztalat.
Az a másik, hogy viccesen vagy határozottan, de nyugodt hangon visszaszólsz nekik. Ez sem komoly érzelmi reakció, tehát le fognak állni.
Az a harmadik, hogy az egyik csúfolódón keresel valami olyat, ami nagyon fáj neki, és azért b@sztatod. De úgy kell visszavágnod, hogy ne is tudjon rá reagálni. Valahogy gyakorold be előre. Képzeld el magadban, hogy úgy beszólsz neki, hogy nem áll meg a lábán. A többivel nem nagyon kell foglalkozni, az is elég, ha csak az egyik főkolomposnak szólsz be. De csak nyugodtan kell csinálni, az a lényeg. Valahogy úgy szólj neki vissza, mintha zsigerből jönne. Ha előveszed ezt az énedet, attól egyesek megijednek, és utána nem annyira mernek piszkálni, és idővel leállnak.
De az a lényeg, hogy osztályfőnökkel meg akármilyen más tanárral nem érdemes erről beszélni. Az osztályfőnök hiába intézkedik, annak csak rossz vége lehet. A többiek azt fogják gondolni rólad, hogy olyan gyönge vagy, hogy nem tudod megvédeni magad, az osztályfőnöknek kell közbeavatkoznia, mert te túl gyönge és gyáva vagy, hogy kiállj magadért.
Tahát vagy ne foglalkozz velük, ami elég nehéz, és hosszabb idő után vezet eredményre, vagy úgy szólj vissza, hogy ne legyél agresszív, és egyáltalán ne legyél gyenge.
Persze lehet olyan is, hogy egyeseknél pont az egresszió az ijesztő. Középiskolában az egyik hülyegyerek engem egy időben egyfolytában b@sztatott, minden szünetben megkeresett, aztán néhány nap után nekiugrottam, és megmondtam neki, hogy elegem van belőle. Nem ütöttem meg, csak a ruháját kaptam el, de ettől úgy megszeppent, hogy azonnal leszállt rólam. De ez nagyon ritka. Máskor is bántottak engem is, de másoknál az agresszió csak olaj volt a tűzre.
Csak és kizárólag tapasztalatokat írtam. Nem vagyok hülye. Hasonló dolgokat én is átéltem. Inkább még most kell megerősödnöd, mert ha úgy állsz hozzá, hogy majd csak vége lesz az iskolának, és utána más környezetbe kerülsz, akkor ilyen nem lesz, az rossz hozzáállás. Munkahelyeken szerinted nincs ilyen? Hát, van. Személy szerint én fellnőttként jutottam el odáig, hogy meg tudjam védeni magam, és ne piszkáljanak.
Tehát legyél határozott, és állj ki magadért! Ne azt várd, hogy mások védjenek meg, mert akkor később is mások segítségére fogsz hagyatkozni. Ha most megtanulod, hogy hogyan vívj ki magadnak tiszteletet és megbecsülést, az később is jól jön.
Az iskolaváltás nem megoldás. Engem általánosban inkább nyolcadikban b@sztattak, akkor talált meg egy-két hülyegyerek, de egy idő után leálltak, amikor már ők is soknak látták, de alig vártam, hogy véget érjen. Előtte nem volt jellemző, egyik-másik osztálytársamnak beszólogattak egy ideig, de az ilyen csak időszakos volt. De nyolcadikban hetekig én voltam az áldozat. Aztán a középiskolában egy idő után megint én voltam az áldozat, de szerencsére csak egy ideig. Mindenhol van legalább egy főkolompos vadbarom, akinek van egy-két csicskája, némelyik hülye meg őket utánozza.
Az osztályfőnöknek meg tényleg ne szólj! Ha érdekli a dolog, és beszél erről a többiekkel, pláne osztályfőnöki órán ezt felhozza, akkor árulkodós hülyegyerek leszel, akit meg kell védeni. Te leszel az osztály hülyéje, akit piszkálni kell, amikor nincs ott az osztályfőnök. Tapasztalat. Ha nem érdekli a dolog, akkor meg talán ő is beáll a sorba, és csak hergeli ellened a többieket. Te leszel az osztály hülyéje, akit még az osztályfőnök is piszkál, tehát kötelező piszkálni. Tapasztalat.
Az a lényeg, hogy állj ki magadért!
Előző vagyok. 21:49 (ha esetleg törölnék a válaszomat, mint egy korábbit)
Tehát kamu a egész? Mindegy. Legalább leírtam.
48-as
Elolvashatnád a korábbi válaszokat, miszerint kamu kérdés. Bár írni nem igazán tudsz, tehát valószínűleg az olvasás is nehezen megy.
Azert csinaljak mert hagyod. Hidd el, amint kiallsz magadert abbahagyjak.
Ha legkozelebb csinaljak, odamesz es pofanvered. Es elkuldod orditva a kv anyjaba. Ha kell jatsz ra mintha teljesen begozoltel volna.
Ha srac az illeto, odamesz amikor a tobbiek is ott vannak es azt mondod neki, Peti, akik masokat megalaznak az altalaban azert teszik mert kompenzalnak. Te mit kompenzalsz? Hogy kicsi a farkad? Vagy hogy te is abba a kissebbsegbe tartozol akiknek az evolucio soran az agyuk merete kisebb lett mint az atlag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!