Hogyan lehet egy apával megszerettetni, elfogadtatni, egy nem tervezett gyereket?
Az apa magasan funkcionaló autista. Nagyon jól megvan a gyerekekkel, de a saját lányával nem tud mit kezdeni, mivel nem tervezték.
A szülők már nincsenek együtt. Az apa próbálja tartani a kapcsolatot a lányával, de egyszerűen nem tud elvonatkoztatni attól, hogy ő nem akarta, nem tervezte.
Mi válhat be ilyen esetben?
Jah, hát ha te vagy az új partnere és az exétől van a lánya, akkor meg pláne nem kell belefojni.
Ha nem szereti azt a gyereked, valljuk be , neked 8,sőt megkönnyebbülés,hogy nem kell egy idegen gyereket kerülgetned.
Ne fogalalkozz vele, inkább élvezd a klassz pasit akit fogtál magadnak.
Nő vagyok de ha nem tervezett gyerekem lenne, akit meg kéne szülnöm, biztosan nem kedvelném.
Nem is értem, miért kellene a pasidnak szeretnie egy "becsúszott" gyereket.
#13-as "A te gyerekeidet tervezte? Nem. Jé, mégis el tudja fogadni"
Szerintem a fiai nem az ő fiai, hanem hozott kölykök.
Mint már írtam is, apuka próbálkozik, jár orvoshoz, pszichológushoz, de még ott tart, hogy pl amennyiben a rántottához felütött tojás sárgája szétfolyik, azt kidobja. Azt már elértem, hogy az ilyen tojásokat összegyűjti és én csinalhatok belőle valamit. Ő abból továbbra sem eszik de a lánya már eheti és ez nagy előrelépés az eddigiekhez képest. Sajnos a lánya születése sokat rontott a mentális állapotán, pszichiátrián is volt egy darabig. A jelen álláspont szerint pedig igen, már csak pisilni akar a pisilőkéjével, mert azóta nem tud olyan szinten bárkiben is megbízni. Az exe is ezért hagyta el.
A kislány most heti 3 napot van vele és 2 nap ő hozza el az oviból, szeptembertől lesz iskolás és a megállapodaduk alapjan, nyártól osztottá válik az elhelyezés, tehát 1 hét anyánál, egy hét apánál. Ezért is érdeklődők, hogy mit lehetne csinálni, hogyan tudnék segíteni neki.
Az én gyerekeim szintén érintettek, velük könnyebben tud kapcsolatot teremteni, mert ő is és ők is timerrel mérik az időt pl a naggyal 10 perc séta a fagyishoz, 15 perc fagyizás, 10 perc séta haza. Ugyanezt a kislánnyal nem lehet így megcsinálni, mert őt nem köti a timer és közben még játszóra szeretne menni, pisilnie kell, mégsem ízlik a fagyi stb. Ezek az apja számára kiborítóak és sokszor nem tud mit kezdeni a helyzettel.
Legyünk őszinték, napi 2 behatárolható órában könnyebb valamit is kezdeni 2 gyerekkel, mint 24/24-ben egyel, akiről fullosan gondoskodni kell. Odafigyel rá, ellátja, de sajnos csak egy megőrző funkciónak megfelelő módon. Szerintem és szerinte is ez így lassacskan kevés lesz.
17-es de hát akkor ezek szerint a te gyerekeid is rajta vannak a spektrumon. Jó hát így érthető, hogy miért is alakult ki ez a dinamika, meg gondolom te is szerettél volna társat magadnak, csak ez így nem lehet az igazi, hogy még szex sincs, hiszen te magad írtad, hogy nem képes rá. Persze, tudom, van akinek ez alapból sem fontos, meg lehet nélküle élni, ti tudjátok, csak kicsit mártírkodásnak tűnik az életed.
Ehhez semmi közöd, de miért kell osztott felügyeletnek kitenni ezt a szegény kislányt. Hát nem látja be az anyja, hogy ez így is borzalmas? Persze, nyilván ő is szeretne gyerekmentes időt, meg megosztani a feladatokat. De egy anya, aki szereti a gyerekét, nem szivatja egy olyan apával, aki csúnya szóval ellátja mint egy házi állatkát de lelki törődést nem ad, meg nem is tud. :( :( :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!