Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszaköltözhetek még anyámhoz?

Visszaköltözhetek még anyámhoz?

Figyelt kérdés

Anyámmal sokat veszekedtünk, túl szigorú volt parancsolni akart mindenben, viszont apám engedékenyebb, jobb fej volt, ezért 2 hónappal ezelőtt ott hagytam anyámat és apámékhoz költöztem.

De itt meg csak az első pár nap volt jó. Apámnak van egy élettársa, aki nagyon buta, szerintem enyhén gyengeelméjű is a nő,nehézfelfogású, dadogós. Azt tudtam,eddig is, hogy szoktak inni,de azt hittem csak akkor hogyha buliznak. De minden reggel úgy kezdődik, hogy apám megy a boltba, hozza a sört és a nő lassan egész nap sörözget. Úgy heti 2-szer be s szoktak rúgni.De sörözni minden nap. Van, hogy délutánra már a fejébe száll a sör és a hülyeségeit kell egész nap hallgatni, fennhangon sírva kiabál, hogy ő hány gyereket nevelt fel meg mennyit szenvedet és hasonlók. Főzni nem nagyon főz, ilyen délután 4kor szokott készételeket melelgíteni, rendes kaját nem csinál, egész nap alig vannitthon kaja, de őt nem is érdekli, mert csak sörözik,cigizik.

A szomszédokkal állandóan balhézik, beléjük köt, elég ha a gyerekek átrúgják a labdát a mi udvarunkra már áll ki az udvarra veszekedni velük. Haverjaimat már szégyellem áthívni, mert nekik is van, hogy beszólogat. Ha részeg és összeveszik apámmal mindig azt vágja a fejéhez, hogy neki 5 gyereke van és egy sincs itt, apám gyereke (azaza én meg itt vagyok és tartanak amíg anyám kůrválkodik). Aztán józanon ezekre nem emlékszik, de ha kijózanodik és apám mondja neki, hogy kérjen bocsánatot, mert hallottam amiket mondott részegen, akkor 2-3 óra hosszat fennhangon sírva,dadogva magyarázza, hogy ő enm akart nekem semmi rosszat, annak örül,hogy eljöttem végre anyámtól. Ha jövök a suliból van hogy félrészegen kijön a busz elé és mindenki rajtam röhög. Mosni vagy 2 hétbe egyszer ha mos, mióta itt vagyok magamra mosok,takarítok.

Most a húsvét miatt 2 álló napig ittak mindketten.

Úgyhogy nagyon nem jó nekem itt,ettől sokkal jobb volt otthon anyával. De miután elköltöztem tőle anya felmondta az albérletet amiben laktunk és az új párjához költözött, ott lakik jelenleg. Úgyhogy csak úgy tudok visszamenni anyához, ha én is odaköltözöm a párjához. De nem tudom, hogy megengednék-e. Szerintetek kérdezzem meg őket?

16/F

2024. ápr. 2. 12:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
73%
Helyesen :Hidd el, anyád ismer téged is, apádat is, előbb tudta, hogy vissza akarsz majd menni, mint elköltöztél volna. Ezt el is mondtam anno, de te nem hallgattál rá.
2024. ápr. 2. 16:06
 52/86 anonim ***** válasza:
0%
5
2024. ápr. 2. 16:08
 53/86 anonim ***** válasza:
97%

11: Szerintem te írtad a többi provokatív kommentet is. Trollkodsz, vagy elment az eszed? Nem a 16 éves dolga főzőcskézni, ill. megteremteni a rávalót! Egy kamasz segítsen be otthon, de nem feladata vinni az egész háztartást, magát eltartania! Az apa meg a párja képéről nem tudom, hogy nem sül le a bőr…

Kérdező, mivel nem ismerem anyukád, azt tudom mondani, ami szerintem a standard, és amit magam is gondolok anyaként: Meg lennek bántva, ha a gyerekem „elmenekülne”, ugyanakkor természetesen visszafogadnám. Azt mondjuk leszögezném, hogy nincs havonta vándorlás, amint valami nem tetszik, el, utána meg vissza, ennek fényében dönts... Ami viszont ugye nagy probléma lehet a konkrét esetben, az albérlet felmondása. Anyukád új párját mennyire ismered, hogy jössz ki vele, mekkora egyáltalán a lakás? Necces és kellemetlen eléggé a sztori, és az sem hangzik jól, hogy azért mennél vissza, mert apukáddal még rosszabb… Ha úgy gondolod viszont, hogy anyukád nem olyan vészes, és te is hibáztál a kettőtök viszonyában, amin kész vagy javítani, akkor megér egy kérdést.

2024. ápr. 2. 16:45
 54/86 anonim ***** válasza:
20%
50es, persze, azért fizessen pluszban hogy a hálátlan kicsikéje egyszer talán meggondolja magát:-D
2024. ápr. 2. 18:12
 55/86 anonim ***** válasza:
1%
53as akkor meg ne hisztizzen hogy nincs főtt kaja. Egyen a menzán, egy vajas kenyeret meg talán képes megkenni egyedül.
2024. ápr. 2. 18:14
 56/86 anonim ***** válasza:
97%

"egyen a menzán"

Tudod hogy megy a menza középiskolában?

2024. ápr. 2. 18:16
 57/86 anonim ***** válasza:
97%
55: Nem úgy van a menza, hogy akinek van kedve, ingyen eszik ott, be kell fizetni, és ha nem jogosult semmilyen kedvezményre, elég drága. A vajas kenyérrel amúgy nincs gond, nyilván a megkenés se okoz problémát egy kamasznak (már egy ovis is csinálhatja tompa kenőkéssel), de rendszeres kajának karcsú. Illetve, mivel nyilván nincs gyereked, csak kötekedsz, még a menzára visszatérve, ha be is lenne fizetve a kérdező, most húsvét volt, ill. tavaszi szünet van. De tényleg áruld már, miért egy kamasz főzésképtelensége böki a csőröd, miért nem pl. a munkanélküli felnőtté? De a dolgozó felnőttnek se kéne elnéznie (apa), hogy alig van otthon valami, rendes kaja meg sosincs, ő is tehetne valamit. Elmondom neked, 16 évesen kísértem néha anyukámat a piacra, hogy segítsek cipekedni, ill. hétvégenként, ha nagyobb előkészítést igénylő kaja volt, amihez sokat kellett pucolni, darabolni, panírozni, szintén segítettem, de ő főzött. Melegszendvicset volt, hogy én gyártottam a családnak, volt hozzá alapanyag. Millió egyéb dologba is besegítettem, de nem nekem kellett vinni a háztartást. Lehet, hogy a kérdező kicsit túloz itt-ott, nem tudjuk, de simán elhiszem, hogy alapprobléma az apukájánál valós.
2024. ápr. 2. 18:51
 58/86 anonim ***** válasza:
10%

57, a kérdező tette be oda a fenekét. És ha olyan rossz a gonosz anyámnál, szent apámnál meg olyan jó akkor mosok főzök takarítok.

Amúgy meg lehet meglep, de sok 16 éves nem olyan életképtelen hogy ne tudjon elkészíteni pár ételt.

És de, tudom hogy működik a menza, de egy szó se volt arról, hogy a kérdezőt éheztetik (tehát gondolom apu befizetné) csak hogy a párja nem főz(amihez joga van, nem ő akarta hogy a nyakába szakadjon egy nagyarcú 16 éves is)

Gyerekem pedig van, de nem ilyen önző. Had legyen kicsit jó anyának is, maradjon a fenekén apucinál, ahova menni akart.

2024. ápr. 2. 19:16
 59/86 anonim ***** válasza:
17%

Sietett felmondani az albérletét, ahelyett, hogy megvárta volna, mi lesz a fiával.

Aha.

Családi pótlék 13 ezer, családi kedvezmény 10ezer, kapott mondjuk 25e gyerktartást, ez kiesik, 48ezer. Plusz innentől ő fizeti a gyt-t apunak, ami még 25 kiesés, összesen 73ezer.

Teljesen jogosan mondja fel az albit, mert nyilván nem veti fel a pénz.

2024. ápr. 2. 19:26
 60/86 anonim ***** válasza:
100%

58: Tartott pisztolyt a fejükhöz? Az anyáé a felügyelet, az apa mondhatta volna, ha amúgy tudja, hogy a fiú jó helyen van, hogy fiam, ilyen okból nem költözhetsz, rendezd édesanyáddal a konfliktusokat, nem akar rosszat neked. Azt nem tudjuk, hogy a nő mit szólt, így én veled ellentétben nem költenék hozzá semmit. De a menzáról se tudunk tényeket, befizetné-e apuka, nem fizetné-e be.

Van, aki el tud, és akkor? Megint ott tartasz, hogy főzzön magára. Más hébe-hóba összedobni egy ételt, és más, ha különben otthon nem jut normális főtt kajához soha. De egyébként felhívnám arra is a figyelmed, hogy pl. egy szimpla, nagy szaktudást nem igénylő bolognaihoz is kellenek alapanyagok, kenyérből nem készíthető el.

Neked van végtelenül önző és kicsinyes gondolkodásod, és remélem, hogy kamuzol, valójában nincs is gyereked…

2024. ápr. 2. 21:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!