Hogyan tudná anyu elintézni hogy a hamvaimat hazahozhassa? Rákos vagyok, és a sok sírról lopás miatt gondolkozom ezen. Anyagilag is jobb lenne ugye?
2!
Akkor valszeg még nem volt áttétes. Annyira minimális az áttétes rák gyógyulási esélye, hogy az orvosok sokszor inkább lemondanak a betegről.
Alair egy papirt, amiben biztositja barkinek , hogy elerheto helyen lesz az urna, ha valaki szeretne latogatni.
Ennyi a papirforma. Semmi egyeb. Ezt a papirt a temetkezesi vallalkozo adja.
Egy hamvasztasos bucsuztato , az urnat hazahoztuk. 300 ezer ft volt 6 eve megyeszekhelyen.
11, szerencsére ő beleesett a minimálisba.
És mákja volt a kezelőorvosokkal is.
Biztos hogy meg fogok halni.
Sajnos sok ismerősöm sírjáról loptak. Én itthon szeretnék maradni inkább egy urnában. Így érzem magam biztonságban.
Ennyi buta választ rég láttam itt a gyikon.
Tessenek olvasgatni a temetkezési törvényt.
Kérdező, minden további nélkül hazaviheti Anyukád a hamvaidat, csak a hamvasztást kell kifzetni, és köteles lesz biztosítani a hozzátarzozóidnak, hogy bármikor "látogassanak"
Apukám temetése volt világon a legszebb. Nem temető... nem pap, a hamvait a Dunába szórtuk. (200an voltak a temetésen de ennek 5xöse volt a tisztettkōre szerintem,de nem is ez lényeg)
Úgy búcsúztunk tőle, amire vágyott, életében és ez megmaradt úgy ahogyan vágyott súlyos betegségében)
Ha kimegyek a dunapartra, rá gondolok, viszek mécsest. Ot van, ahova ő tartozik és ennek en örülök.
Igy kell búcsúzni és emlékként maradni, hogy a szeretteink úgy őriznek meg ahogy mi vagyunk rá
Én is igy szeretném.
Ha te is tudod, hogy szeretnéd, úgy lesz. (technikailag a temetkezési vállalatnak meg mind1, ők mindenhol rutinosak... nekünk meg se rökönyödtek a kérésünkōn, abba adták ki a hamvakat ami megfelelt a búcsúztatásnak (pl oldòdò, kōrnyezetkimélő borítékot is adtak, olyan szinűt, amit kertünk, és kinyitható urnát, amibol6a hamvakat áthelyezhettük)
Ha fintos neked, a szeretteidnek is az, nálunk igy volt. Örülök hogy igy lehetett)
Ezen tenyleg nem kell aggodnod. Egy alairassal ellehet intezni, hogy hazavigye az urnat . Nem kerdezik mit akar csinalni vele, nem is erdekli oket. A papir is csak formasag.
Nalunk masik varosban volt a hamvasztas. Temetkezesi vallalkozotol elhoztuk az urnat ott alirtuk a papirt. Utana kutya nem kerdezte lesz e temetes , vagy barmi egyeb.
A mi varosunk temetojeben tartottunk egy bucsuztatot. Elotte levo nap bevittem az urnat. A bucsuztato utan bementem az irodaba vittem az elozoleg alairt papirt , ok alairattak velem egy ujabbat miszerint atvettem es mar mehettunk is haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!