Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők és már épp felnőtt...

Szülők és már épp felnőtt testvérek támogatását ti milyen feltételek mellett tennétek? Részletek alább.

Figyelt kérdés

Vidéken él az édesanyám a párjával. Mindketten közmunkán. Most épp a nagyobbik öcsém is ott van munka nélkül, szakvizsga nélkül (szakma nélkül) de a közelben másnál lakik kisebbik öcsém aki még tanul.

Én családalapítás előtt állok és néha szoktam segíteni ebben abban és anyagiakban. Az édesanyámra szerintem haragszok a gyermekkoromban történt nemtörődömsége miatt.

Azt érzem hogy kihasználnak, mert szinte minden héten elvárják hogy adjak nekik pénzt, mert nem tudnak venni kaját, pedig a nagyobbik öcsém már tudna dolgozni, bár neki is nehéz/nehezebb gyerekkora volt mint nekem. Igazán azt szeretném ha a nagyobbik öcsém elkezdjen megfelelően dolgozni és elmenni otthonról.

márc. 28. 13:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A párom apja is ilyen volt, aztán a párom kinövesztette a heréit és nemet mondott. Onnantól egyetlen fillért nem kapott az öreg, aki azóta is megoldja valahogy az életét.. Milyen érdekes.
márc. 28. 20:20
 12/18 anonim ***** válasza:
31%
Én a helyedben csak a tanuló öcsédet támogatnám élelmiszerrel tisztálkodási szerrel. Ő egyébként hol lakik ha nem a szülőkkel?
márc. 28. 21:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék egy petákot sem.

Bár én a kapcsolatot is megszakítottam az érzelmileg abuzáló szar családommal.

De mindegy, én mit tennék, mert te úgyis adsz majd nekik, mert képtelen vagy kiállni magadért.

márc. 29. 08:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tanulnod kimondani a varázs szót: NEM.
márc. 29. 08:47
 15/18 anonim ***** válasza:
17%

A #9 válaszomban nem azt írtam, hogy örök élete végéig támogatni kell a szüleit, de érthető, hogy EGY IDEIG kisegíti őket.

Én szerencsére szerető családban nőttem fel, és, ha segítségre szorulnának a szüleim, segítenék nekik egy ideig, addig, ameddig nem állnak újra "biztos" lábon.. Itt a probléma az a kérdezőnél, hogy olyan szülőket "kapott", akik nem hajlandóak fejlődni, így valószínűleg soha nem is lesz jobb életük, + tekintve, hogy nem kapott elég törődést, így én sem adnék ilyen helyzetben semmit.. A hab a tortán pedig az, hogy még el is várják, hogy pénzt adj nekik..

márc. 29. 09:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el te kéregetni tőlük, meglátod lekoccannak a vérszívók. :D
márc. 29. 11:17
 17/18 A kérdező kommentje:

#12: Jelenleg a barátnőjénél van ideiglenesen, inkább ott mint a 3 jóéletűvel, amit meg is értek. :)

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket!

márc. 29. 20:15
 18/18 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én anyósommal jártam így. Míg nála lakott férjem, rendszeresen lehúzta. mikor összeköltöztünk férjemmel (külön tőlük), akkor is ment a kölcsön kéregetés. Persze vissza fizetve sosem lett. Amikor úgy a 4-500 ezret elértük, akkor elégeltem meg. Épp házat újítottunk, minden fillér kellett, ők meg hol dolgoztak, hol nem, inkább nem,, ittak, mint a fene és folyton sírt a szájuk, hogy nem jut kajára. Akkor meguntam, közöltem velük, hogy innen ne tovább, majd elmennek dolgozni, és kevesebbet isznak, akkor lesz pénz mindenre, amire kell. Még akkor egy tizest letettem az asztalra és közöltem, ez az utolsó fillér, amit kapnak. (Férjem természetesen velem értett egyett) Érdekes módon nagyon gyorsan mind a ketten találtak munkát és azóta egyszer eszükbe sem jutott kéregetni.
máj. 17. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!