A szüleim csak kihasználnának?
Én ilyenkor azt csináltam pl apámmal, hogy viszontkéréseztem. Azaz adtam neki feladatot, én is kértem tőle dolgokat és örömmel teljesítette is.
Ő engem kért, hogy vigyem el vásárolni kocsival vagy szaladjak el ide vagy oda neki meghozni valamit. Agglomerációs kisvárosban éltünk Pest megyében. Ő sokszor vonatozott be Pestre, neki ingyen volt a tömegközösségi közlekedés és akkor meg én hozattattam el vele olyasmit, amit csak a belvárosban lehetett átvenni, vagy valakinek vigyen el valamit stb stb.
Így ő is fontosnak érezte magát. (Ezt a családösszetartós teória miatt említettem). Én meg neki segítettem.
Úgyhogy a kérdezőnek is azt javaslom, hogy használja, dolgoztassa, feladatoztassa a szülőket. Nem fog rosszul járni. A legtöbb esetben a szülő imád segíteni.
Azt hogy téged mindenki kihasznál elhiszem.
Mert nem tudsz nemet mondani.
Én még többet veszítettem, nem csak elkérték a fizetésemet, de el is adtam a házam és persze azt a pénzt is elkérték. Utána meg most azzal dobáloztak pár éve hogy engem kitagadnak, tehát nem jár a házból ha meghalnak.
Én nem beszélek már velük, ha már nem tudnak elvenni akkor is jobb a helyzet, mivel adni nem adtak semmit.
Akkor már nyertem ha a középkoromat nem nyomorítják tovább sem anyagilag sem lelkileg.
Kapsz levegőt nélkülük is. Nincs szükséged lelki zsarolókra, kihasználó alakokra.
Hogy a szüleid?
Pont nem jogosítja fel őket arra hogy szemétkedjenek, lehuzzanak.
Mondj nemet.
Mindenre amit nem akarsz. És ne érdekeljen hogy megharagszanak. Mert akkor minden embernek lehet kérése feléd, a saját szekeredet kell tolnod, nem másokét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!