Mit tennétek a halott gyereketek pénzével?
Nem indulatból szeretném kérdezni, inkább csak kíváncsi vagyok, ezt más hogy látja.
Van egy férfi, aki fiatalon meghalt, közel 1 milliós tartalékot hagyott maga után (+ tárgyi értékek, pl egy autó). Ezt a szülei örökölték meg. Egyébként az apa elég jól keres, külföldön dolgozik, nincsenek hiteleik és semmi tartozásuk, saját kertes házban élnek, így már két autóval.
Viszont van két másik gyerekük is, az egyikük hónapok óta nem talál munkát (sehova nem hívják még interjúra sem), pedig korábban közel 10 évig volt egy jó állása. Egyébként albérletben lakik a férjével.
A másik gyerekük külföldön él, és anyagilag jó élete, biztos állása van, saját lakása.
Nyilván a temetésre is kellett pénz, de nem volt vészes. A szülők azt mondták, hogy a másik két gyerek között elosztják majd a pénzt, de ez azóta sem történt meg.
Szerintetek jogos, hogy a szülők ezt maguknak megtartják? Vagyis nyilván ők az örökösök.
Én ezt külső szemmel nézve úgy gondolom, hogy én a másik két gyerekemet szeretném támogatni a legjobban főleg, ha az a fájdalom ért, hogy az egyiket elveszítettem.
Ti mit gondoltok? Jöhet bármilyen vélemény!
Ha bankszámlán volt a pénz, akkor az csak hagyaték után öröklődik. Hacsak nem volt tartozás.
Ráadásul aki most a temetést fizette, az számlákkal igazolva a hagyatéki tárgyaláson igényt tarthat arra az összegre. És ami marad, annak átutalása kérheti a közjegyző a bankot, ami kb. 1 hónap.
Apám halt meg tavaly, február elején volt a temetés, félév múlva a hagyatéki tárgyalás, és szeptember végére utaltak.
Jöhet a vélemény? szerintem undorító ez a spekulálgatás úgy, ahogy van! Jogos/nem jogos/te kit támogatnál...jézusom...remélem, a családtagjaidnak is előadod, hogy te fejben azon szoktál morfondírozni, hogy kinek a halálából kit támogatnál és milyen formában, és hogy vajon szerinted mi a jogos ilyen esetekben...
Bakker, legalább a hagyatéki megvolt már, mielőtt úgy gondolod, hogy jogos bárkinek is tartania a markát?! Senkinek nem adnék egy fillért sem, se a lúzer munkanélkülinek, se a sikeresnek, ha lehet ilyen helyzetet egyáltalán végiggondolni. A gyerekem dolgainak rendbetételére, temetésére, búcsúztatására, emlékére áldoznám, aztán majd az idő eldönti, hogy milyen formában. Bakker, mintha nagy vagyon lenne, és bárki jószívvel szórná, bár ezek szerint szerinted a két másik gyereknek nyilván járna, hogy legyen mit elszórni seperc alatt, főleg a munkanélkülinek :S Szánalom!
Véleményt kértél, nekem ez volt a véleményem.
Ez csak a szokványos örökösödési vita, egy átlagos családban.
Csak alaphelyzetben a szülök halála után kezdődik.
Bár én is merek olyan családot, ahol a kölkök megmondták az apjuknak, hogy "mostmár ideje lenne eladod a házat, és szétosztani az örökségünket, hogy el tudjuk kezdeni az életünket".
Csak nyitott szemmel körbe kell nézni az ismerősök között, és biztosan lesz min 1 "ökökösödési háború".
Én megpróbálnék a "halott fejével" gondolkodni és úgy döntenék a pénz sorsáról. Pl ha volt valami ügy, ami mellett nagyon kiállt, akkor elsődlegesen a megfelelő szervezetnek juttatnám el a pénzt, ilyen lehet egy állatmenhely, sportegyesület, ha meg úgy gondolom, hogy a tesóknak adta volna, mert olyan volt a kapcsolat, akkor közöttük osztanám el.
Szerintem minden józan gondolkodású szülő támogatja a gyerekét, ha van miből és nincs a képben valami extrém dolog, ami miatt érdemtelenné válik a szemükben.
A sztoriban hónapok óta interjúra sem hívták be, most meg hirtelen elküldték?
Több helyen is sántít a történet, de nem adnám a halott gyerekem pénzét a lehűtő testvérének, csak, hogy tovabbra is ingyenélő lehessen.
Most azt hiszed jobb a helyzet, ha burkoltan azt írtad le, hogy közvetetten mindkét testvérnek anyagi veszteséget okozott a halál, így jó lenne, ha nekik adnák a szülők az így "nyert " pénzt?
"korábban közel 10 évig volt egy jó állása" - most meg azt írod, hogy próbaidő alatt ment 2 hét (!) táppénzre, azért küldték el. A kettő üti egymást, nem gondolod? De marha bátor ember volt, ha képes volt próbaidő alatt ennyi táppénzre menni, és aztán csodálkozik a következményeken...mindenesetre nem kellene minden pénzéhséget a testvér halálára fogni :S A temetésből milyen részt álltatok, hogy ennyire fontos a visszapótlás? Mert ha a szülők kicsengettek minden költséget, és még a hagyatéki eljáráson is örökösként ők fizettek (ha egyáltalán megvolt már a hagyatéki), akkor lehet, hogy a szülők előbb a saját költségüket fogják lefedni a számlán lévő megtakarításból, és azon felül meg - ismerve az árakat, de nem ismerve a részleteket, a kocsi értékét - maradhatott legjobb esetben legfeljebb pár tízezer forint? Arra viszket a tenyeretek? Vagy esetleg a jó anyagi helyzetben lévő szülők esetében elvárás lenne, hogy ők pengessenek ki minden szóba jöhető költséget, azt nyeljék be, az örökséget meg osszák csak ki a másik két gyereknek, hogy azok még nyerészkedjenek is?
Csak érdekelne, mint külső szemlélő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!