Ha egy rokonod korházba kerül és este telefonálna neked az orvos, hogy vidd be a korházba azt amit a páciens inni szokott, égne az arcodról a bőr?
Figyelt kérdés
márc. 22. 07:41
21/24 anonim válasza:
Én is dolgoztam kórházban, és igenis van ilyen, hogy megengedik, hogy a betegnek vigyenek piát. Akkor szokott elôfordulni, ha nem az alkoholizmusa miatt van benn, hanem mondjuk lábtörés miatt az ortopédián. Ortopédus nem gyakorlott a delírium kezelésében, és nem is hiányzik nekik, hogy ott ôrjöngeni kezdjen, és emiatt meghosszabbodjon a kezelés. Sokkal egyszerûbb, ha a szokásos piájával ”szinten tartja” magát a tag, amíg lezajlik a mûtét, és haza tudják engedni. Ha az alkoholizmusa zavarja, akkor meg utána elmehet egy erre szakosodott kórházba, ott majd kezelik az esetleges delíriumát, és nem engedik, hogy igyon. Az ortopédián vagy szemészeten, stb. sajnos vagy nem sajnos, nem mindig van erre kapacitás.
22/24 anonim válasza:
21 bocsi véletlen félig hasznosra nyomtam..én is erre tippeltem volna, hogy vannak helyek ahol egyszerűbb így megoldani..
Nem a rokonnak kene szégyenkezni, de nyilván nem kellemes érzés..
23/24 A kérdező kommentje:
Combnyaktöréssel került be a nagyi. Az első kb. 2 hétben kapta az italt, utána megvonták tőle. Közben elkapott valami korházi fertőzést, és abba halt bele. Amikor megvonási tünetei voltak akkor már nem tudta hol van, hallucinált, egyáltalán nem volt képben. Én nagyon szégyellném magam ha odáig jutnék, hogy egy szer befolyásolja az életem.
márc. 24. 18:36
24/24 anonim válasza:
Anyukámnak kellett behordania a fiú tesójának. Most pontosan nemtudom, de úgy emlékszem, hogy rákos lett. Már olyan beteg volt, hogy nemtudott gondoskodni magáról. A kórházban kérték, hogy vigyen be abból amit 30 éve iszik. Amikor kiengedték a lelkére kötötték, hogy továbbra se jusson eszébe megvonni az alkoholt, mert sokkal nagyobb kárt tesz vele. Így anyukám finanszírozta pár hétig az alkoholizmusát, mert nemsokra rá elhunyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!