Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak így anyámmal?

Mit csináljak így anyámmal?

Figyelt kérdés

Kiskoromban nagyon jó kapcsolatom volt vele, sokmindent megbeszéltünk, és nagyon közeli kapcsolatom volt vele.

Ahogy tini lettem, ez változott negatív irányba, viszont gondoltam hogy mindenkinél ez van, csak tinikorról van szó, majd jobb lesz.

Na most ez az egész itt indult el egy hatalmas lejtőn.

Mindenbe bele szól amibe csak tud, folyton üvölt velem.

Erre nem sok oka van, itthon is sokat segítek háztartásban, főzök takarítok, a suliban jó jegyeket hozok.

Ha egy apróságot elfelejtek megcsinálni amire megkér, már elhord mindennek, és olyanokat mond hogy bárcsak örökbe adott volna, vagy bárcsak meg ne születtem volna.

A kapcsolatomba is beleszól, folyton tudnia kell hogy mikor mit csinálok párommal. Természetesen ez egy határig rendben is van, nem akarom titkolni előle ha barátommal vagyok, viszont anyám már átlépett egy határt.

Például most is történt olyan.. beteg vagyok már 2 hete. Egyedül mentem el orvoshoz, adtak igazolást, írtak fel antibiotikumot, és anyám nem hiszi el hogy beteg vagyok. Ma visszamentem orvoshoz, másik gyógyszert írt fel nekem, adott igazolást. Említettem a doktornőnek, hogy anyám nem hiszi el azt hogy beteg vagyok, ezért felhívta telefonon, elmondott neki mindent, és drága anyám még ígyis elhord mindennek, nem hisz nekem, és mindenáron be akar küldeni suliba.

Ez csak pár példa a mindennapokból, nyilván sokat tudnék még írni erről.

Én mindent igyekszem megtenni hogy javuljon a kettőnk kapcsolata, már pszichológusnál is voltunk ketten, de anyám hajthatatlan..

Jövő héten töltöm be a 18-at, párommal beszéltünk, és nyáron összeköltözünk.

Szerintetek anyámmal tudnék még kezdeni valamit?

2024. márc. 18. 22:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%
#9 Mivel apám becsavarodásának és lecsúszásának nem én voltam az oka, sem pedig az, hogy 'nem voltam tökéletes' ezért igen, még mindig áll az, amit mondtam: az, hogy köztünk megromlott a kapcsolat, azért kizárólag ő a felelős és a hibás.
2024. márc. 19. 17:44
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

Áldozat hibáztatás.

Olyannyira ostobák egyesek, hogy fát lehetne hasogatni rajtuk.

Osszák az èszt,de fogalma sincs a való èletről. Fáradjatok be egy pszichiátriára ès nèzzetek körül. Vagy kèrdezzètek meg a helyieket, hogy ki veri a felesègèt mellette iszik, kötekszik.

Hol èltek, hogy nem hiszitek el? Barlangban? Vagy a jómódúak èlete ennyire elködösítette a látásotokat?

Magyarország a toplistában benne van, nyilvánosan elèrhetőek a statisztikák. Totális elmebaj, ilyen frusztrált nèp nincs mèg a Balkánon!

2024. márc. 20. 06:31
 13/14 anonim ***** válasza:
30%

Ugyanez a kérdező két napja azért pocskondiázta az anyukáját, mert megette az 'áldozat' elől az ananászt és az 'áldozat' kiborult rajta, mert az anyja nem gondolatolvasó, hogy tudta volna, hogy azt a csemetéje iskolába akarja vinni.

Szóval ez nem áldozathibáztatás. A való élet az, hogy nem picsogni kell a kicsiségeken, hanem tenni és törekedni a megoldás felé.

Akin az apja a cigit nyomta el napi szinten, folyamat ütve verve, lelki terrorban volt, jogosan akadna ki. De az hogy a szülő párszor rádkiabál, mert nem vitted ki a szemetet, vagy ha nem hagyod békében kajálni teljesen normális. Ezt hívják nevelésnek. Az, hogy tudni akarja hol van a lánya, szintén jogos, hisz kiskorú, még a szülő a felelős érte. Annyira már ne legyünk liberális idióták, hogy egy csunya nézés is családon belüli erőszaknak minősüljön. Ez egy szimpla tinihiszti. Most van az utálom az anyámat és el akarok költözni fázisban.

2024. márc. 20. 06:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Mindenkepp koltozz el barmi aron,ha betoltod a 18-at. Vissza se nezz,ne mondd el a cimet. Telkartyat minden elerhetosegedet csereld le.
2024. márc. 20. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!