Szülők, akiknek kettő vagy több gyermeke van! Valóban teljesen egyformán szeretitek minden gyereketeket?
Őszintén, teljesen egyforma módon, egyforma mértékben? Nekem nincs gyerekem (még) és ha lesz, akkor is csak egy (legalábbis ez a terv).
Nem tudom elképzelni, hogy két különböző embert pont ugyanúgy, ugyanannyira szeressek. Apámat és anyámat se szeretem pont ugyanúgy. Ez a gyermekek esetén is így van? Valamelyiket picit jobban tudja szeretni a szülő a másiknál?
Mindfnki azt mondja hogy egyformán de a kutatások mást mondanak. Általában van kedvenc.
Én nagy családból származom, 3 testvérrel, sok unokatesóval (szülők tesói is sokgyerekesek).
MINDENHOL egyértelműen látszik ki a kedvenc, ennek ellenére minden szülő körömszakadtáig tagadja🤣
Ugyanannyira de nem ugyanúgy.
Nyilván a lányomat a lányos dolgaival szeretem.
A fiamat pedig a fius dolgaival.
A lányomat jobban szeretem.
A golyás történet lefolyasa utan felnőtt cejjel realisan gondolkodva jutottam oda,hogy lány gyereket akartam.
Lett is meg egy fiu is jött vele. (Ikrek ha nem lenne teljesen világos)
Probálom nem éreztetni velük,hogy ki a kedvenc de tudjak szerintem. Nem mintha probláma volna belőlle a fiúnk ugyis inkább anyás.
A lányom pedig inkább felém húz. Habitusban és személyiségben is inkább belöllem kapott.
Én azt tudom, hogy nálunk a húgom a kedvencke, anyám őt fennakadt szemekkel imádja. Engem a szó szoros értelmében nem szeret, bár állítja, hogy igen, de ez azért (mármint a NEM) sok dologból lejön (aggódás hiánya, bizalom hiánya, időnként látom, hogy kárörömködik is magában, ha nekem nem sikerült valami, bár tagadja). Na hát ezek nem szeretetre utalnak. Soha nem is tudtam hozzá kötődni, és mindent meg is tett, hogy ne kötődjek.
Nekem csak egy gyerekem van, egy lányom, nagyon kötődünk, nagyon szeretem őt. Tehát saját gyerek terén nincs összehasonlítási alapom. Férjemnek van első házasságból kettő, ő azt mondja, teljesen egyformán szereti őket (ikrek amúgy), talán ikreknél tényleg lehet így a szülő részéről.
Nem, hatalmas különbség van a 2 gyerekem iránti érzéseim között.
De megértem azt, aki azt mondja, hogy nem tudna választani, pl én a kutyáimmal voltam így. Majd 15 évig volt velem mindkettő, teljesen különbözőek voltak, de ha az egyiket feltámaszthatnám, iszonyú nehéz lenne dönteni, hogy melyiket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!