Más anyja is szokott idegesítően ásítani?
Az én anyám is sokmindenben ilyen idegesítő... Bár pont ásítással nem. De aki nem élt együtt ilyen emberekkel, azok sose fogják megérteni, hogy milyen érzés, és az ember idegrendszere megy bele.
Itt nem arról van szó, hogy egy átlagos dolog kifejezetten irritál. Hanem hogy egy átlagos dolgot annyira direkt (nem is tudatosan, de direkt), erőltetetten hangosan vagy idegesítően csinálnak, hogy a körülöttük lévőket is be kell vonni.
Pl anyám evés közben böfög egy hangosat csak úgy hirtelen, aztán röhög rajta, hogy jaj de vicces, meg véletlenül jött ki, észre se vette... Persze, 32ezredjére se veszi észre, hanem hangosan oda kell böfögni. A másik ugyanilyen a fingás, főleg, amikor a párom/vendégek előtt is fingik, mert jajj "véletlenül" kijött.
De ezen a két alap dolgon kívül is rengeteg ilyenje van, csak nem jut hirtelen eszembe, meg sokmindent nem lehet így írásban átadni.
Őszintén szólva valószínűleg ezeken nem kellene idegesnek lenni, de én ezt 30+ éve hallgatom, és ha valami irritál, akkor az ennyiszer hallgatva rendesen az idegrendszeremre megy. Ráadásul én ettől azt érzem, hogy tiszteletlen, mintha direkt minket akarna idegesíteni, nem mellesleg sokszor gusztustalan is, vagy nagyon alpári, primitív. Ilyenkor sokszor én szégyellem magam helyette, és egyszerűen csak gyűlölöm ezt az egész szituációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!