Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányom kifordult magából a...

Lányom kifordult magából a költözésünk óta? Engem okol a megcsalások miatt is, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Második férjemmel vagyunk épp válófélben, ő a lányom nevelőapja volt (az apjával 5 éves korában váltunk el).

11 évet voltunk házasok, a házasságunk 1. éve után tudtam meg, hogy már a kapcsolatunk alatt is voltak neki mások, valamint a házasságkötésünk után is. Nem akartam egy újabb válást, főleg, hogy az első férjemmel is azért mentünk szét, mert megcsalt... Igen, féltem mások véleményétől, ez van. Próbálkoztam egy ideig túljutni ezen, de nem ment, főleg, hogy a férjem megoldása az volt, hogy ha nem veszünk róla tudomást, akkor nincs probléma.

8 évig aludtunk külön szobában, az utóbbi években változott meg radikálisan a viselkedése. Állandó cirkuszok otthon, kötözködés a semmin, majd ordítozás. A megcsalásoknál meg sem próbálta titokban tartani őket, volt, hogy nyilvános helyre, közös barátunk éttermébe vitte az adott nőt, máskor a szeretője névtelen leveleket hagyott nekem a postaládában, vagy épp fürdővárosban élünk, ő mégis az ország másik végébe járt "strandolni", mert hogy ott jók a medencék és a szaunák...

39 éves vagyok, úgy érzem, ahhoz még fiatal, hogy boldogtalanul éljem le az egész életemet, lelkileg terrorizálva. Plusz megismerkedtem valakivel, ez volt a házasságom koporsójában az utolsó szög. Nem akartam én is titkos viszonyt, februárban elköltöztünk a lányommal és beadtam a keresetet is a bíróságra.

A lányom pedig azóta hadjáratot folytat ellenem, mert hogy én ezzel tönkretettem az életét... Visszajár a nevelőapjához, őt hívja, ha valahová hozni-vinni kell, tőle kér pénzt is. Megjegyzéseket tesz rám, hogy mit gondoltam, közel 10 éve nem szexelt a férjem, mióta külön szobában vagyunk, azóta csak olvas magányában?! És hogy pontosan tudtam én eddig is, mit csinál, de amíg "nem találtam egy másik f_szt", ez engem nem zavart. Meg, hogy ha ÉN mindent megadtam volna neki, biztos nem megy máshoz... Úgy, hogy pontosan tudja, hogy a férjemnek semmire nem volt otthon gondja, főztem, mostam, takarítottam rá, még azután is az ágyát húztam, hogy rég külön aludtunk. Igen, nagy segítség volt az anyagi biztonság is, ez tagadhatatlan, valamint az, hogy itt van a lányom, nem akartam őt sem rángatni összevissza. De tényleg eljutottam arra a pontra, hogy jobb egy olyan élet, ahol szerényebben élünk, de nem az állandó veszekedéssel telik az életem.

Vagy szerettem volna, ha megismerkedik a párommal, közölte, hogy az ablakból látta, milyen kocsija van, ennyit elég is tudnia róla, el tudja képzelni, milyen lehet... Mert éppen nem egy 30 milliós kocsival járkál, talpig márkás ruhákban.

És hogy én a válások tekintetében Guinness rekordra hajtok-e, mert ha igen, legalább a negyediket majd ne a szegénysorról válasszam, mert így hamar felkopik az állunk. És ami a legjobban fájt, hogy közölte, ahogy 18 lesz, ő költözik vissza a nevelőapjához, mert nem óhajt egy panelben élni, ahol azt is hallja, ha a szomszéd lehúzza a wct.

márc. 3. 20:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%

Semmit se csinálj, és főleg ne magyarázkodj, ne mentegesd magad, mert nincs miért. A lányod, nem avatkozhat bele a szexuális/érzelmi életedbe. Kérd ki magadnak ezt a viselkedést! Tudnia kell, hogy ezt nem engedheti meg magának.

Azért. mert ő nem óhajt panelban lakni, neked nem kell egy rossz házasságban bennragadni, főleg, ha van esély a boldogabb életre.

Ha odajár a nevelőapjához, nem tudod megakadályozni, és ha oda akar menni 18 évesen, meg ennyire ellenséges, én mondanám neki, hogy máris mehet, ha neki ott jobb. Kiváncsi vagyok menne-e, vagy csak téged zsarol, és hogy kellene-e ott.

Nyugodtan hívd fel a párod lakásba, de készítsd fel, hogy a lányod nem fogja örömmel fogadni.

márc. 3. 21:57
 12/35 anonim ***** válasza:
61%
Még soha nem ütöttem meg senkit, de a kiscsajnak letolnék egy sallert. Te meg kérdező, ne menj már le kutyába, te vagy az anyja, viselked is úgy. Nehogy már a farok csóválja a kutyát...
márc. 4. 01:16
 13/35 anonim ***** válasza:
77%
Igazad van kérdező, de helyezd magad a lányod szemszögébe! Hallottál már a szülői példamutatásról? Mert hogy azt tanulta el tőled a lányod, amit te mutattál neki, és most tükröt mutat neked. Nem hibáztathatod, a te nevelésed, és fáj neked az igazság: amíg nem találtál új f..szt, addig a pénzért cserébe megfelelt a felállás, ő ebben nőtt fel, ez neki a természetes. Persze, hogy a maga módján ki van akadva rendesen, hogy most jössz itt mindenféle lelki maszlaggal, amit ha 8 évig (az ő élete jelentős részén át) kibírtál, kibírhattál volna még tovább is. De neked most viszketett, és az ő életét meg kereszbe húzod ezzel. Jogod van hozzá, neki meg ahhoz, hogy ezért meggyűlöljön. Mert a te döntéseid határozzák meg az ő életét is, és nem a jó irányba. Az meg, hogy a volt férjedhez semmi köze: dehogynem! Te kényszerítetted össze vele kiskorától fogva, te választottad a volt férjedet mindennapi apamintának mellé, általad látta az életeteket olyannak, amilyennek, ő ebben nőtt fel, nem ismer mást, a te döntéseid követkeményeként. Hogy a fenébe ne lenne köze ahhoz az emberhez? Azért mert te meguntad, ő egy csapásra nem fogja idegennek tekinteni! Vállald a felelősséget! Igen, te vagy az anyja, te diktálsz, de ne tegyél úgy, mintha semmi közöd nem lenne ahhoz, hogy kifordult magából, és széttárt karral nézed a felháborító viselkedését! Te okoztad.
márc. 4. 06:33
 14/35 anonim ***** válasza:
74%

Én értelek, de egy hasonlóan remek költözést átélve rhadtul megértem a lányodat is.

TE találtál valakit, király.

Igaz, hogy nyolcéven keresztül megfelelt a langyos fos, de most jött a szerelem, rögtön lépsz :D

Ez egy dolog, őneki volt egy élete, amit most egyetlen pillanat alatt szétbrmoltál, mert NEKED össze kell költöznöd egy férfival aki TE szeretsz - aki NEKI IDEGEN! -, és vágjon jó képet hozzá.

Bocs, én sem tudtam jóképet vágni, miután apám kitalálta összeköltözünk a nőjével, leszrja a véleményemet, én alkalmazkodok és kész.

Király, hogy ti szülők szerelmesek lesztek, és úgy rángatjátok a gyereket, mintha bábu lenne, és közben szrtok az érzéseibe.

Te meg sem próbálod megérteni, meghallgatni őt. Apám sem, mert én 16 vagyok, alap, hogy nem hisztizek, hanem szó nélkül elviselem, hogy szétcs.szte az addigi életemet.

Semmi baj ezzel, persze.

márc. 4. 10:13
 15/35 anonim ***** válasza:
60%

Ó, és attól, mert téged már nem érdekel a nevelőapja, attól NEKI az APJA!

Nem mondhatod azt, hogy "semmi közük egymáshoz", amikor ez bromira nem igaz, ugyanis 11 éven keresztül az élete részét képezte!

Elég szomorú, hogy ennyire magasról tojsz a lányod érzéseibe, holott minden döntéseddel az ő élete felett is döntöttél! TE, egyedül.

Van egy apja, akitől te most elszakítod. Összeköltözteted egy ismeretlen fszival, egy panelbe és elvárod, hogy vágjon jó képet hozzá.

Nem fog, és nagyon helyes, hogy nem fog, és ha van esze, 18 éves korában az apjához költözik.

márc. 4. 10:16
 16/35 anonim ***** válasza:
63%

Mondjuk én nagyjából 10 éve nem igazán látogatom apámat meg a nőjét. ahogy összeköltöztek, ahová engem is rángatott, kb onnantól kezdve ő a szent, a kedves, az aranyos, velem meg annyit sem foglalkozott azután, mint előtte.

Sőt! Semmit.

# 14

Lehet lepontozni, nem érdekel.

márc. 4. 10:20
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek teljesen jó helyzetleírást adott, hogy míg nem volt új pasi, addig jó volt a híg fos és a házvezetőnő státusz évekig. Lehet az fáj a legjobban, hogy kimondta az igazságot, ami valljuk meg, nem kellemes.

Én is szókimondó fajta vagyok, inkább, mint a ferdítés, tódítás, maszatolás. Inkább most fájjon egyszer nagyon, mint 10 év teljen el az életemből maszatolással, értelmetlenül.

márc. 4. 10:22
 18/35 anonim ***** válasza:
13%
Ha már nincs megnevelve egy büdös nagy pofon aztán mehet a nevelőapjához.
márc. 4. 11:46
 19/35 anonim ***** válasza:
16%
Tipik elkényeztetett kis p*csa.
márc. 4. 13:14
 20/35 anonim ***** válasza:
89%

A lányodnak felfordult az élete, ami neki jó volt úgy ahogy volt. Ez ellen tiltakozik a maga módján. Majd, ha megtalálja az új helyét, lecsillapodik. Túl sokáig tűrted a férjed kihágásait, a lányod azt hihette, hogy az a normális, és most nem érti, hogy ha eddig jó volt, most már miért nem. Ráadásul új hapsi! Ne felejtsük el, hogy a kamaszok egy 40 körüli embert öregnek tartanak a szerelemre.

Nehéz helyzet mindenki számára, sok türelemre, megértésre van szükség, mindenki, a lányod részéről is. Ő sem sértegethet senkit.

márc. 4. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!