Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavar másokat, ha...

Miért zavar másokat, ha valaki segíti, támogatja a gyerekét az életben?

Figyelt kérdés

Itt is észrevettem, valamint a valós életben is.

Ha valakinek jobban megy, azonnal az a hozzáállás, hogy neki könnyű, mindent a s_gge alá tettek. Az oldalon, főleg ebben a kategóriában is, ha kiderül, hogy egy adott kérdező jobban él, mint az átlag, a válaszolók nem is a kérdéssel foglalkoznak, hanem elkezdenek kötekedni, számon kérni.

De most őszintén, egy szülő kire költsön, ha nem a saját gyerekére? Miért ekkora bűn, ha valaki tudja és akarja is segíteni, támogatni a gyerekét?

Nekem is estek már itt, azért, mert leírtam akkor, hogy kisbabával vagyok/vagyunk itthon, anyukám gyakran jön babázni, vagy ha együtt megyünk nyaralni, akkor ő bevállalja a korai reggeleket a babával, mi addig alhatunk egy órával tovább a férjemmel. Minden voltam emiatt, csak ember nem. Megkaptam, hogy minek szültem, ha én csak tespedek a kanapén, adjam örökbe a gyerekemet inkább... Azért, mert vagyok annyira szerencsés, hogy anyukám és a lányom rajonganak egymásért és nem tehernek érzi az unokázást.

febr. 26. 19:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
febr. 26. 23:54
 12/19 Katona Dius ***** válasza:
100%

Valahogy sokan úgy vannak vele, hogy ha a másik tárcájában turkálnak, akkor nekik több lesz. Baromság, de mintha ez lenne az alapgondolatuk.

Vagy a dögöljön meg a szomszéd tehene efektus. Ha nekik szar az életük, kevés a pénzük, minden egyes fillérért véres verítékkel meg kell dolgozni, mi az már, hogy a másiknak könyebb? Mi az, hogy a másik kap anyukától-apukától házat, kocsit, mittudoménmit? Azt sok esetben nem látják, hogy senkinek sem habos torta az élet. Aki nem az anyagiakkal kűzd, az mással, mindenkinek megvan a maga keresztje.

Amit fel tudok mutatni, azt a férjemmel közösen értük el, mert egyikünket sem támogattak. Őt nem akarták, engem meg nem tudtak, bár szerették volna, de sajnos nem olyanok voltak a körülmények. Igen, piszok keményen meg kellett kűzenünk minenért. A házért is, a kocsiért is. De ha azt olvasom, hogy valakinak a szülei csak úgy adtak egy házat/lakást, kocsit, hát istenem. Jó neki. Fröcsöghetnék én is, hogy akisbxzi, de könnyű ám, ha a segged alá tesznek mindent. De nekem attól nem lesz se kevesebb, se több. Se több pénz nem lesz a tárcámban, se több étel a hűtőmben. A munkám se lesz könyebb, se jobban fizetettebb, ha elkezdek anyázni annak, aki többet keres.

febr. 27. 01:01
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Azért, mert a magyar emberek többsége irigy, frusztrált és besavanyodott, ezáltal nem tudják elviselni, ha valakinek jobban megy. Holott a lehetőség mindenki számára adott, hogy jobb életet teremtsen magának, de könnyebb panaszkodni és siránkozni.
febr. 27. 05:44
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

Engem nem érdekel, hgoy ki kap lakást a szüleitől, csak akkor lesz szíves ne sggét verni a földhöz, hogy ÖVÉ, mikor egy petákot nem tett bele.

Exemnek anyjáék vettek lakást, na ő úgy járt-kelt benne meg olyan lenéző megjegyzéseket tett azokra, akiknek nem volt lakása, mintha ő akár egyetlen forinttal is hozzájárult volna.

EZ a bicskanyitogató és undorító. Más fszával könnyű felvágni.

Nekem is van lakásom - örökölt. Örülök neki, de nem hangoztatom, hogy más mennyire szánalmas, amiért még nincs lakása, mikor technikailag abba a lakásba "születtem", nem kerestem meg az árát.

febr. 27. 10:40
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
14, de az akkor is a tied. A tulajdoni lapot, önkormányzatot nem érdeklik ezek a drámák.
febr. 27. 12:51
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

Miért? Ha neki adják akkor nem az övé? Jesszus.... Mi ez ha nem irigység? Az más ha lenézi közben a másikat, de ez inkább meg jellem kérdés.

Megnéztem a kérdést, a csaj is megérte a pénzét , de ez is két esélyes. Abban igaza van hogy jobban jart azzal hogy nem kellett hitelt vennie és S többi. Egy kis felsőbbrendűséget én is éreztem, de a válaszadók gazabbak voltak. Konkrétan mikor megtudták hogy úgy kapta akkor már csak arról szólt minden. Meg amilyen stílusban....

febr. 27. 13:49
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

Én is egyetértek azzal, hogy nem az szokta zavarni az embereket, ha valaki kal valamit, hanem amikor ez a valaki felvág vele, leszól másokat amiatt, hogy neki kevesebb van.

Nekem is van egy gyerekkori jóbarátnőm, neki tipikusan ilyen a férje, akinek kifizette a családja a házuk felét, kocsit, megkapta a nagymama lakását is, hogy kiadja, és még mindig pénzelik őket mindkét szülőpár, és bmeg nem lehet úgy váltani vele 3 mondatot, hogy ne arról szóljon, milyen f*sza gyerek, mennyit elért, bezzeg mások. Ilyeneket mond társaságban, hogy ő lenézi azokat, akik csokból meg hitelből építkeznek, ő biztos nem tenné, fúj - érted, lenéz mást, miközben nekik a szüleik fizették ki a komplett házat. És minden témának az a vége, neki mennyi pénze van.

Na, mi nem is nagyon tartjuk már a kapcsolatot emiatt velük, baromi irritáló.

febr. 27. 15:38
 18/19 anonim ***** válasza:

16-os, írtam, hogy nekem is van, szrok bele, kinek van még, de érdekes, a csajnál folyamatosna azt hangoztatták, hogy a nagyanyád tolta a segged alá, ne verd hogy a tiéd.

Ott EZ volt mindenkinek a baja, hogy érdekes, a csaj meri azt mondani hogy az övé, holott nem.

Leírom ugyanennek az ellenkezőjét, akkor lepontozás ezerrel :D Nevetségesek vagytok, de komolyan.

febr. 28. 10:07
 19/19 anonim ***** válasza:
91%
Nincs azzal semmi baj, hogy támogatják az életben a gyereket, bárcsak mindenkinek lenne lehetősége rá, csak amikor a többséget lenézni, mert a saját erejéből vagy hitelből vesz házat vagy autót az kicsit bicskanyitogató. Főleg, hogy ezeket az embereket alsóbb rétegnek titulálja. Nyilván a kora miatt adómentes a kislány, és a szerencséjéből adódóan nem kell albérletet, hitelt fizetnie így azért gondolom marad a zsebben bőven pénz. De ennek az alapjait a szülei, nagyszülei tették le, nem ő. Máris nem lenne akkora szája, ha a fizuja felét elvinné egy albérlet és nem egy Hyundai Tucsonnal járna. A másik meg, hogy mindenki a csokért szül. Az emberek többsége akar gyereket. Ha lehetősége van bármilyen állami támogatást igényelni, miért is utasítaná vissza? A kérdező sem utasította vissza az ingyen lakást, az ingyen autót és a 25 év alatti adómentességre sem mondta azt, hogy köszöni szépen nem kéri.
febr. 28. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!