Miért zavar másokat, ha valaki segíti, támogatja a gyerekét az életben?
Itt is észrevettem, valamint a valós életben is.
Ha valakinek jobban megy, azonnal az a hozzáállás, hogy neki könnyű, mindent a s_gge alá tettek. Az oldalon, főleg ebben a kategóriában is, ha kiderül, hogy egy adott kérdező jobban él, mint az átlag, a válaszolók nem is a kérdéssel foglalkoznak, hanem elkezdenek kötekedni, számon kérni.
De most őszintén, egy szülő kire költsön, ha nem a saját gyerekére? Miért ekkora bűn, ha valaki tudja és akarja is segíteni, támogatni a gyerekét?
Nekem is estek már itt, azért, mert leírtam akkor, hogy kisbabával vagyok/vagyunk itthon, anyukám gyakran jön babázni, vagy ha együtt megyünk nyaralni, akkor ő bevállalja a korai reggeleket a babával, mi addig alhatunk egy órával tovább a férjemmel. Minden voltam emiatt, csak ember nem. Megkaptam, hogy minek szültem, ha én csak tespedek a kanapén, adjam örökbe a gyerekemet inkább... Azért, mert vagyok annyira szerencsés, hogy anyukám és a lányom rajonganak egymásért és nem tehernek érzi az unokázást.
Valahogy sokan úgy vannak vele, hogy ha a másik tárcájában turkálnak, akkor nekik több lesz. Baromság, de mintha ez lenne az alapgondolatuk.
Vagy a dögöljön meg a szomszéd tehene efektus. Ha nekik szar az életük, kevés a pénzük, minden egyes fillérért véres verítékkel meg kell dolgozni, mi az már, hogy a másiknak könyebb? Mi az, hogy a másik kap anyukától-apukától házat, kocsit, mittudoménmit? Azt sok esetben nem látják, hogy senkinek sem habos torta az élet. Aki nem az anyagiakkal kűzd, az mással, mindenkinek megvan a maga keresztje.
Amit fel tudok mutatni, azt a férjemmel közösen értük el, mert egyikünket sem támogattak. Őt nem akarták, engem meg nem tudtak, bár szerették volna, de sajnos nem olyanok voltak a körülmények. Igen, piszok keményen meg kellett kűzenünk minenért. A házért is, a kocsiért is. De ha azt olvasom, hogy valakinak a szülei csak úgy adtak egy házat/lakást, kocsit, hát istenem. Jó neki. Fröcsöghetnék én is, hogy akisbxzi, de könnyű ám, ha a segged alá tesznek mindent. De nekem attól nem lesz se kevesebb, se több. Se több pénz nem lesz a tárcámban, se több étel a hűtőmben. A munkám se lesz könyebb, se jobban fizetettebb, ha elkezdek anyázni annak, aki többet keres.
Engem nem érdekel, hgoy ki kap lakást a szüleitől, csak akkor lesz szíves ne sggét verni a földhöz, hogy ÖVÉ, mikor egy petákot nem tett bele.
Exemnek anyjáék vettek lakást, na ő úgy járt-kelt benne meg olyan lenéző megjegyzéseket tett azokra, akiknek nem volt lakása, mintha ő akár egyetlen forinttal is hozzájárult volna.
EZ a bicskanyitogató és undorító. Más fszával könnyű felvágni.
Nekem is van lakásom - örökölt. Örülök neki, de nem hangoztatom, hogy más mennyire szánalmas, amiért még nincs lakása, mikor technikailag abba a lakásba "születtem", nem kerestem meg az árát.
Miért? Ha neki adják akkor nem az övé? Jesszus.... Mi ez ha nem irigység? Az más ha lenézi közben a másikat, de ez inkább meg jellem kérdés.
Megnéztem a kérdést, a csaj is megérte a pénzét , de ez is két esélyes. Abban igaza van hogy jobban jart azzal hogy nem kellett hitelt vennie és S többi. Egy kis felsőbbrendűséget én is éreztem, de a válaszadók gazabbak voltak. Konkrétan mikor megtudták hogy úgy kapta akkor már csak arról szólt minden. Meg amilyen stílusban....
Én is egyetértek azzal, hogy nem az szokta zavarni az embereket, ha valaki kal valamit, hanem amikor ez a valaki felvág vele, leszól másokat amiatt, hogy neki kevesebb van.
Nekem is van egy gyerekkori jóbarátnőm, neki tipikusan ilyen a férje, akinek kifizette a családja a házuk felét, kocsit, megkapta a nagymama lakását is, hogy kiadja, és még mindig pénzelik őket mindkét szülőpár, és bmeg nem lehet úgy váltani vele 3 mondatot, hogy ne arról szóljon, milyen f*sza gyerek, mennyit elért, bezzeg mások. Ilyeneket mond társaságban, hogy ő lenézi azokat, akik csokból meg hitelből építkeznek, ő biztos nem tenné, fúj - érted, lenéz mást, miközben nekik a szüleik fizették ki a komplett házat. És minden témának az a vége, neki mennyi pénze van.
Na, mi nem is nagyon tartjuk már a kapcsolatot emiatt velük, baromi irritáló.
16-os, írtam, hogy nekem is van, szrok bele, kinek van még, de érdekes, a csajnál folyamatosna azt hangoztatták, hogy a nagyanyád tolta a segged alá, ne verd hogy a tiéd.
Ott EZ volt mindenkinek a baja, hogy érdekes, a csaj meri azt mondani hogy az övé, holott nem.
Leírom ugyanennek az ellenkezőjét, akkor lepontozás ezerrel :D Nevetségesek vagytok, de komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!