Megmondhatom, hogy nem akarom, hogy bárki nálam lakjon ugye?
22 éves vagyok és mind a két szülőmnek sokat köszönhetek, mert sokat segítettek anyagilag egész idáig. Édesapám viszont jóval többet. Ha édesanyám önhibáján kívül olyan helyzetbe kerülne, hogy segítségre lenne szüksége? (Egészséges, inkább anyagi akadályokra gondolok) akkor ugye mondhatom azt, hogy nem enegedem, hogy hozzám bárki ideköltözzön, viszont ha annyira nagy bajba kerülne anyagilag támogatnám ameddig a teherbíró képességem engedi?
Tehát olyanra nem kötelezhet a törvény, hogy bármelyik családtagom ideköltözzön hozzám?
Jó nyilván ha megöregszik vagy megbetgszik az más kérdés. 22N
Nem tudom, mi az a sok anyagi segítség, ha 19 eves korod óta albérletben laksz. Először azt hittem, vettek neked egy lakást vagy ilyesmi. De akkor a sok anyagi segítség gondolom az, hogy állták a gyereknevelés költségeit, ahogy elvárható.
Látszik, hogy tartasz anyádtól, hogy a nyakadra költözik, szóval gondolom nem felhőtlen a kapcsolat. Nem kell őt befogadnod, és albérletben lehet, hogy a tulajdonos nem is engedné. Anyád felnőtt, cselekvőképes ember, nincs felé semmilyen törvényi kötelezettséged.
Van pár családtagom, akivel jóban vagyok, de nem, nem lakhatnának nálam, hiába kedvelem őket.
1. nem az én dolgom megoldani más lakhatását
2. a lakásom nem ingyenszálló
3. szükségem van magánéletre, amibe nem fér bele senki kerülgetése
Csak így kapásból.
Szerencsére az én családomból senkinek eszébe nem jut ilyen marhaság, hogy a nyakamra költözzön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!