Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondhatom, hogy nem akarom,...

Megmondhatom, hogy nem akarom, hogy bárki nálam lakjon ugye?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok és mind a két szülőmnek sokat köszönhetek, mert sokat segítettek anyagilag egész idáig. Édesapám viszont jóval többet. Ha édesanyám önhibáján kívül olyan helyzetbe kerülne, hogy segítségre lenne szüksége? (Egészséges, inkább anyagi akadályokra gondolok) akkor ugye mondhatom azt, hogy nem enegedem, hogy hozzám bárki ideköltözzön, viszont ha annyira nagy bajba kerülne anyagilag támogatnám ameddig a teherbíró képességem engedi?

Tehát olyanra nem kötelezhet a törvény, hogy bármelyik családtagom ideköltözzön hozzám?

Jó nyilván ha megöregszik vagy megbetgszik az más kérdés. 22N

2024. febr. 19. 21:01
1 2
 11/17 Grizesteszta ***** válasza:
100%
Szerintem 10-esnek tökéletesen igaza van, ezért is érdekel: Kérdező, mi történt az életetekben, ami miatt - 22 évesen, vélhetően egészséges anya és apa külön élő, önfenntartó gyerekeként ezt a kérdést megfogalmaztad?
2024. febr. 20. 08:58
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
Bárki mondhat bármit, ez egy szabad ország.
2024. febr. 20. 09:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi az a sok anyagi segítség, ha 19 eves korod óta albérletben laksz. Először azt hittem, vettek neked egy lakást vagy ilyesmi. De akkor a sok anyagi segítség gondolom az, hogy állták a gyereknevelés költségeit, ahogy elvárható.

Látszik, hogy tartasz anyádtól, hogy a nyakadra költözik, szóval gondolom nem felhőtlen a kapcsolat. Nem kell őt befogadnod, és albérletben lehet, hogy a tulajdonos nem is engedné. Anyád felnőtt, cselekvőképes ember, nincs felé semmilyen törvényi kötelezettséged.

2024. febr. 20. 09:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy albérletbe eleve nem költöztethetsz be senkit a tulajdonos engedélye nélkül. Szóval nem jelent meg anyukád egyik pillanatról a másikra, ha pedig mégis, egyszerűen megmondod, hogy erre nincs lehetőség és nem kockáztatod a lakhatásodat azzal, hogy szerződést szegsz.
2024. febr. 20. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:
74%
Lehet itt okoskodni, meg szidni a kérdezőt, normális felnőtt ember nem örülne neki, ha a saját szülője, vagy bárki tartósan beköltözne az otthonába lakótársnak.
2024. febr. 21. 00:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Van pár családtagom, akivel jóban vagyok, de nem, nem lakhatnának nálam, hiába kedvelem őket.

1. nem az én dolgom megoldani más lakhatását

2. a lakásom nem ingyenszálló

3. szükségem van magánéletre, amibe nem fér bele senki kerülgetése

Csak így kapásból.

Szerencsére az én családomból senkinek eszébe nem jut ilyen marhaság, hogy a nyakamra költözzön :D

2024. febr. 21. 09:23
 17/17 Grizesteszta ***** válasza:
Itt se biztos, hogy az anyukának jutott eszébe... Nem derült ki, hogy a kérdezőben miért merült fel ez a kérdés? Kérte az anyja a költözést vagy célzott rá? Vagy csak a kérdező 'túlgondolja' a dolgokat?
2024. febr. 21. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!