Létezik hogy egy szülőnek kötődési zavara van de azért a maga módján szereti a gyerekét? Anyám ilyen lenne?
Úgy érzem csak akkor vesz komolyan akkor kezd szeretni és tisztelni ha már nagyon kiborulok lelkileg.Mintha minden alkalomkor szerintem tudtán kívül kivárná h nagyon a szélére sodródjon a kapcsolatunk.
Nem ő nevelt kevés időt töltöttünk együtt.Most felnőttként próbál felém nyitni és sokszor nagyon jó kapcsolatunk van addig míg én el nem próbálom mélyíteni azt.Mikor minden rendben köztünk észre sem veszi mennyire kötődnék hozzá szerintem oda se figyel mikor nehezen megnyílok neki és az érzéseimről kezdek beszélni.
A szerelmi csalódásaimnál vagy
munkahelyi kudarcaimnál érzelmi támogatást nem nyújtott elzárkózott az általam javasolt közös programjainktól .Így persze hogy meg haragszom rá .Viszont hirtelen a semmiből megkérdezi mikor látogatom meg mikor neki igénye van rá és sokáig nem érti miért vagyok vele ilyen majd a vitánk végén bocsánatot kér .
Van hogy kezdeném őt leírni magamban és túllépni rajta de ilyenkor hirtelen a semmiből teper de ezerrel.Akkor kezdem őt érdekelni amikor már ő egyre kevésbé érdekel engem.Mint egy autóversenynél egy olyan kocsi ami kényelmesen de nem elsőként van a mezőnyben majd az utolsó körnél eszement sebességre kapcsol.Amikor neki van baja lelki problémája olyankor mintha az én dolgaim is jobban érdekelné őt sűrűbben és többet kérdez a hogylétem felől.Érdek embernek nem mondanám mert anyagi segítséget olyankor sem szokott kérni amikor tudom hogy bajban van.Ha hónapokig nem állok vele szóba rokonoktól érdeklődik hogy vagyok.
Ez az ördögi kör forog régóta mindig visszarántja a kapcsolatunkat a szakadék széléről “az utolsó pillanatban mégis kapcsolok” technikával.Én arra gondoltam hogy fél teljesen megnyílni nekem esetleg így védi magát a csalódásoktól hogy fél szeretettel közelít hozzám.A nagyszüleimmel nem volt jó kapcsolata nem voltak mintaszülők.Kötődési stílusa már gyerekkoromban is furcsa volt .Voltak közös programjaink amire sosem sajnálta a pénzt (állatkert,nyaralás,mozi) fontosabb dolgokra mint iskolaszerek vagy ruhák vásárlásához nem segített.Ha összevesztünk mindig egy újabb programmal próbált kiengesztelni…
Szeretném felhívni mert hiányzik de ezzel úgyis elb*sznék mindent mert ha megérzi hogy valakinek tényleg fontos szagot fog és elmenekül és akkor még ennyit sem fog keresni mint most…
Hát elég nagy katyvasz lett belőle nem tudom érteni-e ebből valamit :D A helyesírási hibákért elnézést
Az lehetséges, hogy az anyád kötődési stílusa vagy viselkedése egyfajta védekezés a csalódások és sebezhetőség ellen. Egyes szülők nehezen mutatják ki érzelmeiket vagy lehet, hogy nem érzékelik hatékonyan a gyerekük szükségleteit. Fontos lenne megérteni, hogy mindenki egyedi módon kötődik, és az anyai-gyermeki kapcsolatok sokféle formát ölthetnek.
A kihívás az lehet, hogy az anyád esetében nehéz érzelmileg közel kerülni hozzá, és a kapcsolatban jelentős mértékű ingadozás tapasztalható. Az ilyen típusú viselkedés hátterében lehetnek múltbeli tapasztalatok vagy egyéb pszichológiai tényezők.
Az őszinte és nyitott párbeszéd segíthet a kölcsönös megértés kialakításában. Fontos megosztani az érzéseidet, de egyúttal figyelembe venni az ő nézőpontját is. Esetleg a családi terápia is segíthet a kapcsolatok mélyítésében és az esetleges konfliktusok kezelésében.
Nem tudja kifejezni az érzéseit?
Ennyiből nem tudunk neked körképet alkotni, mert ez a te szempontod. Az övét is ismerni kell.
Azt ajánlom, hogy forduljatok szakember felé, ha anyád is nyitott rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!