Felnőtt gyerekekhez bejelentkezés nélkül menni?
Mi arról a véleményetek,hogy a szülő felnőtt 20/30/40-es gyerekéhez megy előzetes jelzés nélkül?
Pl csönget vagy telefonál,hogy 2 perc múlva ott vagyok.
Szüleim rendszeresen ezt csinálják és megkértem őket,hogy telefonáljanak pár órával előtte.Szívesen látom őket,pont ezért is lenne jó,ha szólnának előtte.
Ők azonban nagyon zokon vették,hogy ilyet mondok,kisebb "balhé" lett belőle.
Mi erről a véleményetek?
31!
Ok, te a TE életedre vetítetted ki a kérdést, én meg az ENYÉMRE. ENGEM nem zavar a váratlan vendég. TEGED igen. Az én anyámnak nincs kulcsa a házhoz, de ha lenne nem arra használná, hogy vendegsegbe jöjjön. Akkor használná, ha megkernem, hogy locsolja meg a virágokat, amíg elutazunk
#41 Ha azt szeretném, hogy jöjjön virágot locsolni, amíg vagy bármi más, amíg nem vagyok otthon, akkor arra az időre adok kulcsot, amíg nem vagyok otthon, utána visszakérem. Lehet elhagyja két alkalom között, más kezébe jut, én meg nem akarok annyiszor zárat cserélni.
Vészhelyzet esetére meg biztos, hogy nem adnék kulcsot, mert szubjektív, hogy mi a vészhelyzet. Volt szobatársam anyjának pl az volt a vészhelyzet, ha hétvégén, amikor bent maradt a szobatársam, akkor nem írt vissza messengeren másfél óráig nappal. Miközben elment a wifi , mobilnetet nem volt, telefonja meg feltöltőkártyás, de kb nulla forinttal, mert kb soha nem telefonál. Az anyja meg nem hívta fel, hanem hagyott 200 üzenetet. Na én ilyen esetben biztos nem adnék kulcsot a házhoz, pláne, ha könnyen megközelíthető távon belül van.
Én őseim bejelntés nélkül is bekopognak. Nagyon idegesítő, állandóan a legrosszabb pillanatban jönnek. Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha már unokájuk is lesz. Állandóan a nyakamon lógnak majd... Amúgysincs velük olyan jó kapcsolatom, alighanem ez fogja betenni a kaput.
Kérdező, te meg ne foglalkozz azzal ha megsértődnek. Így jártak. Vagy alkalmazkodnak az elvárásodhoz, vagy tovább kell velük veszekedni.
Nekem ezekről a "nekem bármikor jó" emberekről az jut eszembe, mint mikor a SIMS-ben kikapcsolod a szabad akaratot, és olyankor csak állnak egy helyben, néha sóhajtoznak, néha megvakarják az orrukat, de semmit nem csinálnak.
Ezek meg otthon csücsülnek a kis vendégváró keksz meg a kávé mellett, és csak néznek ki a fejükből.
Mindkettőnk szüleinél van kulcs,szerencsére ebből nem volt gond.
Én sem vendégként kezelem a szüleimet,hanem családtagként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!