Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőtt gyerekekhez bejelentke...

Felnőtt gyerekekhez bejelentkezés nélkül menni?

Figyelt kérdés

Mi arról a véleményetek,hogy a szülő felnőtt 20/30/40-es gyerekéhez megy előzetes jelzés nélkül?

Pl csönget vagy telefonál,hogy 2 perc múlva ott vagyok.

Szüleim rendszeresen ezt csinálják és megkértem őket,hogy telefonáljanak pár órával előtte.Szívesen látom őket,pont ezért is lenne jó,ha szólnának előtte.

Ők azonban nagyon zokon vették,hogy ilyet mondok,kisebb "balhé" lett belőle.

Mi erről a véleményetek?

jan. 23. 11:09
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
11%

31!

Ok, te a TE életedre vetítetted ki a kérdést, én meg az ENYÉMRE. ENGEM nem zavar a váratlan vendég. TEGED igen. Az én anyámnak nincs kulcsa a házhoz, de ha lenne nem arra használná, hogy vendegsegbe jöjjön. Akkor használná, ha megkernem, hogy locsolja meg a virágokat, amíg elutazunk

jan. 23. 14:32
 42/58 anonim ***** válasza:
78%

#41 Ha azt szeretném, hogy jöjjön virágot locsolni, amíg vagy bármi más, amíg nem vagyok otthon, akkor arra az időre adok kulcsot, amíg nem vagyok otthon, utána visszakérem. Lehet elhagyja két alkalom között, más kezébe jut, én meg nem akarok annyiszor zárat cserélni.

Vészhelyzet esetére meg biztos, hogy nem adnék kulcsot, mert szubjektív, hogy mi a vészhelyzet. Volt szobatársam anyjának pl az volt a vészhelyzet, ha hétvégén, amikor bent maradt a szobatársam, akkor nem írt vissza messengeren másfél óráig nappal. Miközben elment a wifi , mobilnetet nem volt, telefonja meg feltöltőkártyás, de kb nulla forinttal, mert kb soha nem telefonál. Az anyja meg nem hívta fel, hanem hagyott 200 üzenetet. Na én ilyen esetben biztos nem adnék kulcsot a házhoz, pláne, ha könnyen megközelíthető távon belül van.

jan. 23. 14:57
 43/58 anonim ***** válasza:
80%

Én őseim bejelntés nélkül is bekopognak. Nagyon idegesítő, állandóan a legrosszabb pillanatban jönnek. Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha már unokájuk is lesz. Állandóan a nyakamon lógnak majd... Amúgysincs velük olyan jó kapcsolatom, alighanem ez fogja betenni a kaput.

Kérdező, te meg ne foglalkozz azzal ha megsértődnek. Így jártak. Vagy alkalmazkodnak az elvárásodhoz, vagy tovább kell velük veszekedni.

jan. 23. 15:30
 44/58 anonim ***** válasza:
90%
Bocsi, de szerintem ott hibás az egész, hogy azt gondolod, ha nem vagy miniszter, akkor ugráltathatnak kedvedre, és nem jár, hogy legyen beleszólásod a találkozókba... Nem, részemről az se lenne rendben, hogy felhív xy délelőtt 10-kor, és közli, hogy 1-re itt van, és akkor én meg kapkodok, átszervezek stb. Nálam ez úgy szokott üzemelni barátokkal, családtagokkal, hogy megbeszéljük, kinek mikor jó, és ált. napokkal előre. Ha esetleg vki szűk határidőn belül jönne, megkérdezi, hogy alkalmas-e, és nem sértődik meg, ha a válasz nem. Szerencsére minden hozzám közeli személy azt a nézetet osztja, hogy nem törjük rá egymásra az ajtót, és nem képzeljük, hogy 0-24-ben ráér a szerettünk.
jan. 23. 16:25
 45/58 anonim ***** válasza:
90%

Nekem ezekről a "nekem bármikor jó" emberekről az jut eszembe, mint mikor a SIMS-ben kikapcsolod a szabad akaratot, és olyankor csak állnak egy helyben, néha sóhajtoznak, néha megvakarják az orrukat, de semmit nem csinálnak.

Ezek meg otthon csücsülnek a kis vendégváró keksz meg a kávé mellett, és csak néznek ki a fejükből.

jan. 23. 16:48
 46/58 anonim ***** válasza:
88%
Ez valóban illetlenség a részükről. A legtöbb ember kicsit takarit, pakol, felkészül mielőtt jönnek a lakásába, az pedig nem 1-2 perc.
jan. 23. 17:36
 47/58 babyboom567 ***** válasza:
89%
Nekem anyukám ilyen,hogy képes bárkihez bármikor menni, és hozzá is bármikor mehet bárki.Így is nőttünk fel,hogy állandóan átjáróház volt,sosem volt egy rohadt csendes perc/óra,mert valaki mindig héderelt nálunk,vagy nekünk kellett valahol lebzselni.Bármit csináltunk, azt abba kellett hagyni,ezt én mindig is gyűlöltem.Komolyan ennyi erővel egy bárban vagy étteremben is élhettünk volna.Ha szóvá tettem, csak a veszekedés volt,hogy mekkora egy antiszoc ember vagyok,hisz ők a családunk /barátaink.Jah de ugye anyám társ/emberfüggő is,egyedül csak nyavajog sopánkodik,siránkozik ,szenved.Én meg extrém introvertált vagyok,néha a gyerek és a férjem is sok.Teljesen másképp éljük meg dolgokat.Akkor is azt gondolom, hogy nettó parasztság bárkihez így odamenni.
jan. 23. 17:54
 48/58 anonim ***** válasza:
90%
Ennek csak azok örülnek, akiknek nincs életük. Mindig otthon ülnek, semmi program, és örülnek, hogy valaki rájuk nyitja az ajtót.
jan. 23. 20:14
 49/58 A kérdező kommentje:

Mindkettőnk szüleinél van kulcs,szerencsére ebből nem volt gond.

Én sem vendégként kezelem a szüleimet,hanem családtagként.

jan. 23. 21:08
 50/58 anonim ***** válasza:
73%
Hülyeséget ír a 48as, nem tudom, miből következtet. Kisgyerekek ellenére kimondottan mozgalmas, aktív életünk van. Bármikor szívesen, szeretettel várjuk őket, már ha otthon vagyunk. Akkor jöhetnek, pár szóra mindig van idő, és nincs harag, ha azt mondjuk, altatnánk már vagy játékidő van, amit nélkülük szoktunk, vagy éppen kettesben lennénk egy kicsit.
jan. 23. 22:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!