Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyék lelki erőt anyukám...

Hogy vegyék lelki erőt anyukám miatt, vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elég késői gyerek voltam. Anyukám 46 évesen szült. Én most 34 éves vagyok, anyukám 80. Testvérem egy van, de nem igazán tartjuk a kapcsolatot. Anyunak egyre romlik az állapota, dementálódik. 3 éve már magamhoz kellett vennem. De egyszerűen nem bírom. 3 év alatt rengeteget romlott az állapota. Éjszaka folyamatosan kiabál, a székletét folyamatosan ki keni, sokszor nem ismer meg, akkor ordít, hogy haza akar menni. 2 gyerekünk van, sehova nem tudunk elmenni mert nem merem itt hagyni őt. Nem tudok dolgozni, a férjem keresete meg kevés. A gyerekek félnek tőle, mikor éjszaka erre kelnek.

Idősek otthonába szeretném adni őt, de ő nem akar menni. Én is nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést de ez így már tarthatatlan.

Nagyon szarnak érzem magam emiatt.

jan. 21. 08:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
87%
Mi otthonba tettük a demens nagyit és ott beállították a gyógyszereit, úgy, hogy meg se mondanám, hogy demens. Míg itthon volt összekeverte a gyógyszereit, naponta többször bevette ugyanazt, minden másnap a nyugdíját várta, szóval voltak dolgok. Mióta otthonban van teljesen normálisan néz ki és viselkedik. És nem, nem szedálják őket. Szóval keressetek neki egy otthont. Tesókával felesben fizetitek ha a nyugdíja nem elég rá és csá.
jan. 21. 17:27
 22/24 anonim ***** válasza:
91%

17.

Milyen hülyeségeket írsz.

Anyám 23 éves volt amikor születtem.

Most 54 évesen nem fogom az életem felaldozni érte, mehet otthonba.

jan. 21. 18:22
 23/24 anonim ***** válasza:
94%

ilyenkor tárgyilagosan kell dönteni.

gyámság alá kell tenni és nincs olyan hogy nem megy idősek otthonába.

tesód meg legalább anagilg szálljon be 50% ban

jan. 22. 00:11
 24/24 anonim ***** válasza:
91%

Anno nagykamaszként kellett ellátnom 2 évig a demens mamámat. Nem vicces, nem jó dolog, tönkreteszi az életed. Először keresd fel a Máltai Szeretetszolgálatot, náluk 1 évig lehet gondozásban, amíg nem lesz végleges helye. Szakemberekre van szüksége, nem rettegő gyerekekre meg rád, aki nem szakápoló. Ne érdekeljen mit akar, mert a szar falra kenése nem egészséges, ellenben ártalmas az egészségetekre.

Amíg a máltaiban van, keressetek neki egy állandó otthont, ahol demenseket kezelnek. Nem ördögtől való, nekem se cseszte volna el a pszichémet, ha be tudtuk volna rakni a mamámat egy ilyen intézménybe. Ellenben nem küzdenék alvászavarral a mai napig. Szóval ne azt nézd, hogy ő mit AKAR, hanem hogy valójában mire van SZÜKSÉGE.

jan. 22. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!