Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az tényleg igaz miszerint a...

Az tényleg igaz miszerint a kisállat házi kedvenc gondozása felkészít arra milyen lesz gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Tudom nem lehet összehasonlítani a két dolgot de erről is hallottam már.
jan. 17. 11:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
61%

Mondjuk úgy, hogy vannak olyan aspektusai, amik segítenek "ráhangolódni". :D Megismerni saját határaid, mit bírsz/mit nem bírsz, hol lesznek gondok + amit vki írt, hogy ha a pároddal közösen nevelitek a kutyát, akkor mennyire tudtok együttműködni. Például: meg tudtok-e egyezni alapvető dolgokban, melyik dokihoz járjatok vele, ha valami baj van, mikor vigyétek/ne vigyétek, milyen etetés legyen, kaján és kötelező kiadásokon kívül mennyit/mire költsetek, milyen gyakran vigyétek sétálni, azt hogy osszátok be, kell-e kutyaovi/suli, nevelési kérdések (egy kutya szellemi szintje kb. egyenlőr egy 2-3 éves gyerekével, szóval azért tud adni feladatot a gazdinak), írta vki, hogy jól meg lehet tapasztalni, mennyire tudtok együttműködni pl. szabályrendszerek felállításában, ez nagyon is igaz stb. Kiskutyánál vagy ha a kutya beteg vagy vmi krónikus baja van akkor az otthoni balesetek, pisi, kaki, hányás, éjszaka lerohangálás, gyógyszerbeadás, sebkezelés stbstb. kérdéseket hogy oldjátok meg.

A mi kutyánknak pl. van (volt) egy gyomorproblémája, ami miatt kb. változó gyakorisággal, de 24-48 órán keresztül 1-3 óránként kellett vele szaladgálni le, először füvet legelt, aztán mert hasmenése volt. Télen is, éjjel is, hajnalban is. Ezt bizony meg kellett beszélni éjjel 1-kor, hogy oké, úgy tűnik ez lesz éjszaka is a program, akkor másnap kinek húzósabb a napja, ki vállalja az éjszakai ügyeletet, ki a nappalit vagy felváltva megyünk le vele stb.

De bármennyire is szereted az állatot, azért a saját gyereked más lesz, nyilván. :)

jan. 17. 16:38
 22/33 anonim ***** válasza:
54%

21.

Éjjel leviszed a kutyát füvet legelni?

LOL

jan. 17. 17:14
 23/33 anonim ***** válasza:
66%

22-es, örülök, hogy viccesnek találod!

Utcakutya volt kölykökkel, tehát feltehetően kb. MINDENT megzabált, amit talált, hogy életben maradjon, majd menhelyi kutya lett, ahol szintén nem a kiegyensúlyozott táplálás jellemző. Tropára ment a gyomra, és néha ilyen brutális gyomorégéses/gyomorsavtúltengéses eseményei voltak (volt hogy 3 hetente, volt hogy 3 hónapig semmi).

Elkezdett körbe mászkálni, nyalta a padlót, jelzett, hogy menjünk (rohanjunk) le, és lent legelt. Nem tudom másképp mondani, nem a pár-fűszálat-elrágcsált típusú fűevés, hanem szó szerint csomóstúl tépte ki a füvet. És ezt mondjuk 2-3 óránként eljátszotta egy kb. 12 órás periódus alatt, utána 12-24 órás fosás, 2-3 óránkénti leszaladgálással (soha nem volt baleset otthon) + 2 napig az emésztetlen füvet húzkodtuk ki a seggéből, mert nem tudta teljesen kikakilni. Tényleg jó móka hajnali 3-kor, télen, -5 fokban! Úgy jártunk az orvoshoz, mintha haza járnánk, kipróbáltunk mindent is, de igazán gyógymódot nem talált/találtunk (állandó Quamatel szedés alatt nem volt neki ilyen, de azt meg a doki nem ajánlotta hosszú távon). Nem tudom, hol kopogjam le, de úgy tűnik a normális táplálkozás lassan megszünteti a bajt, mert egyre ritkábban van ilyen, és az utolsó esetekben már csak 1-2 extra sétával egybekötött enyhe legelgetés történt, és nem volt utána hasmenése.

Remélem jól szórakoztál!

jan. 17. 17:32
 24/33 anonim ***** válasza:
77%
Hat a gondoskpdas reszere felkeszithet, de az erzelmire stbre nem.
jan. 17. 18:48
 25/33 anonim ***** válasza:
88%

Arra SEMMI nem készít fel! :D

Írják többen a felelősségvállalást. Igaz-igaz...De rengetegen nem ugyanúgy állnak egy kutyához és egy gyerekhez. Van, akinek a kutya csak kutya, és eteti meg sétáltatja, de nem fordítana gondot arra, hogy mondjuk a fülét tisztogassa vagy levágja a túlnövő karmait, viszont a gyereke sokkal jobban érdekli, és jobban gondoskodik róla. Van, aki meg a kutyának a fenekét is kinyalná, de közel sem ilyen lelkesedéssel gondoskodna egy gyerekről, még akkor sem, ha a sajátja. Mert amúgy tök más is a kettő, más fajsúly, más liga, alma-körte. Nekem van gyerekem, és bár szeretem az állatokat, de most, hogy jó ideje nincs állatom, úgy érzem, a fszom se akar kutyát (vagy bármit). Mert ganajászgatja a halál. Pedig tudod, a gyerekeimet milyen lelkiismeretesen ganajászgatom? :)

jan. 17. 20:50
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon más a két dolog
jan. 18. 01:37
 27/33 anonim ***** válasza:
82%
kutya ės a gyerek teljesen más ,nekem volt 2 kutyåm mig szüleimel éltem napi 2x én vittem le őket sétálni 1x meg apukåm ,családilag volt etetve őket is elkényeztetem vettem neki jutalom falatokat néha stb ha kellet orvoshoz vittem ,de a gyerekeim teljesen más 3 gyerekem nevelése nem egyenlő 2 kutya nevelésével viszont pont azėrt nem tartok kutyát mert nem fėr bele az idömbe 3 gyerekem mellet pedig imådom mai napig kutyåkat.
jan. 18. 06:41
 28/33 anonim ***** válasza:
31%
Leginkább türelemre tanít. Meg felelősségre. Pelenkázni még most se tudok 😁
jan. 18. 07:47
 29/33 anonim ***** válasza:
31%
28 kutyát is lehet 😅😅
jan. 18. 08:00
 30/33 anonim ***** válasza:
70%
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Egy macska teljesen más, mint egy gyerek, akire éveken át 0-24 oda kell figyelned, mert nem önálló.
jan. 18. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!