Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ilyen fiatalok mégis mit...

Az ilyen fiatalok mégis mit gondolnak? Szerintük mi lenne a szülő anyagi feladata?

Figyelt kérdés

Van egy 19 éves lány rokonom. Nem olyan rég kifakadt, hogy őt mennyire elhanyagolják a szülei és mennyire anyagi rosszlétben él, és felháborító, hogy dolgoznia kell, ha meg akar venni magának valami dolgot, és felháborító, hogy belefizetett egy apró részletet a jogosítványa megszerzésébe. Persze a nagyját a szülei állták. Csak mikor már 3x megbukott, akkor kértek tőle.

Szerinte ez igazán anyagi elhanyagolás.

Azzal dobálózott, hogy a szülei “””csak””” ételt, ruhákat vesznek neki, “””csak””” az iskoláztatását fizetik (magán középsuli), és “””csak””” évi egy nyaralásra viszik. Azt mondta ez édes kevés, és nem akarja, hogy majd az ő gyerekét ennyire ne támogassák.

Szerintetek? Én ezen nagyon fennakadtam. Mármint, hogy egy majdnem 20 éves vén szamár elvárja, hogy ezeken felül is minden költségét állják, pl legtrendibb új telefon.

jan. 8. 16:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
A szülők valamit nagyon elcsesztek a nevelésében.
jan. 9. 01:53
 12/19 anonim ***** válasza:
38%

Amennyire csak lehet, egyetértek a 11sel…

20 éves vagyok… Nagyon érdekes hogy a szüleim konkrétan mindig mindent megadtak, és bármit kérnék valószínűleg 3 napon belül a kezemben lenne… mégsem vagyok sem elszállva, sem elkényeztetve..

(Mondjuk kirándulni sosem voltunk mert sosem lehetett, nem anyagi okok miatt)

Elköltöztem otthonról, egyetemista, anyám 0 szó nélkül mindig ad egy ÁLTALA GONDOLT összeget, amit 99% hogy kajára fogok költeni és a hűtő/fagyasztó töltésre.

Életemben talán egy drága dolog volt amit konkrétan kértem, ami egy iPhone 13 volt, mivel az akkori telefonomat kaptam az exemtől így minél hamarabb vissza akartam szolgáltatni, mert rosszul éreztem magam hogy egy drága dologot kaptam tőle…

A pénzt sem kérem havonta, hanem anyagi támogatás, mivel van egy ilyen törvény ami meghatározza meddig kell a gyerekkel törődni.. talán 24-26 között valahogy nem tudom pontosan a magyar törvényeket

VISZONT te ismered ezt a családot, és ha a leányka követelései nem reálisak, akkor a szülők rontottak el valamit, és ilyesmit valljuk be elég könnyű… a social media miatt pedig akkora adag szar, anyagiasság todul tudat alatt a fiatalokba hogy az valami hihetetlen.

*nem a te tiszted megítélni más helyzetét, es olyan kijelentéseket sem tenni hogy felpofoztad volna

jan. 9. 02:16
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Ki ne támogassa az ő gyerekét? Majd ő meg a leendő férje? Hát tessék, lehet megmutatni, hogy kell csinálni.

Már csak elvből se vennék neki drága mobilt, nekem sincs. Megvehetném, telne rá, de nem. A kiscsaj nem ismeri a pénz értékét. Mire reális kiadni félmillió Ft - ot. Egy olyan dologra, amit 2 év múlva lecserél, vagy a következő szezonban, arra nem érdemes kiadni. Persze már késő magyarázni. Kapjon egy szakmát a kezébe, aztán tessék, lehet menni dolgozni, költeni a pénzt magára, aztán ha nem tiszteli szüleit meg a munkájukat, ott az ajtó. Van, akire nem hat a szép szó, példamutatás.

jan. 9. 07:17
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

Ilyen az átlag fiatal. A mostani kisgyerekek mèg rosszabbak lesznek.

Pont ezèrt nem is lesz gyerekem. Nem kell egy ilyen hálátlan parazita akit 40 èves koráig tarthatok. Inkább költöm magamra a pènzemet.

jan. 9. 08:11
 15/19 anonim ***** válasza:
41%
Bocs, de ALAP, hogy ruháztatják, ételt vesznek neki - ez nem valami extra, hanem hogyha már csináltak egy gyereket, ez a minimum, amit szó nélkül megtesznek érte!
jan. 9. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

12.

rosszul tudod

a szülőnek a gyerek 18éves koráig van tartási kötelezettsége, biztosítani kell az alapellátást (kaja, ruha, iskola, lakhatás) ezen túl semmilyen kötelezettsége nincs.

a nagykorú gyermek kérhet rokontartást de az minimális összeg és meg kell érdemelni vagyis érdemtelenség esetén nem jár

jan. 9. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

A szülők elkényeztették és ez most üt vissza.

A lány elcseszett értékrendje csak a szülei nevelésének a következménye.

Amúgy szerintem ez egy tipikus kattintásvadász troll kérdés.

Rokon kislány - de véletlenül sem írja le a kérdező, hogy a kedves szülei hogyan viszonyulnak az ilyen beszólásokhoz.

jan. 9. 14:10
 18/19 A kérdező kommentje:

#17, ha trollnak hiszed, hidd annak. (Nem az)

Ez egy anonim oldal, bárki leírhat bármit. Feltételezheted bármiről, hogy igaz-e vagy sem. És ha nem igaz, az miben változtatja egy dologról a véleményedet? Akkor írd le feltételes módban.

Nem olyan közeli rokon a lány, annak ellenére, hogy felhozta ezt a témát, nem is beszéltem meg a szüleivel. Azt viszont tudom, hogy jó sora van a “gyereknek” náluk.

jan. 9. 15:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem védem, mert a követelőzés ennyi idősen már tényleg szánalmas, de írtad, hogy magán középsuliba jár. Magánsulikba általában elkényeztetett gazdag kölykök járnak, akik menőznek a drága cuccaikkal. Simán elképzelhető, hogy onnan szedte ezt a dumát, hogy szánalmas, hogy nincs méregdrága új telefon meg évente csak egyszer viszik nyaralni. A mi városunkban pl azt is nézték a magánsulisok, hogy kit milyen autóval hoznak reggel és ha nem Mercedes volt vagy BMV, akkor már messziről le kiabáltak, hogy szánalmas csóró. Aki meg busszal ment, azt egyenesen ki is közösítették. Nekünk is volt, hogy beszólogattak a az utcán, hogy hogy nézünk ki.

Mondjuk a szülők meg valószínűleg elkényeztették, ha van bátorsága így viselkedni velük.

jan. 18. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!