Az ilyen fiatalok mégis mit gondolnak? Szerintük mi lenne a szülő anyagi feladata?
Van egy 19 éves lány rokonom. Nem olyan rég kifakadt, hogy őt mennyire elhanyagolják a szülei és mennyire anyagi rosszlétben él, és felháborító, hogy dolgoznia kell, ha meg akar venni magának valami dolgot, és felháborító, hogy belefizetett egy apró részletet a jogosítványa megszerzésébe. Persze a nagyját a szülei állták. Csak mikor már 3x megbukott, akkor kértek tőle.
Szerinte ez igazán anyagi elhanyagolás.
Azzal dobálózott, hogy a szülei “””csak””” ételt, ruhákat vesznek neki, “””csak””” az iskoláztatását fizetik (magán középsuli), és “””csak””” évi egy nyaralásra viszik. Azt mondta ez édes kevés, és nem akarja, hogy majd az ő gyerekét ennyire ne támogassák.
Szerintetek? Én ezen nagyon fennakadtam. Mármint, hogy egy majdnem 20 éves vén szamár elvárja, hogy ezeken felül is minden költségét állják, pl legtrendibb új telefon.
Az a sok “””csak””” a szülők kötelessége, ha már lepulyáztak. Ha nem csinálták volna, mentek volna szépen a börtönbe kiskorú veszélyeztetése miatt.
Igen, már 19 éves, de mint te is írtad, még középiskolás. Még egy szomorú érettségije sincs, ami talán elég lenne egy elfogadható másodálláshoz. (Mert a főállás az iskola még ugyabár.)
#5, de nem szó szerint értettem, hogy vén. :D
Hanem ahhoz, hogy hisztikézzen, mint egy 5 éves.
16 eves kora ota dolgozik mind a ket gyerekem
Soha egy rossz szot nem kaptam toluk inkabb ha kellett kisegitettek anyagilag.
A 21 evesnek van 3.5 milla a szamlajan - diakmelo es az osztondijjal versenyek gyakorlatok jutalmai.
A kisebbnek csak 2.1 van. Szinten hasonlo dolgokbol tette ossze.
Szoval a 19 eves leanyzo mar reg komoly vagyonnal rendelkezne a korahoz kepest ha tett volna erte. Es nem a sultgalambot varna.
Am en felvettem volna videora es elkuldtem volna a szuleinek h allitsanak a csajon.
Amugy az alapellatas a szulo kotelezetsege.
Normalis ruha, allami iskola, normalis etkezes, lakhatas biztositasa.
A telo a markas ruha, magansuli nem alapellatas ahogy a jogsi sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!