Hogyan mondjam meg szüleimnek, hogy Pesten szeretnék dolgozni?
18 éves vagyok. Borsod megyében élünk, de itt a szakmámban nagyon kevés munka van. Budapesten pedig rengeteg hirdetést látni. Az lenne a tervem, hogy valakivel közösen bérelnénk egy két szobás lakást, és onnan járnék dolgozni. Alapból tetszik nekem Pest, szép város, szívesen élnék ott, bár az itteni ismerőseim, családtagjaim is hiányoznának, hiába tudom, hogy hazajárhatok. Szüleimnek már említettem, de nem repdesnek az örömtől.
Lehet furán hangzik, hogy ilyen fiatalon dolgozni szeretnék és nem tanulok, de vannak terveim, céljaim, amiket munka nélkül nem tudok megvalósítani.
Köszönöm előre is a hasznos válaszokat.
Munkat hipp-hopp fogsz talalni, de csak okosan es olyan emberrel, aki 100%-ban megbizhato.
Ismerosomek is ketten koltoztek fel, aztan az egyik fel meggondolta magat es hazakoltozott, majd a masik fizethette egyedul az alberletet…
Konkrétan szakács hiány van, úgyhogy szerintem jó ötlet, ha felköltözöl.
Keress előre munkát, küldj jelentkezéseket. Aztán költözz a a haverral. Sok sikert!
Előbb találj munkát és utána költözz fel. Az interjún pedig megmondod a főnöknek, hogy 30 nap múlva tudnál munkába állni (1 hónap kell azért az albérlet keresésre + "rendes" munkavállalóknak is legalább 1 hónap a felmondási idő, tehát nyugi, meg fognak várni). 2 havi kaució, 1 havi lakbér + 1 havi élelmiszer, bérlet, rezsi, közös költség ára legyen a zsebedben már a költözés előtt!
Egy szoba bérleti díja kb. 90-100 ezer forint + rezsi (kb. 15 ezer/fő)
2 havi kaució: 180-200 ezer
1 havi élelmiszer: 80 ezer (csak mondtam valamit, nem tudom, hogy mennyiből jön ki a kajád)
1 BKK bérlet: 10 ezer
Oda-vissza vonatút: 8-10 ezer
Egyéb költségek, minimális tartalék: pár tízezer
Köszönöm a további válaszokat!
valószínüleg most keresek valami munkát itt, és nyár fele megyek majd.
Neked külön köszi 14-es, hogy leírtad mi mennyi, de mindekinek adtam zöldet :)
Meg arra is gondolj még, hogy mi van a lakásban, az is költség. Amibe beköltözöl. Teljesen berendezett lakás esetén is venni kell dolgokat. Pl szemetes, takarító szerek és eszközök, evőeszköz, pohár, tányér, főzőedény, ilyesmik. Wc papír, zsebkendő, ágynemű, akármi. Az is 30-40 ezer lehet. Nekem valahogy minden költözés után kb ennyit elköltök egy kinaiban ilyesmi cuccokra, pedig nekem van egy csomó ilyesmim.
Illetve amikor költségvetést írsz, mindig goldolj arra is hogy egy kevés összeget tegyél félre, egyrészt nyaralásra, másrészt vészhelyzetre.
Közben a haverom kiszállt a történetből, ugyanis ő most januárban akar menni.
Én kb június fele tervezek, addig 500.000Ft-ot összeszedek.
Nem tudom, hanyan figyelitek még a kérdést, de még annyi kérdésem lenne, hogy melyik kerületben érdemes albérletet keresni? Külső részen, vagy belvárosban?
Szia, egyedül ne bérelj albérletet így. Szobában gondolkodj, az kijön átlagos helyen rezsivel 80-100 között. Persze lehet olcsóbb is, a kompromisszumok beárazzák magukat.
Ha teheted, gyere fel állást keresni, felvételizni stb anélkül, hogy lenne még itt albérleted. Utazz párszor inkább fel-le Pestre és vissza, ha felvesznek valahova, az alapján keress lakást/szobát, hogy közel legyen a munkahelyhez.
Pl. ha Újbudán fogsz egy plázában dolgozni, megszivatod magad, ha Újpesten veszel ki egy szobát.. vagy fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!