Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őrült, kibírhatatlan apát...

Őrült, kibírhatatlan apát hogy lehet elviselni?

Figyelt kérdés
Egész életemben rossz volt a helyzet, de ahogy idősödik mintha egyre jobban bekattanna. Szellemileg egy 3 éves gyerek szintjén van, elvárja hogy anya állandóan figyeljen rá, néha már azon is hisztizik meg kiabál hogy dolgozik, nem vele van. Semmi házimunkát nem csinál, szemetel (pl megeszik egy cukrot és eldobja a papírját), személyes higiéniája 0, a nap nagy részében elviselhetetlen szaga van, emellett extrémen túlsúlyos. Állandóan sajnáltatja magát, elvárja hogy mindenki őt pátyolgassa. De a legrosszabb, hogy dühkitörései vannak, mindenért képes kiabálni. Nem lehet neki nemet mondani, mert akkor ordít mint a sakál (mint mondtam, kb 3 éves szintjén van). Ez elég durva dolgokra is kiterjed. Még másfél évig nem tudok elköltözni, megnéztem minden albérletet, minden diákmunkát, minden pénzszerzési lehetőséget, de lehetetlen összehangolni az órarendemmel, a kollégiummal meg nem vagyok előrébb (hétvégén ugyanúgy haza kellene mennem). Az a fő bajom, hogy sokszor "kihozza belőlem az állatot", pl mikor ordít velem ok nélkül, akkor nagyon erősen kell koncetrálnom, hogy ne vágjam pofán. Anyámból is egy idegroncsot csinált, már csak árnyéka önmagának, pedig egy nagyon jó ember, aki milliószor jobbat érdemelt volna az élettől. Néha megkérdőjelezem, hogy én is beleőrültem-e már ebbe,mert ilyenkor általában a családtagok magukat hibáztatják, meghunyászkonak, és tagadják hogy szar az életük, de én pontosan tudom hogy apám egy köcs*g abuzív f*sz, és sokszor szívesen eltenném láb alól a francba. Tudom hogy egy ép elméjű ember ilyeneket nem gondol, azért mondtam hogy talán már nekem is az agyamra ment ez a helyzet. Igazából teljesen tanácstalan vagyok, mert ha ezt elmondom egy pszichológusnak, mehetek a zárt osztályra, közveszélyes címszó alatt, ami ha kiderül a suliba szerintem ki is b_sznak, és onnantól pláne nem lesz elég pénzem, hogy elköltözzek. Soha.

jan. 4. 18:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, nagyon nem szereti a munkáját. Ez okozhat ilyen viselkedést.
jan. 4. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
A xanax vágja szét idegileg s abba se fogja tudni hagyni.
jan. 4. 20:39
 13/21 anonim ***** válasza:
94%
Szóval mi van a kollégiummal? Ha anyád a lassú önpusztítást választja, neked attól még nem kell!
jan. 4. 20:49
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Inkább azért mondd el egy pszichológusnak, mert az apád feltehetően valamilyen pszichiátriai betegségben (is) szenved, ami az öregedéssel sosem javulni, csak romlani szokott.

Xanax-ot háziorvos felírja sajnos, de önmagában hosszú távon nem segít.

jan. 4. 21:01
 15/21 A kérdező kommentje:
#13 A kollégiummal olyan problémám van még, hogy valószínűleg szüleim nem pénzelnének, a jelenlegi bevételem pedig nem elég, hogy magamat eltartsam (gondolok itt a kajára). A legjobb barátnőm évekig kollégista volt, és mondta sokszor, hogy nehezen jön ki, pedig nem szórta a pénzt. Szóval az az opció van még, hogy a hátralevő félévben félreteszek, nyáron dolgozok,amit szintén félreteszek, és akkor már esélyes, hogy 13-ban el tudok menni kollégiumba éhhalál veszélye nélkül.
jan. 4. 21:02
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Ezek szerint még 18 alatt vagy. Akkor nincs olyan, hogy nem pénzelnek. Először is vesd fel, a kollégium nyilván nem olyan drága, és ha nemet mondanak, mindent elmondasz szépen az osztályfőnöknek és az igazgatónak, és ők majd közbenjárnak a szüleidnél, hogy hozzájáruljanak a kollégiumhoz, most ugyanis veszélyeztetett gyerek vagy. Egyszerűen kötelességük a biztonságodról gondoskodni. Nem kell az őrült apát elviselni - ki kell magadat a helyzetből menekíteni.
jan. 4. 22:18
 17/21 anonim ***** válasza:
91%
Államilag támogatott kolesz.
jan. 4. 22:19
 18/21 anonim ***** válasza:
94%

Van megbízható rokon a családban? Vele kellene beszélni, vázolni a helyzetet. Apád mentális beteg, ellátásra szorul. A rokonnak anyukádat kellene jobb belátásra bírnai, hogy elsőként apád kapjon orvosi ellátást, utána pedig akár váljanak is el. Ha nincs ilyen rokon, akkor a suliban kell beszélni szociális munkással, pszichológussal vagy akármelyik tanárral, amelyik jóindulatú, segítőkész és rendes!!

Sajnos rád maradt ez a feladat, hogy változtass, mert anyukád ugyanúgy szenved, de ő most gyakorlatilag cselwkvőképtelen. Ebből az állapotából kellene kibillenteni egy külső embernek. Ha rád is hallgatna, az lenne persze a legjobb, de nem szoktak a gyerekre hallgatni sajnos.

Ha semmi nem fog menni, akkor pedig koli vagy másik rokonhiz költözés.

jan. 5. 07:59
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,de ha rájöttel írjál nekem.

Igaz nem élek már otthon,de amit az apadrol leírtal,simán irhattam volna én is.mellette meg alkoholista is

jan. 5. 21:35
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Szia. Először vertikálisan (fölfelé, ISTEN felé) kell rendbe jönni az életünknek, hogy horizontálisan (embertársaink felé) legyen esélyünk a pozitív változásra.
jan. 9. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!