Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vehetném rá anyukámat,...

Hogyan vehetném rá anyukámat, hogy felkeressen egy pszichológust?

Figyelt kérdés
Pár hónapja kiderült nála egy súlyosabb egészségügyi probléma, ami miatt várólistára került és ez nagyon megviselte lelkileg. A minap viszont úgy elkezdett velem kiabálni, azért mert nem elfelejtettem eltenni egy doboz tejet a hűtőbe, hogy azt hittem lerepül a hajam. Nekem vágta, hogy soha semmit nem teszek meg érte, ami nem igaz. Mindig segítek neki akár a konyhában, akár a takarításban, amikor tudom viszem kocsival mindenhova. Nyilván kiálltam magamért, hogy azért ez erős egy ilyen kis dologért de ő ennek ellenére azóta se volt hajlandó hozzám szólni. Másnap reggel ugyanolyan bunkó stílusban megkérdezte tőlem hogy el tudom-e vinni valahova. Amire azt feleltem, hogy ha így kér meg akkor nem, legalább beszéljen velem tisztelettel. Erre megint megsértődött és elviharzott, hogy akkor neki nem kell a segítségem. Azóta kiderült, hogy a várólistás időpontját lemondta, mert túl távolinak gondolja és el akar költözni. Öngyilkosságra utaló megnyilvánulásai mindennaposak. Úgy gondolom, hogy igen erősen segítségre lenne szüksége, de nem tudom hogyan mondjam neki, amikor minden fajta kommunikációt elutasít.

jan. 4. 18:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudsz leülni beszélni vele, hogy mégiscsak szüksége van arra a protézisre? Gondolom borzasztóan zavarja, hogy szülő létére (azt mondtad viszonylag fiatal) nagyban függ tőled. Valószínűleg lenyugodna ha tudja, hogy sínen van az egészségügyi állapota. Inkább arra kéne rávenned, hogy mégiscsak vállalja be a protézist. Utána úgyis elmúlik az ingerültség.
jan. 4. 20:02
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Ha magától nem akar akkor sehogy.
jan. 4. 22:31
 13/14 R4NDOM válasza:
Van valaki, akinek ezt el tudod mondani, de nagyon jóban van anyukáddal? Esetleg ő meggyőzhetné. Például egy barátnője, testvére ha van.
jan. 5. 01:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez anyukád dolga, vagy felfogja, hogy kell neki a pszichológus, vagy nem... Felnőtt ember, komolyan, meddig fogod tojózni? 100 éves koráig? Azért te is ember vagy, saját igénnyel, nem?
jan. 6. 03:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!