Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen téren szóltok bele az...

Milyen téren szóltok bele az egyetemista fiatok/lányotok életébe, ha ti tartjátok el nagyobbrészt?

Figyelt kérdés

Vegyük külön azt az esetet, hogy is otthon él, meg azt, hogy kollégiumban/albérletben.

Milyen szabályaitok vannak?

jan. 3. 16:42
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
96%
Mivel elmúlt 18 ezert csakis Ő tartozik felelősséggel a saját dolgaiért, tiltani nincs jogom mivel felnőtt..annyi hogy illegalis dolgot azert ne hozzon haza es ne atjarohaz legyen a lakás de szerintem ezek nem nagy elvarasok, szerintem ez igy korrekt
jan. 3. 18:22
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk két szabály volt:

- Tanuljak, lehetőleg ne essek ki az állami ösztöndíjas helyről.

- Ha nem jövök haza valami miatt, szóljak. Ingáztam az egyetemre minden nap egy közeli kisvárosból, néha maradtam a kolis barátoknál bulizni és ilyenkor szóltam előre, hogy nem fogok hazamenni. Bár nálunk amúgy is szokás tudni egymásról, hogy ki merre jár, pedig már külön családunk van nekem is és a tesómnak is.

jan. 3. 19:26
 13/25 anonim válasza:
100%

Én semmibe nem szóltam bele, nem kellett. 2 egyetemistám volt egyszerre kollégiumban, elég szűk anyagi lehetőséggel. Amíg a tanulmányi eredmények elfogadhatók nincs egynél több plusz félév, az általános viselkedési normák betartásra kerülnek, nincs mibe beleszólni. Nem hivogattam őket, nem faggatóztam, talán ezért problémáikkal hozzám fordultak. Szerintem a szülő dolga a motiváció, hogy ne tudja kedvét szegni a tanuláshoz a hiányyzó jövőkép, vagy a negatív hatások, vagy egy elrontott vizsga. Én is voltam főiskolás, én is követtem el hibákat, csak saját tapasztalataimat osztottam meg velük beszélgetésekkor, de a döntés az ő tisztük maradt.

Nekem kiválóan működött.

jan. 3. 19:32
 14/25 anonim ***** válasza:
46%

Ha otthon el akkor:

- Szol ha a tervezetnel kesobb er haza vagy nem jon haza - eleg egy messenger uzi

- Szol ha hazahoz valakit vagy tervezi - sajat hazamba ne kelljen mar feszengenem ha en ejjel meztelen (ugy alszom) kiosonok a WC re es szembe jon valaki. Ha tudom akkor elotte felkapok valamit

- a megkozott megtakaritasat fizeti rendesen.

- ha extra kell dolgozzon meg erte - diakmelo van dogivel

- rendet tart elpakol maga utan, ha kell kimos, tergeteg vagy ki/be pakkolja a mosatlant a gepbe - vagyis a hazimunka kozos nem mentesul csak mert o felnott es egyetemista

- elso a tanulas - ha ront es atkerul fizetosre onnantol neki kell elovarazsolnia a penzt ra.

- tartja magat az elore megbeszel dolgokhoz - pl csaladi program, nyaralas stb...

Mondjuk ezek szerintem alap ha velem el hiaba felnott. Ezen szabalyokat en is betartom. Igy tole is elvarom.

jan. 3. 19:38
 15/25 anonim ***** válasza:
12%
Nyilvan ha kapja a penzt akkor beleszólhatnak.
jan. 3. 23:13
 16/25 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudj 10-es de úgy beszélsz mint egy tárgyról. Vagy klimaxolsz vagy iszonyatosan nehéz fázisba vagy és nehéz elengedned hogy igenis felnőtt. Nem egy tárgyról beszélsz hanem a saját gyerekedről. Szerinted örülne ha ezt látná hogy az anyja/apja hogyan beszél róla? Én voltam ilyen helyzetben hidd el és nem kívánom neki ezt a szorongást.
jan. 4. 00:01
 17/25 anonim ***** válasza:
43%
14- azért levegőt még vehet? Vagy inkább maradjon cseléd?
jan. 4. 00:04
 18/25 anonim ***** válasza:
22%

16!

Ez volt az eredeti valaszom:

"Alap, hogy vegye komolyan a tanulást. Ha nem teszi, nem tartom el.

Érjen haza a megbeszélt időre, tartson rendet maga körül, tartsa be a megbeszélteket"

Ezt lepontozták nullára, ergo az ő véleményük az, amin te felhaborodtal

jan. 4. 07:22
 19/25 anonim ***** válasza:
84%

17

Ezen szabalyok kb ovodas kora ota megvannak. Miert kellene elengedni ezeket csak mert 18 lett??? Tokre alap dolgok amik az egyutt eleshez szukseges.

Igy nott fel be is tartja hiaba 21 eves egyetemista. Ahogy en is betartom ezeket.

Ha 12 evesen tudott szolni h kesobb er haza vagy atjonne a baratnoje akkor 21 evesen is tud. "Anya ma este atjonne a Peti es lehet ott aludna" - ha mar otthon lakik az alap h szol. Tudjam h pl h hagyjam oket, es ha ejjelre is marad akkor a halon kivul is legyen rajtam ruha. Pl...

jan. 4. 07:29
 20/25 anonim ***** válasza:
71%
#17: a #14-es “elvárásaival” mi a probléma? Konkrétan, pontról pontra, ne egy általános közhelyet puffogtass, hogy levegőt még vehet?
jan. 4. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!