Másnak is ennyire ellentétes a viszonya a szüleivel?
Itt többnyire azt olvasom hogy megszakították a kapcsolatot a toxikus szülővel, ismeretségi körömben mégsem ennyire fekete fehér a helyzet.
Van akinek agresszív, szenvedelybeteg apja volt, mégis gyakran beszél nekem olyan dolgokról amiket az apjától tanult és tényleg értéket képviselnek. Tehát volt egy szörnyű oldala az embernek, mégis a fia meglátta a jó oldalát is. Én is amúgy találkoztam vele párszor, látszott hogy értelmes ember csak sajnos kisiklott az élete.
Egy másik példa: végtelenül toxikus volt a nagymama amíg az unoka velük élt, viszont amint kirepult az unoka, már gondoskodó lett, megértőbb lett, manapság pedig az unoka egyik legfőbb támasza.
Magam részéről pedig apám sokszor igazsagtalan volt velem, de már elengedtem ezt, jóban vagyunk. (Bár anyukámmal jobban kijövök, de ez más kérdés, nekem nem volt nehéz gyerekkorom.)
Nálatok volt ilyen hogy nem fordítottátok teljesen hátat az olyan szülőtöknek aki gyerekkorotokban igazságtalan volt veletek, mert alapjába véve voltak jó tulajdonságai?
Vagy esetleg beismerte hogy hibázott ti meg megbocsátottatok?
"A halaluk is megkonnyebbules. ;-)"
na pont ez az , hogy az ismerősöm esetében nem, hiába halt meg már az apja, nem tudja feldolgozni hogy egyedül maradt szülők nélkül, még ha ilyenek is voltak a szülei.
ha mindenkinél ez ilyen egyszerű lenne, nem tettem volna fel a kérdést.
Tartom velük a kapcsolatot, de csak udvariassági szinten. Apámtól semmit nem tanultam, nincs jó oldala, kétszínű. Anyám meg egy végtelenül gyenge nő.
Ha mást nem is, legalább azt megtanultam milyen ne legyek és milyen ne legyen egy párkapcsolat.
Tény, hogy apám adott át értékeket, igen, DE attól még egy szr ember, aki kvázi eldobott magától érettségi után, mondván, felnőttem, oldjam meg az életemet.
Én megoldottam - érdekes, egyből felvette velem a kapcsolatot, hogy kijöttem Ausztriába melózni, és 2x annyit keresek, mint ő.
Rögtön "fontossá váltam".
Engem meg nem érdekel. Hat év leszromságát nem nézem el neki, csak mert az apám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!