Miért ilyenek velem a szüleim? Tényleg én vagyok a hibás?
"Karácsony előtt többször is elmondtam hogy most nem szeretném, hogy ők aludjanak a szobámban."
És karácsony előtt többször mit válaszoltak erre? Mert már akkor ki kellett volna derülnie, hogy de, akkor is ott fognak aludni.
És amúgy van még másik szoba, vállalható állapotban (nem telenyomva lomokkal), benne tiszta ággyal?
És hol aludtál te?
Ha van másik szoba, igazán altathatták volna őket ott is, nem tudom, miért téged kell kirángatni ezért. Viszont azt sem értem, hogy te miért halsz bele, ha egy estét másik szobában alszol. Nagyobb tragédia ne történjen veled soha, de tényleg.
Az is kérdéses, milyen hangnemben mondtad aznap este, hogy nem szeretnéd, hogy ott aludjanak. A rinyálás instant idegosztályra küld egy türelmetlenebb embert.
Amikor mondtam nekik karácsony előtt is, nem mondtak rá normális választ, inkább csak csendben voltak, apa pedig azt mondta, hogy jólvan. Igen van másik szoba, és nem haltam volna bele, de ha megkaptam a szobát, hagy legyen már beleszólásom, hogy ott aludjak e vagy sem, teljesen normális hangnembe beszéltem velük. Csak amikor mondtam hogy most nem szeretném egyből nekem támadtak. Az ajtómba apa beleütött és betört az ajtó is.
És ez még nem minden, amikor még velünk lakott a nővérem elment bulizni és amikor apa értement a nővérem részegen már kocsijából lógott ki, és ezért egy kicsit veszekedett vele apa, de velem pedig egy szoba miatt rámtörte még az ajtót is.
Nem tudom miért viselkedtek így, hogy a kérésedet miért nem vették figyelembe.
Egyéb, más okok miatt nem feszültek? Akkor szokott hasonló történni, bár az sem indokolja, de az emberek ilyenkor szoktak szélsőségesen reagálni.
Ez így hatalmas búnkoság részükről.
Eleve a szobád a saját magánszférád kéne legyen. Semmi joguk nincs onnan kitessékelni. Az meg hogy apád leagybetegezett, hát konkrétan két nagy pofon járna ezért neki minimum.
Javaslom hogy arra készülj hogy lelépsz otthonról minél előbb, ha maradsz csak magaddal cseszel ki, mert ez alapján rendkívül toxikusak. Nekem is ilyenek a szüleim, és nem mertem lépni, pedig kellet volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!