Más szülei is ilyen aktívak?
Igen és ez jó.
Nagybátyámék 70felett, de mindig készül valami a ház körül, állatokat is tartanak. Nagynéném még dolgozik.
Apósom 78, és simán leszedi a kerítés léceket, hogy újra csiszolja és fesse.
Remélem én is ilyen leszek.
Én sem vagyok ennyire energikus, pedig ilyen környezetben nőttem fel, tehát ez a természetes, hogy mindig csinálunk valamit. sőt, a párom is így nőtt fel.
Én is igyekszem, de fele annyira se sikerül.
Valahogy nekik több energia jutott.
Persze, apám horgászik, most épp kemencét épít, nagyapám még 80 évesen is a műhelyben barkácsolt (lassabban, mint akár 75 évesen, de kinn volt), borászkodott.
Nagymamám sajnos beteg volt, de amíg tudott kötött, horgolt, sütöttünk közösen (más nem, mert a szíve nem volt jó).
5, 6, 8: Amire nem marad ideje 75 évesen:
- egészség: rendszeres étkezés nyugodtan és lehetőleg ne nagyon egészségtelent. Anyu főz rá, elég jókat, de kiszámíthatatlan, hogy eszik-e belőle. Lót-fut, szervez, idegeskedik, keveset pihen, néha bekap valamit (vagy degeszre tömi magát), közben telefonál. Pörgős volt mindig, de ez már kicsit sok. Szüksége lenne nem intenzív, de rendszeres mozgásra, pl. séta. Ott a kutya, unokák, lenne ürügy, sokszor hívjuk is, de nincs ideje.
- apró ház körüli dolgok, amiknél ha felajánljuk, hogy megcsináljuk, azt mondja, hogy majd ő, mert ő jobban tudja... sokszor tényleg, de így hónapokig áll úgy vagy végül Anyu összeüt egy ideiglenes megoldást, ami úgy marad hónapokig, évekig. Olyanokra kell gondolni, mint mondjuk egy hiányzó kerítésdeszka. Aztán egyszer nekiáll és fél óra alatt pöpecre megcsinálja.
Jó, hogy 75 évesen is aktív és nem a TV előtt kuksol egész nap, hogy fontosnak érzi magát, hogy nem fordult magába "nyugdíjasként" - a nyugalom nem jellemző rá. Az osztálytársai között sok ellenpélda van, aki csak elvan, mint a befőtt és teljesen leépült. De jobban kellene vigyáznia magára (elhízás, trombózis, magas vérnyomás, közelít a cukorbetegséghez stb.). Egyébként az apai nagyapám is ilyen pörgős volt: 80 éves koráig dolgozott a munkahelyén, mellette 100+ gyümölcsfa, unokázott, kirándult (sokszor a kettőt együtt).
1-es voltam
19
Az első pontod teljesen jogos. Az apró dolgok, ha nem nagyon fontosak, akkor felesleges tukmálni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!