Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más szülei is ilyen aktívak?

Más szülei is ilyen aktívak?

Figyelt kérdés
Én 38 évesen próbálok túlélni és kis célokat vagyok képes kitűzni. Szüleim meg épitkeznek még 70 évesen is meg állandóan felújítanak, nagy terveik vannak mindig.
2023. dec. 12. 22:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert furcsának érzem a szitut. Ugy erzem mintha én lennék már az öregebb. Nekem nincs annyi energiám, pedig még sportolok is rendszeresen.
2023. dec. 13. 07:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére igen. Apum 75 éves, céget vezet, dolgozik folyamatosan, amit imád. A nagypapája a példaképe, aki 86 éves koráig dolgozott, mindig aktív volt. Anyum nyugdíjas tanár, de magánórákat ad délutánonként, de gyakran találkozik barátnőivel is. Sokszor járnak kirándulni, a házat folyamatosan újítják. És emelett ha pl a unokáknak szükségük van rájuk, mindig elérhetők, ők az elsők számukra. Bánatukra ez egyre ritkábban fordul elő, mert már kamasz mindkettő, de pl nyaranta egy hétre elmennek valamerre nyaralni és amikor lehet, találkoznak.
2023. dec. 13. 08:43
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim hetvenhez közel mindketten dolgoznak, eszük ágában sincs abbahagyni. Utaznak évente többször, van, amikor csak egy közeli kis panzióba, van, amikor külföldre. Kirándulni sokat járnak. Foglalkoznak az unokáikkal. Én örülök, hogy ilyenek.
2023. dec. 13. 09:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen és ez jó.

Nagybátyámék 70felett, de mindig készül valami a ház körül, állatokat is tartanak. Nagynéném még dolgozik.

Apósom 78, és simán leszedi a kerítés léceket, hogy újra csiszolja és fesse.

Remélem én is ilyen leszek.

2023. dec. 13. 09:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok ennyire energikus, pedig ilyen környezetben nőttem fel, tehát ez a természetes, hogy mindig csinálunk valamit. sőt, a párom is így nőtt fel.

Én is igyekszem, de fele annyira se sikerül.

Valahogy nekik több energia jutott.

2023. dec. 13. 09:39
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg személyiség kérdése is. Apám már 55 felett meghalni készült úgy, hogy makk egészséges volt, mégis azt hallgattuk mindig. Na az lelombozó volt.
2023. dec. 13. 10:06
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, apám horgászik, most épp kemencét épít, nagyapám még 80 évesen is a műhelyben barkácsolt (lassabban, mint akár 75 évesen, de kinn volt), borászkodott.

Nagymamám sajnos beteg volt, de amíg tudott kötött, horgolt, sütöttünk közösen (más nem, mert a szíve nem volt jó).

2023. dec. 13. 10:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez a legjobb, ha még terveik vannak és nem temetik magukat. Ha abbahagynák valószínűleg elég gyorsan elkezdenének szellemileg és fizikailag is leépülni. Ebben a korban már gyorsan megy, ha nem aktívak és nincsen mozgatva az agyuk/testük. Anyám 65éves, még dolgozik, mellette spanyolul tanul 2 éve, mert "miért ne, mindig is tetszett". A nevelőapám (apám kiskoromban meghalt) 70, asztalos végzetsége van, már nem dolgozik de amolyan ezermester féle otthon. Mindent megcsinál, mindig valamit javít, felújít. Járnak kirándulni, moziba, színházba. Az unokákkal is aktívak. Féjem szülei szintén, csak ott apósom dolgozik még, mellé mindig barkácsol. Anyósom már nem dolgozik, de tesz-vesz, énekkarba jár, szervezkedik a közösségben (rendezvények, adománygyűjtés... Mindenben benne van).
2023. dec. 13. 11:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

5, 6, 8: Amire nem marad ideje 75 évesen:

- egészség: rendszeres étkezés nyugodtan és lehetőleg ne nagyon egészségtelent. Anyu főz rá, elég jókat, de kiszámíthatatlan, hogy eszik-e belőle. Lót-fut, szervez, idegeskedik, keveset pihen, néha bekap valamit (vagy degeszre tömi magát), közben telefonál. Pörgős volt mindig, de ez már kicsit sok. Szüksége lenne nem intenzív, de rendszeres mozgásra, pl. séta. Ott a kutya, unokák, lenne ürügy, sokszor hívjuk is, de nincs ideje.

- apró ház körüli dolgok, amiknél ha felajánljuk, hogy megcsináljuk, azt mondja, hogy majd ő, mert ő jobban tudja... sokszor tényleg, de így hónapokig áll úgy vagy végül Anyu összeüt egy ideiglenes megoldást, ami úgy marad hónapokig, évekig. Olyanokra kell gondolni, mint mondjuk egy hiányzó kerítésdeszka. Aztán egyszer nekiáll és fél óra alatt pöpecre megcsinálja.

Jó, hogy 75 évesen is aktív és nem a TV előtt kuksol egész nap, hogy fontosnak érzi magát, hogy nem fordult magába "nyugdíjasként" - a nyugalom nem jellemző rá. Az osztálytársai között sok ellenpélda van, aki csak elvan, mint a befőtt és teljesen leépült. De jobban kellene vigyáznia magára (elhízás, trombózis, magas vérnyomás, közelít a cukorbetegséghez stb.). Egyébként az apai nagyapám is ilyen pörgős volt: 80 éves koráig dolgozott a munkahelyén, mellette 100+ gyümölcsfa, unokázott, kirándult (sokszor a kettőt együtt).

1-es voltam

2023. dec. 13. 16:16
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

19

Az első pontod teljesen jogos. Az apró dolgok, ha nem nagyon fontosak, akkor felesleges tukmálni rá.

2023. dec. 13. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!