Éjszaka is aktívak a darazsak?
Nem merem nyitva hagyni éjszaka az ablakot, mert egyszer délelőtt hétvégén berepült egy darázs, és megcsípte a nyakamat, amikor aludtam.
Éjszaka nyitva hagyhatom az ablakot?
Szúnyogháló nincs, mert tetőtéri ablak.
"FONTOS: a lódarázs az egyetlen éjszaka is aktív faj hazánkban. Nyitott ablakon berepülhet, ha éjszaka ég egy lámpa a szobában. Ilyenkor nem tud kirepülni és egyre zavarodottabb lesz. Megoldás: lámpát lekapcsolni, perceken belül kitalál, ha nincs függöny. Lehetőleg ne keressük a mobillal világítva, mert akkor annak fényére repül rá, ugyanis a csillagok és a Hold alapján (fény) tájékozódik."
Ezt találtam egy cikkben.
Éjszaka is aktívak a lódarazsak, és a fényre jönnek.
Egyik nyáron kerti bulit kellett miattuk beköltöztetni a konyhába, mert az erős lámpa fényére és a sült húsra odajött 6-8 lódarázs, és terrorizálta a társaságot, nem tudtam velük mit kezdeni.
Nem repül éjszaka.
6 éve lampazok ejszakai lepkékre és sosem volt olyan, hogy éjjeli 11kor vagy hajnali 1kor berepült volna egy lódarazs a lepedőre/fényre.
Viszont naplemente után megzavarja őket a lámpafény miközben térnének vissza a fészekbe "aludni".
Szóval jött már este 9kor lódarazs lámpára. De jött már házi méh is és kecskedarazs, papírdarázs is.
Ezek szerint azok is repülnek éjjel? 😀
Elárulom: nem, csak megzavarta őket az erős fény.
Szoktam járni éjszaka fejlámpával az erdőket is.
Többször találkoztam már lódarazs feszekkel is.
Semmi aktivitás nem volt.
2-3 őr kint volt de ki-be repülgetés nulla.
Szóval aki azt írta, hogy éjszaka is repülnek az full hülyeséget írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!