Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudtatok kiszakadni a...

Hogyan tudtatok kiszakadni a "mi csak jót akarunk neked" szülői nyomás alól?

Figyelt kérdés
Nyomaszt a dolog mert én pont az életem ezen szakaszában járok hogy ki akarok szakadni ebből.
2023. dec. 12. 14:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell vele törődni. Ha felnőtt vagy, akkor elmondod, hogy köszönöd a véleményt, de te másképp gondolod, másképp fogsz tenni. Nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy azt csináld, amit akarnak.

Apám mai napig néha megpróbálkozik ezzel, de én megyek a saját fejem után. Ez ilyen egyszerű.

2023. dec. 12. 19:10
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
7-es: Az anyóspajtás a Yetteles esetben már bűncselekményt is elkövetett, mert jogtalanul szerződött más nevében. Akár fel is jelenthették volna. A Yettelnek is lépni kellett volna.
2023. dec. 12. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
9-es: Nem kényszeríthet arra titeket, hogy megvegyétek azt az ingatlant, amit ő kinéz. Bár lehet, hogyha hisztizik, akkor jobb utólag megmondani neki dolgokat.
2023. dec. 12. 19:17
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem továbbra is az érdekel, hogy mire értik ezt, mert ez egy elég tág fogalom.
2023. dec. 12. 19:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

13-as: Persze, nem kényszeríthet, de nagyon erőszakosan tudja tolni, amit a fejébe vesz, mi meg már traumatizálva vagyunk ettől. Semmi kedvünk nem volt egy ilyen több hónapig tartó szélmalomharchoz.

Egyszer (voltunk vagy 30 évesek, 2-3 gyerekkel, nem akkor kezdtük az életet) próbáltuk tapintatosan megkérni, hogy tartsa tiszteletben a véleményünket akkor is, ha nem ért vele egyet. Ne írja felül a döntéseinket, ne intézkedjen helyettünk és ne szegje meg önkényesen a megállapodásainkat. Az volt a válasz, hogy azt nem lehet, mert ő a "mi" anyánk, ezért jobban tudja, mint mi, hogy mi a jó nekünk - ez pedig feljogosítja arra, hogy akaratunkkal szemben cselekedjen, mert végső soron a javunkat szolgálja. Nem számít, ha először haragszunk, mert később rá fogunk jönni, hogy neki volt igaza, a harag majd elmúlik, az idő pedig minden sebet begyógyít. Ezen kívül pedig ő ilyen, és ezt mindenki vegye tudomásul. Köpni-nyelni nem tudtam. Sosem beszéltünk erről többet, de azóta igyekszünk úgy megszervezni az életünket, hogy amiből lehet, abból kimaradjon, és amiről nem muszáj, arról ne tudjon.

Persze a probléma ott kezdődik, hogy velük is így bántak a szüleik, csak őket ez nem zavarta. Nekik kényelmes volt, hogy megoldják helyettük az életüket, nem kell döntéseket hozni és nem kell vállalni érte a felelősséget. Most pedig azt hiszik, mi viselkedünk abnormálisan, amiért nem engedjük magunkra erőltetni ugyanezt a beteg családmodellt.

De engem is érdekelne, hogy a kérdező mire gondolt, mert nem biztos, hogy ez az ő esete.

2023. dec. 12. 21:18
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
15-ös: Az ilyet már célszerű leépíteni, mert nem lehet leállítani és nagyon erőszakos. Én a lehető legkevesebbet találkoznék vele.
2023. dec. 12. 22:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős vagy?
2023. dec. 12. 23:30
 18/18 anonim ***** válasza:
88%

Elköltöztem előbb csak Bp-re - nem volt elég messze :D -, majd 1200 km-re, két országgal odébb.

És így is, amikor hazamegyek évi 1x, BIZTOSAN intézkedik valamit, amit nem én akartam - nem is tudtam róla -, én meg csak pislogok, hogy ez most mi?

2023. dec. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!