Milyen messze kell elköltözni a szülőktől, hogy le lehessen válni róluk?
Le akarok válni a szüleimről. Az egyik 100 ezer feletti lélekszámú megyeszékhelyen lakunk. A minap költöztem át a szüleim üresen álló lakásába. A lakás kb. 500 méterre van úton a szüleimtől, gyalog 7 perc. Légvonalban csak 300 méter van a két hely között. Túl közelinek tartom. Most úgy érzem, hogy ennek semmi értelme. Pl. én itt vacsorázom egyedül, ők meg tőlem pár száz méterre a szomszédban... Kis túlzással át is tudnék integetni. Olyan, mintha nem is költöztem volna el. Költözzek el másik városba, költözzek fel a fővárosba albérletbe? Ez megoldható lenne, csak a hó végére az összes pénzem elmenne lakbérre, kajára, rezsire, a szüleim pedig nem segítenének, hiszen van ez a lakás, nekem miért nem felel meg...
Mi az ideális távolság a leszakadni vágyó gyerek és a szülők között? 1 km? 5 km? 10? 100?
Minél kevésbé nyitottak erre a szülők és te magad minél bizonytalanabb vagy, annál nagyobb távolság kell. És valljuk be, a távolság-tényezőt sokkal gyorsabb és egyszerűbb változtatni.
Nálam 180 km bevált.
Amikor már nem tudtok átsétálni egymáshoz.
Szóval minimum egy másik település.
Nekünk 1600km az ideális.
Mindenkinek más a véleménye.
Ahogy a többiek is írják, ez nem a fizikai távolságtól függ. Ha érzelmileg nem tudsz leválni, akkor teljesen mindegy, hogy 300 méterre vagy, vagy 300km-re költöztél el.
Pl. bátyám kb. 50 méterre költözött el a szüleinktől. Teljesen egészséges szintű volt a leválás. Nyilván sokszor átmegy, hétvégente ott ebédel a párjával, visz magával haza kaját ami megmaradt, de teljesen önállóan vezetik a háztartásukat. Nem gondolnám ezt betegesnek.
Elöször is a leváláshoz NEM szüleid üresen álló lakásába kell költözni, hanem tölük független helyre.
Másodszor NEM a távolság a lényeg, hanem az, hogy tényleg ne várj tölük semmit és nem fogadj el tölük semmit
Harmadszor az életedet, életviteledet ne attól tedd függövé, hogy milyen messze van a lakásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!