Mi a véleményetek azokról a szülőkről akik a nappali iskolába érettségi után ötöd éven tanuló 18 éves fiukat viselkedésükkel elüldözik otthonról és nem akarják oda adni neki azt a pénzt, amit utána kapnak? (gy.tartás; iskoláz.pótlék; adókedvezmény)
1-es: már hogyne lehetne? Lehet évvesztes, lehet 2 tannyelvű suliba járt ahol van egy 0. év, lehet sulit váltott, vagy bukott stb. És persze, hogy van olyan, hogy 5. éves képzés, amikor az érettségire épül egy - általában a suli profiljába vágó - plusz szakképesítést adó képzés. Nekem pl. az érettségim külkereskedelmi ügyintézői középfokú végzettséget adott, majd utána elvégeztem az 5. éves képzést ugyanott, ami logisztikai ügyintéző végzettséget szereztem.
A kérdésre válaszolva: gyámhivatal tud felvilágosítást adni, hogy ha nagykorúként életvitelszerűen nem a szüleiddel élsz, akkor hol-mit-hogyan kell bejelentened és igényelned, mi jár neked, mivel a gyermek után járó juttatások valóban a gyermekRE járnak, tehát ha nem lakik ott, akkor jogosulatlanul veszik fel. Gyerektartást én sem értem, adókedvezmény a szülővel együtt élő gyerek után jár én is úgy tudom, a családi pótlékot kaphatod már te ha nagykorú vagy és nem élsz otthon. Iskolázási pótlékot honnan kap? Önkormányzat? Az nem fog nekik járni ha nem élsz velük együtt.
13
De ez volt a kérdés. Hogy mi a véleményünk az ilyen szülőkről. Erre viszont addig nem lehet válaszolni, amíg nem tudjuk mi történt.
"Gyerektartás helyett beadhatod szülőtartásra a kérvényt, de nem kötelesek megítélni. Egyszerűbb a külön élő szülővel lemeccselni, hogy adja zsebbe a pénzt, hivatalosan meg szüntesse meg a gyt-t, hisz kikerültél a háztartásból."
Itt csupán annyi lesz q probléma, hogy q rokontartast mindkét szülőtől kell igényelni, ha egyikkel sem el együtt.
- Ez gondolom nem egyik napról a másikra jött. Ha voltak jelei, miért nem készültél rá?
- Mit akarsz? Lóvét? Mit gondolsz, a kaja, víz, villany, fűtés ingyen van?
- SEREG: Vonulj be! Nem vicc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!