Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális szülői magatartás...

Ez normális szülői magatartás vagy túlzásba vitte?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám.Negyvenes évei végén járó nő, van 3 gyereke is.

Elég nagy szájú, meg van neki olyan "domina" jellege:)

Otthon is, ő a főnök, férjnek, gyerekeknek kvázi kuss a neve.

Csapatépítőn voltunk és hát ittunk egy kicsit, akkor mesélt a gyerekeiről.

A nagyobbiknak tanulási nehézségei voltak mindig, de ő akkor is "tolta", meg hozta neki a magántanárokat.

Valószínűleg diszlexia, diszkalkulia vagy valamelyik disz is közrejátszhatott.

Anyuka viszont diplomát is akart a gyereknek, ráadásul közgazdaságit.Ami azért tudjuk,hogy nem tartozik a könnyűek közé.A mentalitás "ha beledöglesz is, de lediplomázol.

Szegény gyereken igen nagy lehetett a nyomás.

Nyilván, a fiúnak nem ment, amit anyuka is belátott, ezért keresett egy matektanárt, aki segített neki elcsalni azokat a tárgyakat.Persze, nem kevés pénzért.Végül lediplomázott és lett egy egészen jó munkahelye.

Ahogy ezeket mesélte, nekem kikerekedtek a szemeim.

2023. dec. 9. 19:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%

A csalással nekem nincs gondom, az egyetem inkább arra van, hogy tapasztalásokat szerezz és bemutasd, hogy be tudsz illeszkedni a rendszerbe. Egy területen belül is annyi különböző feladat van és olyan gyorsan változnak a rendszerek, hogy nem is lenne lehetséges a töredékére sem megtanítani a hallgatókat.

Az egyetemi matek tipik olyan dolog, amit soha az életben nem fogsz használni, nekünk még a matek tanáraink is megmondták...

Az nem baj, ha valaki kihozza a maximumot a gyerekéből, de a hogyan viszont egyáltalán nem mindegy. Ha a terror a fő eszköz, akkor pont, hogy elcs*szett ember lesz a fiúból.

2023. dec. 9. 22:53
 12/13 anonim ***** válasza:
22%
Irigy vagy. A szigorlat szóbeli közgázon is, nem lehet elcsalni.
2023. dec. 10. 07:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet azt olyan jól elcsalni. Én is jártam magántanárhoz egy-két tárgyból, együtt csináltuk pl a beadandókat. Szerintem ez nem csalás, mert nem ő csinálta helyettem, hanem a segítségével én dolgoztam rajta. Volt is hogy kérdezték egyetemen hogy honnan szedtem azt a megoldást amit még nem is tanultunk, mondtam hogy tanárral írom. Az oktatót sem zavarta. Aztán vizsgán úgysem lehett csalni. Ha az oktatót érdekli a saját tárgya, akkor simán megoldja hogy ne lehessen.

Amúgy meg ha helytáll a jó munkahelyen a srác, akkor happy end. Jól tette az anyuka.

2023. dec. 10. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!