Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyobb gyerekeiteket ugyanúgy...

Nagyobb gyerekeiteket ugyanúgy szeretitek mint amikor kisebbek voltak?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul érzem magam.

4 gyerekem van,és már nagyok.

17,15,13,11 évesek .

Annyira elszomorít az az érzés autocorrection.cancel már nem úgy szeretném őket mint kicsi korukba.

Meglátok egy kismamát és irigykedem,hogy babázni fog.

Annyira szerettem azt a korszakot amikor még babák voltak.

Most meg már mintha nem is úgy szeretném őket ,és ez nagyon elszomorít .

2023. dec. 6. 08:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az életedből legalább 10 évet kicsi gyerekek mellett töltöttél otthon. Ez rengeteg idő ahhoz, hogy beleszokj ebbe a helyzetbe.

Nem írod, hogy dolgozol vagy háztartásbeli vagy, de ez a jelenlegi állapot bizonyos szempontból nézve üresnek tűnhet ahhoz képest, hogy évekig mindig nyüzsgött körülötted 1-2-3 kisgyerek. A gyerekeid már a maguk dolgaival vannak elfoglalva, hazatérve sem anya mellett játszanak és mesélnek. Más lett a bizalmasuk, a baráti körükre sincs olyan rálátásod. Értem, hogy ez hiányzik. De neked kell dolgoznod azon, hogy megtaláld magad az üresen maradt idődben és azt tedd, ami téged tesz boldoggá, nem "csak" a családod körüli teendőkből áll.

Ha kell, keress hozzá szakembert, nehéz ebből egyedül kiszakadni.

2023. dec. 6. 10:00
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
A szeretetet, pontosabban annak kifejezési módját a gyerek életkorához kell idomítani. Ezt azonban az ember észreveszi a gyerek reakciójából is, amikor pl. már nem szereti, ha fogják a kezét az utcán. A szeretet módja átalakul felnőtt emberek közti szeretetté, amikor már nincs hierarchikus viszony, hanem egyenrangúság van.
2023. dec. 6. 13:11
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
én felnőtt fiaimat is ugy szeretem mint 13 éves lányom .
2023. dec. 6. 16:18
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Én érteni vélem. Nagyobb gyereket nehezebb szeretni: onnantól hogy kinő a "bármit csinál full cuki" korból bizony jobban bele kell invesztálni a kapcsolatba. Sokan ezért szülnek sorban, mert ezt nem akarják elfogadni, és újra át akarják élni azt, hogy egy csecsemő csak tőlük függ, nincsenek önálló gondolatai, nem ellenkezik, hálás már egy pelenkacseréért is.

Ezzel szemben egy nagyobb gyerekkel már meló van, meg is kell küzdeni a szeretetéért.

2023. dec. 6. 19:09
 15/22 babyboom567 ***** válasza:
80%
14-es válaszoló,hát én jó röhögtem ezen,"hogy egy kisgyerek nem ellenkezik".Hát lehet a tied egy növény volt, hogy ahova letették ott maradt, amit csináltak vele azt hagyta,de nem ez az általános.Nekünk konkrétan 2 emberes volt a pelenkacsere is.7 évesem van,negyedannyi meló van vele,mint "kicsinek".Tud beszélni, tud öltözni,eltudja mondani miért igen vagy nem egy kaja/ruha/játék/helyzet/érzés,és nem csak sírni/üvölteni tud.
2023. dec. 6. 20:32
 16/22 anonim ***** válasza:
43%
Ha csak nem tesz valami olyat amit nem elhet megbocsátani.
2023. dec. 6. 21:08
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
15, egyik gyerekem autista, úgyhogy mellényúltál.
2023. dec. 7. 02:52
 18/22 babyboom567 ***** válasza:
73%
17-es válaszoló,akkor,hogy írhatsz le ilyet,hogy egy kisgyerek nem ellenkezik?
2023. dec. 7. 09:06
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt csecsemőről írtam. A sírás diszkomfort, nem dac. De a lényeg azon volt, hogy míg egy baba akkor is örül, ha a fenekét nem csípi a pisi és tele a pocakja, egy nagyobb gyereknél nem úszod meg ennyivel. Nem fog hálasan mosolyogni rád, ha tele a hasa, így úm. "nehezebb is szeretni" egy visszabeszélő, saját, nem feltétlenül mind szimpatikus személyiségjegyekkel rendelkező lazadó kiskamaszt, mint egy "ártatlan" kicsit.

Az, hogy nekünk pl: a kisgyerekkor se volt egyszerű, lényegtelen. Általánosságban nem így van.

2023. dec. 7. 09:23
 20/22 anonim ***** válasza:
73%
Én ugyanúgy szeretem a gyerekeimet mint amikor kicsik voltak. Sőt.
2023. dec. 7. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!