Milyen ajándékot vehetnék a férjem 17 éves fiának karácsonyra, ami esetleg közelebb hozhatná őt hozzám. Mit javasoltok?
Több év alatt sem fogadja el, hogy apukájának lettem én miután özvegy lett és a fiú elveszítette az anyukáját.
A szeretet, türelem sajnos úgy tűnik eddig nem sokat ért, mert továbbra is teljesen elszeparálódik tőlem és az édesapjától is, holott egy házban élünk.
Alapból miért várod el azt, hogy egy tini, aki elvesztette az anyját, jopofizzon egy idegen nővel, csak azért, mert az apja épp őt dugja?
Az apja továbblépet, lett egy új párja (te), s éli tovább az életét.
Te viszont már nem leszel a gyerek új anyja. Az nem olyan, amiből mást lehet szerezni. S ha az igazi helyébe akarsz lépni, azzal csak magad alatt vágod a fát. Ez csak akkor működött volna, ha egy ovisról lenne szó.
Tini korban már megkezdődik a szülökről való leválás. Bőven abban a korban van, hogy még akkor se jópofizna non-stop veled, ha az igazi anyja lennél.
Ne legyetek már ennyire szigorúak.
Nekem mindkét típusból volt/van mostohám.
Az egyikkel másfél évig utáltuk egymást, aztán hazakerültem, viszont becsülendő, hogy amikor apám azt javasolta, hogy hívjam anyukának, biztos örülni fog, ő mondta, hogy ha nem érzem úgy, akkor inkább ne, csak azért mert apám szerint jó ötlet lenne.
A másodikat felnőtt fejjel kaptam, teljesen más hozzáállású, lehet, hogy kiskamaszként vele is jobban kijöttem volna, vele jóban vagyok.
Szerintem tisztázd vele, hogy nem akarsz az anyja helyett az anyja lenni, de ha szüksége van rád, ott vagy, és számíthat rád is. Egy közös pont már van az életetekben, az apja, akit (remélhetőleg) mindketten szerettek. Lehet, hogy lesz ott még több is.
Oké, nem fog rád anyjaként tekinteni, nem könnyű neki sem, de barátok még lehettek.
"aki elvesztette az anyját, jopofizzon egy idegen nővel, csak azért, mert az apja épp őt dugja?"
Na ilyeneket is a tipikus anyakocák tudnak csak írni. Minden nő qrva, de ti Szűz Mária 2.0 vagytok
24
Én (21-es vagyok) kocsiban vesztettem el egy idősebb pasival, akivel alapból nem terveztünk hosszú távra, s ezt vállalom is. A mostani párom csak ez után lett. Mondjuk amúgy se értem, hogy jön ide egy kitalált mese, meg az, hogy próbálod kitaláni, hogy mennyi idős vagyok, s milyen a családi státuszom.
De egy tini szempontjából az a helyzet áll fenn, amit írtam. Egy 17 évesnek a mostohaanya csak az apja aktuális csaja. Más jelentéssel nem bír. Az is lehet, 2 hónap múlva már más csaja lesz neki.
És tulajdonképp más szempontból is ez a helyzet. Így működik egy párkapcsolat. Szexelnek az emberek.
#25 Az az "apám aktuális csaja" kategória.
A mostoha anya apám második/harmadik sokadik felesége. Az meg azért nem fog véget érni két hónap alatt. Pláne, hogy a házasságot kétszer-háromszor átgondolja az ember.
Sosem akartam az anyukája helyébe lépni, csak egy normális emberi kapcsolatra törekedtem vele. Számomra fontos, hogy tisztelettel bánjak az emberekkel és jól esik, ha ez viszonzásra is talál.
A férjem azt tanácsolta, hogyha nem köszön a fia ezentúl én se köszönjek, de én nem érzem úgy, hogy egy felnőtt részéről ez lenne a helyes viselkedés a fiú felé.
Én újra és újra kedvesen köszönök, elszomorít, hogy az évek során sincs semmi javulás atéren, hogy legalább fogadja a köszönésemet. Legtöbbször simán átnéz rajtam egy fintor kíséretében.
Egyáltalán nem étkezik velünk.
Sajnos visszajutott hozzánk az információ, hogy egy rokoni összejövetelen olyan csúnyán beszélt az édesapjáról és rólam, hogy az egyik rokon rászólt, hogy így nem beszélhet az édesapjáról, hiszen becsülettel nevelte eddig.
Közönséges vagy 21-es. Ez a “dugja” miért kell? Mindenki tudja, mivel jár a házasélet, feleslegesen fogalmazol durván, ráadásul nem az aktuális nője, hanem a felesége.
Kérdező: azt hiszem, elfogadnám a srácot. Most éppen azt, hogy nem kér belőlem. Próbáld a magad életét élni, es nem a köré szervezni, hogy a fiú mire mit hogy reagál. Tartsd tiszteletben, hogy nem kér belőled most.
Ha valamiből, szerintem ebből lehet egyszer valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!