Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érdekli a családomat...

Miért nem érdekli a családomat, hogy depressziós vagyok? Fog ez valaha változni?

Figyelt kérdés

Már elköltöztek otthonról.

Tizenéves koromban kezdődött a depresszió és a szorongás. Szerintem nagyon látványos leépülés volt: átbőgött éjszakál, kettes tanuló lettem, nem voltak barátaim, teljesen elmagányosodtam. Mégis úgy tettek, mintha minden rendben lenne.

Miután elköltöztem, elmentem pszichológushoz. Többévnyi terápia van mögöttem, antidepresszánsokat is szedek. Nagyon kemény küzdelem volt, párszor majdnem feladtam.

És most sem érdekli őket. Tudják, hogy járok pszichiáterhez. Soha egy hogy vagy nem hangzik el. Sosem kérdeznek róla, és ha én kezdek el mondani valamit, vagy nem válaszolnak, vagy új témát kezdenek.

Miért sz@rnak ennyire az egészre? Felnőtt emberek vagyunk, normálisan is meg lehetne beszélni.

2023. dec. 3. 23:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól írták itt többen, kapcsolatot építsd le (még jobb, ha megszakítod).

Majd ha vén szarok lesznek, és nekik lesz szükségük RÁD, na majd akkor ugyanígy tereld el másfelé a beszélgetést, ahogy most ők teszik.

2023. dec. 4. 17:47
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Érthetetlen, hogy ennyi év terápia után sem merült fel a no contact a terapeuta részéről. Mindig alkalommal, amikor elmész a családodhoz, ugyanazt a poklot kell átélned, mint gyerekként. Mindig egy rossz élmény, ami megerősít abban a téves hitben, hogy te nem létezel, jelentéktelen vagy. Ezt úgy hívják, hogy romboló környezet. Ilyen helyre alapvetően nem megyünk, de ha lelki problémákkal küzdünk, akkor pláne nem!!!
2023. dec. 5. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!