Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként hogy érintene, ha a...

Szülőként hogy érintene, ha a gyereked depressziós lenne?

Figyelt kérdés
Valaki volt már ilyen helyzetben akár szülőként akár gyerekként?
2023. nov. 27. 07:55
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Úgy, ahogy egy mandulagyulladás. Betegség, kezelni kell, orvoshoz vinném/küldeném.
2023. nov. 27. 08:02
 2/10 anonim válasza:
0%
Sehogy az o dolga
2023. nov. 27. 08:33
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Az én szüleim hallgattak róla. Mármint tabu téma volt, sosem beszéltünk róla. Ha valamilyen problémáról nem beszélünk, akkor az a probléma nincs, gondolom ez volt az alapelv.

Felnőttként magam próbálom helyrehozni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

2023. nov. 27. 08:35
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Xarul érinti. Olyannyira, hogy én magam pánik beteg lettem miatta.
2023. nov. 27. 09:38
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Az én szüleim hisztinek tartották, és rendszeresen megkaptam, hogy hálátlan vagyok, ők mindent megtesznek értem, és ez a hála. Szerintük a depresszió nem létezik. Mikor elkezdtem inni is (kiskorúként), azt mondta anyám, hogy ha nem hagyom abba, lemond rólam, mert nem értékelek semmit, amit értem tesz. Nem tartom a kapcsolatot egyikükkel sem, és biztos vagyok benne, hogy végtelenül örülnek neki.
2023. nov. 27. 09:38
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Próbűlnék segíteni.
2023. nov. 27. 10:05
 7/10 anonim válasza:
89%

Én amikor elmondtam anyának, hogy nem érzem jól magam akkor azt mondta segít, de utána úgy csinált, mintha mindent elfelejtett volna.

Ha gyerekem lesz, másképpen fogom csinálni.

2023. nov. 27. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

Ha a gyerekem öndiagnosztizálta magán a depressziót akkor elvinném szakemberhez.

Ha orvos diagnosztizálta a depressziót akkor akkor a létező legjobb orvosokat előkeríteném, hogy a gyerekemet meggyógyítsák.

2023. nov. 27. 12:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Jobban örülnék ha Tankcsapdás lenne, de hát nincs mit tenni.
jan. 27. 10:37
 10/10 anonim válasza:
Az én szüleim is azt gondolták amiről nem beszélünk az nem létezik.Egyszer teljesen rámjött a szorongás és apám viccesen megkérdezet hogy depressziós vagyok-e mert akkor elvisznek orvoshoz.Nyilván sohase gondolta komolyan mert nem akarta el hinni hogy valami nincs rendben.Aztán már csak később jönnek rá,hogy foglalkozniuk kellett volna velem mert egyedül elég nehéz megjavítani.
jan. 28. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!