Ha valaki nem tartja az egyik szülőjével a kapcsolatot, és az meghal, akkor hogyan értesül az esetleges örökségről?
"8, és mi lett a vége? Remélem, visszaüvöltöttél neki."
Sajnos nem. Nem tudhatta, hogy engem nem érint meg az apám halála, de remélem azokkal kedvesebb, akik valóban szeretett embert veszítettek el.
Nem értem, miért volt nehéz megtalálnia, mikor ugyanaz a nevem, és ugyanúgy Budapesten élek, és azt mondta, apám testvére mondta neki, hogy mi (húgommal) létezünk.
Semmi nem volt, kaptunk levelet, hogy mivel nem volt semmije, nem is lesz hagyatéki.
Ha nem volt aki a halala eseten a beirja az orokosokat akkor nem ertesitenek.
Sem az onkoanyzati hagyateki ugyintezo ek sem a kozjegyzonak nem kell megkeresnie az orokost.
A hagyateki ugyintezo ha nem jelentkezik seni akkor kifihessztik 60 napra es utana adja at a kozjegyzonek a hagyatekok egy leltar uzan. A leltarban a ertekesebb vagyontargyak kerulnek be. De sok esetben kimarad ez az pl auto ekszer kezpenz ...
"Nem tartottad a kapcsolatot vele, a vagyona meg kell?"
És? A kapcsolatnemtartásnak komoly oka van.
Én úgy fognám fel, mint az elrontott, stresszes, gyomoridegben telt gyerekkorom és és vele járó sérelmek jogdíja. Ha már elszúrta a gyerekkorom, legalább anyagiaknan legyen belőle hasznom, hogy oda születtem, ahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!