Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak miért vannak irreális...

Anyámnak miért vannak irreális elvárásai velem szemben az egyetem miatt?

Figyelt kérdés
Mérnökin vagyok. Van egy tárgy. Írunk két ZH-t és az ott szerzett pontokat visszük a vizsgára, szóval 0 ponttal is lehet menni vizsgázni. Nos, itt az is nagy siker, ha az ember mondjuk 30-ból 8 pontot elér, rengeteg ember 0 pontot ír, olyan nehéz zárthelyiket rak össze a tanár. Én nekem a legutóbbi 22 pontos lett, aztán még én lettem lecseszve, hogy miért nem több, most meg fogok-e bukni, meg keresni fog tanárt stb.

2023. nov. 24. 21:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

19.

Légy erős. FOK-on, ÁOK-n is van ilyen.

2023. nov. 25. 14:26
 22/25 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom olyan ember vagy, aki nem szocializálódott egyetemen, valami baja van és azzal kompenzál, hogy elvégzett egy viszonylag nehéznek tartott szakot és az alapján mindenkinél jobb és ez a komplett identitása, mert nem elég sikeres másban és valami miatt kevesebbnek érzi magát. Azt se tudja kb más mérnökök mivel foglalkoznak, mit tanulnak, az összes többi szak meg kb büfé szak szerinte.

Egyébként meg most nem értem mi bajod van, nem is kell a kérdezőnek egy vért izzadó szakra mennie, mindenhol vannak szóró tárgyak, akkor is ha mondjuk nem a bme-n van, akármilyen mérnök szakon meg aztán főleg.

Egyébként se az volt a kérdés, hogy jajj milyen nehéz lehet, könyörgöm négyeseket írogat a kérdező, az anyja meg nyilván nem érti milyen az egyetemi dinamika.

Kezdj magaddal valamit, mert ez a jellegű hiszti kezd kikopni köztudatból. Az ember azt tanulja, amit szeret, olyan minőségben, ami neki megfelel, nem azért megy egy adott szakra, csak mert nEhÉz és lehessen verni rá a nyálat.

2023. nov. 25. 14:50
 23/25 A kérdező kommentje:
Gépészmérnök! Bocs, hogy gólyaként nem azt mondom, hogy egy habilitált istenkirály vagyok.
2023. nov. 25. 18:50
 24/25 anonim ***** válasza:
78%

23.

:D

Ez szép! A legnehezebbek egyike. Minimálisan tájékoztasd anyád, semmi részletezés: A vizsga, B vizsga, százalékok, jegymegajánló, úgysem fogja megérteni.

Sok sikert!

2023. nov. 26. 06:42
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb mond,hogy jól sikerült és ennyi.Az én családom se értette a legelején,hogy 1-2 tárgyból már az is jó volt,hogy 2-essel meglett a vizsga.Kb. az évfolyam 80%-át megbuktatták azon a tárgyon.Aztán mindig megkaptam,miért nem 5?

Hát mert nem középiskolába vagyunk már.Annyi a lényeg,hogy ne stresszelj ezen.Legyenek meg a főtárgyak,amikre épülnek más tárgyak és specializációhoz kellenek.Ha ilyen no name tárgyakra,amire nem épül semmi,de ott van és véletlenül nem lesz meg ne görcsölj rá majd.Felesleges.Kövi félévbe megcsinálhatod majd.Szval röviden:a főtárgyak legyenek meg mindig,átlag és kreditek.Ezekre kell oda figyelni és nem lesz gond.Csak ne hagyd hogy a családod szorongást ébreszen benned,mert azzal nem vagy előrébb soha.Ezt saját káromon tanultam meg...

2023. nov. 26. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!