Szülőkkel lakást venni vs albérletet kivenni?
Ha tudtok együtt élni, miért ne. De ha most ebbe fekteted minden pénzed, később nem fogsz tudni venni.
Ha albiba mész, félő, hogy azt a 15 milliót eltapsolod.
Közösen SOHA NEM vennék semmit.
A lakás nagy része a szüleidé, ha valamit alakítani akarsz, nekik bel kell egyezni - és általában mindenben mást akarnak, mint egy fiatal -, ha összejössz valakivel, nekik is bele kell egyezni, hogy odaköltözhessen, illetve mindenbe beleszólnak, mit miért úgy akartok csinálni, ha máshová akarnál költözni munka vagy egyéb okból, nem tudod eladni!
Szerintem sokkal okosabb lenne a saját pénzedböl venni egy kis lakást egyedül, odaköltözni és tivább spórolni, idövel ezt eladni és venni helyette nagyobbat.
Csak spórolni nincs értelme, mert az infláció miatt soha nem lesz meg annyi, amire szükséged lenne, a lakás értéke meg követi az inflációt, vagy még jobban is el lehet adni, mint amennyi az inflációval megnövekedett ár lenne.
De közösen venni lakást, föleg szülökkel soha nem szabad!
Szülőktől függ. Én az én szüleimmel meg merném lépni, mert tudom, hogy nem használnák arra a helyzetet, hogy ezzel irányítsanak/zsaroljanak.
Ha valakinek olyan szülei vannak, mint pl a férjemnek hogy még a 10 évvel ezelőtti karácsonyi ajándékot is fel emlegetik, hogy de azt bezzeg tőlük kapta úgyhogy legyen érte nagyon hálás, és ha nem úgy van ahogy ők gondolják hatalmas sértődés van, na ilyen szülőkkel még egy közös nyaralást sem vállalnék, nemhogy közös lakást.
Kizárt dolog.
Akkor inkább élnék albérletben, de nem szolgáltatnám ki a jövőmet az ő esetleges hülyeségeiknek.
Tudod, MÍG jó a viszony, megfelelő a csaj-pasi, akivel együtt élsz, oké, de ha valamelyik nem klappol, ott problémák lesznek - de annyi is elég, hogy a demens szülőd eladja a ház ráeső részét valakinek (igen, nálunk majdnem ez lett... ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!