Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőkkel lakást venni vs...

Szülőkkel lakást venni vs albérletet kivenni?

Figyelt kérdés
Van 15 millió forintom, a szüleim hozzátennének még 35-öt, és tudnánk venni egy lakást, ami 1/3 részben lenne a nevemen, 2/3 részben a szüleimé. Szerintetek jó ötlet lenne? Vagy menjek albérletbe? Nem keresek olyan nagyon jól, így a hitel nem opció, és nem is akarnák felvenni.

2023. nov. 17. 16:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%

Ha tudtok együtt élni, miért ne. De ha most ebbe fekteted minden pénzed, később nem fogsz tudni venni.

Ha albiba mész, félő, hogy azt a 15 milliót eltapsolod.

2023. nov. 17. 16:19
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Közösen SOHA NEM vennék semmit.

A lakás nagy része a szüleidé, ha valamit alakítani akarsz, nekik bel kell egyezni - és általában mindenben mást akarnak, mint egy fiatal -, ha összejössz valakivel, nekik is bele kell egyezni, hogy odaköltözhessen, illetve mindenbe beleszólnak, mit miért úgy akartok csinálni, ha máshová akarnál költözni munka vagy egyéb okból, nem tudod eladni!

Szerintem sokkal okosabb lenne a saját pénzedböl venni egy kis lakást egyedül, odaköltözni és tivább spórolni, idövel ezt eladni és venni helyette nagyobbat.

Csak spórolni nincs értelme, mert az infláció miatt soha nem lesz meg annyi, amire szükséged lenne, a lakás értéke meg követi az inflációt, vagy még jobban is el lehet adni, mint amennyi az inflációval megnövekedett ár lenne.

De közösen venni lakást, föleg szülökkel soha nem szabad!

2023. nov. 17. 16:20
 3/16 A kérdező kommentje:
#1 én laknák ott egyedül az új lakásban
2023. nov. 17. 16:21
 4/16 A kérdező kommentje:
#15 millióért nem nagyon van lakás a környéken. 30 millióért is csak garzon.
2023. nov. 17. 16:22
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
Èn vennèk. Kèsőbb csak magasabbak lesznek az árak, ès semmit se fog èrni a 15 millióm.
2023. nov. 17. 16:33
 6/16 anonim ***** válasza:
85%
Én jó viszonyban vagyok a szüleimmel, úgyhogy simán elfogadnám a segítségüket.
2023. nov. 17. 16:35
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
A szüleid segítenek, mi ezzel a baj? Ha nem éltek együtt..
2023. nov. 17. 16:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen a viszony a szüleiddel. Ha sokat veszekedtek alapból, akkor lehet nem célszerű ez a megoldás mert folyamatosan hallgathatod majd hogy "a mi házunkban laksz" meg társai. Én 18 évesen mikor elköltöztem otthonról, anyám egyik lakásába költöztem ami 100%-ig az ő nevén volt, de tudtam hogy soha semmiért nem szólna. Kicseréltettem a komplett konyhabútort, újra parkettáztattam majdnem az egész lakást. Egyedüli dolog amire kértem az engedélyét az a nyílászáró csere volt. Régi fakeretes ablakok voltak, úgyhogy kicseréltettem mindent műanyagra + akkor már a bejárati ajtót is lecseréltettem. Ha ilyen a kapcsolatod a szüleiddel hogy tudod hogy nem szólnak majd bele az életedbe, nem fognak átjárkálni ellenőrizni téged és megbízol bennük hogy hirtelen szeszélyből nem mondják azt hogy na akkor most takarodó a lakásunkból, akkor én simán belemennék egy ilyenbe. Előbb-utóbb úgyis te öröklöd majd az ingatlant, és ki tudja hogy hogyan alakul majd az ingatlanpiac a következő években. Ha van lehetőséged saját lakásban lakni, albérletbe semmiképp nem mennék
2023. nov. 17. 16:52
 9/16 anonim ***** válasza:
96%

Szülőktől függ. Én az én szüleimmel meg merném lépni, mert tudom, hogy nem használnák arra a helyzetet, hogy ezzel irányítsanak/zsaroljanak.

Ha valakinek olyan szülei vannak, mint pl a férjemnek hogy még a 10 évvel ezelőtti karácsonyi ajándékot is fel emlegetik, hogy de azt bezzeg tőlük kapta úgyhogy legyen érte nagyon hálás, és ha nem úgy van ahogy ők gondolják hatalmas sértődés van, na ilyen szülőkkel még egy közös nyaralást sem vállalnék, nemhogy közös lakást.

2023. nov. 17. 16:53
 10/16 anonim ***** válasza:
35%

Kizárt dolog.

Akkor inkább élnék albérletben, de nem szolgáltatnám ki a jövőmet az ő esetleges hülyeségeiknek.

Tudod, MÍG jó a viszony, megfelelő a csaj-pasi, akivel együtt élsz, oké, de ha valamelyik nem klappol, ott problémák lesznek - de annyi is elég, hogy a demens szülőd eladja a ház ráeső részét valakinek (igen, nálunk majdnem ez lett... ).

2023. nov. 17. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!