Ki rakhat egy 16 éves fiú gyereket az anyukája a házból?
"Ha az apa a gondviselő, miért lenne bárki a gyámja?"
Ugye? Én egyből levágtam, hogy kitalált történet. Elég gyenge, valami kisgyerek lehetsz, aki nagyon unatkozik.
Nem tudják gyakorolni a szülői felügyeleti jogukat, mivel MINDKETTEN ÉLETVITELSZERŰEN külföldön élnek, ezért kérték a gyámhivatalt, hogy a kiskorú gyereknek a nagykorú testévre legyen a gyámja.
30-as: nem, az a helyzet akkor állna fenn, ha a GYEREK tanulna külföldön, akkor természetesen a szülők gyakorolnák a szülői/gondviselői jogukat, senki nem lenne kinevezne gyámnak.
33-as, a cikkben, amit linkeltél, azt írják, hogy a szülői felügyelet és a gyámság egymást kizáró intézmény. Akkor az apuka itt miért kapta meg a "felügyeleti jogi képviselő" szerepet, ahogy a kérdező írja? Vagy ez valami más, nem szülői felügyeleti jog? Tényleg azért kérdezem, mert nem értem.
Mindenesetre vagy a gyám (a testvér), vagy a szülő (apuka) köteles gondoskodni a gyerek elhelyezéséről, de az anyuka nyilván nem rakhatja ki a kiskorút egyik napról a másikra.
35-ös: ez egy jó kérdés. Ezt úgy hívják, hogy gyermekelhelyezés (szülői felügyeleti jog), valóban nem létezhet egyszerre a gyámsággal. Vagy kever valamit a kérdező, vagy az idővonalat nem vázolta teljesen. Pl. az apát választotta a szülői felügyeleti jogot gyakorlónak és UTÁNA jött a gyámság alá helyezés? De az anya meg év eleje óta dolgozik külföldön, tehát akkortól kéne gyámság alatt lennie, de közben meg azt írta, hogy MOST váltak, tehát valami sántít. Közben meg határozottan gyámnak nevezte többször is a testvérét, és nem jön tisztázni ezeket a kérdéseket, szóval én nem fogok a neten keresgélni. :D
Én javasoltam nekik, hogy a gyámok forduljanak a gyámhivatalhoz, és ott meg fogják mondani, hogy milyen jogai vannak ez esetben az anyának.
Persze, kamu. Most már tuti.
Eltűnt a kérdező is, mikor felmerültek a kérdések a részletekre vonatkozóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!