Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki rakhat egy 16 éves fiú...

Ki rakhat egy 16 éves fiú gyereket az anyukája a házból?

Figyelt kérdés
Most váltak a szülei, és mivel a gyerek az apját választotta mint felügyeleti jogi képviselő, az anyja megharagudott rá, és kitette otthonról. Jogilag ezt meg teheti? A gyermek tanúló jelenleg.

2023. nov. 14. 19:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
38%
Úristen, mekkora kamu! Emberek, ne higgyetek már neki. 😂
2023. nov. 14. 23:56
 22/38 anonim ***** válasza:
34%

De ennek nincs értelme. A gyerek akkor is Magyarországon marad az iskola miatt, tök mindegy kit választ. Nem volt értelme az apát választania hiszen úgyse fog kimenni hozzá lakni. Csak akkor lenne értelme ha 18 éves kora előtt akarna kimenni.

Suerintem az anya fia (aki a gyám is egyben) és a felesége ideje higy albérletet gondolkozuon mert ha bevaltja a fenyegetest az anya akkor úgyis mehetnek. Felnőttek már. Addig ott a 16 éves gyerek is elvan amíg elvegzi a sulit.

Persze csak ha bevaltja a fenyegetést. Tudtommal megteheti hogy kenyszerkijeleni őket. De amíg ki nem jelenti őket az anya addig maradhatnak.

Szerintem akkor se veszítenek semmit ha kirakja őket. A már felnőtt testvérnek úgyis független életét kell kezdenie a feleségével.

2023. nov. 15. 07:01
 23/38 anonim ***** válasza:
21%
És hogyan teszi ki, ha nincs is az országban? Meg honnan?
2023. nov. 15. 08:42
 24/38 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nem tisztem eldönteni, hogy kamu vagy nem, hiszen nem látok a kérdező fejébe!

DE! Alapvetően az állandó lakcíméről nem lehet csak úgy kitenni senkit. Egy kiskorút pedig végképp nem.

2023. nov. 15. 09:07
 25/38 anonim ***** válasza:
58%

Összefoglalva:

apa anya elváltak, mindkettő külföldön

kiskorú gyermek itthon, felügyeleti joga az apáé

DE az anya tulajdonában lévő ingatlanban él, nagykorú testvérével együtt

anya mindkettőjüket ki akarja tenni az ingatlanból

2023. nov. 15. 09:57
 26/38 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez egy annyira speciális eset, hogy forduljanak a gyámok a gyámhivatalhoz, vázolják a helyezetet és ott tájékoztatni fogják őket, hogy az anyának mihez van vagy nincs joga.
2023. nov. 15. 11:29
 27/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem túl szép helyzet, na, de lehetett rá számítani, vsz. anyuval nem a legjobb a viszony, és mégis mit gondoltak, amikor dafke aput választotta? Majd apuka megoldja akkor innentől a gyerekek lakhatásának támogatását, küldi a pénzt haza, anyu meg fizeti a gyerektartást a 16 éves után, és azt kezd a házával, amit akar.
2023. nov. 15. 11:32
 28/38 anonim ***** válasza:
63%
Nekem ez már magas, kizárt dolog, mert nem tudom.
2023. nov. 15. 11:50
 29/38 anonim ***** válasza:
79%

Hivatalosan a gyámod, vagy csak szívességből vigyáz rád? Ez azért nem mindegy. Ha hivatalosan akkor ő tud segíteni, hogy maradj, persze ehhez az sem árt, ha jogilag neki is van köze a házhoz.

Amúgy mivel nem édesanyadnál vagy elhelyezve így mondhatja azt, hogy nem maradhatsz ott. Amúgy mivel mindkét szülő kint él nem tudom, hogy miért választottad apukádat, ha gyakorlatilag nem is vagy vele

2023. nov. 15. 12:00
 30/38 anonim ***** válasza:
81%

Ha az apa a gondviselő, miért lenne bárki a gyámja?

Magyarországon hány határon túli gyerek él tanulmányait folytatva? Nekik sincs gyámjuk, a szülő a gondviselő. Pont ugyanaz a helyzet.

2023. nov. 15. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!