Végeztél/félbe maradt a sulid, elmentél dolgozni, hogy majd tudjál jövőt építeni magadnak, de még otthon laksz, 25 alatt vagy. Mennyit adsz a családi kasszába?
Nekünk ez így nagyon megfelel - elég szomorú, hogy nektek megfelel az, hogy a fiad segítsége nélkül minden hónapban! mínuszban vagytok.
Szülőként a bőr leégne a képemről, ha a fiam finanszírozná az ellátásomat - lehet lepontozni ez NEM az egyetemista gyerek dolga.
Na gondoltam, hogy rögtön megjön az első rosszindulatú károgó. Miért nem a kérdésre felesz, miért nekem dumálsz be?
A szövegértéseddel is baj van. Megírtam, hogy a pénz nagy részét a fiamra költjük. Azért adja a pénzt, hogy ne neki kelljen vásárolni magára. A mi saját részünkre elég lenne, amit mi ketten keresünk. De nem bírod ki, hogy ne gonoszkodj, ugye? Ez legyen a legnagyobb örömöd! Innentől nem követem a topicot, elegem van ezekből a rosszindulatú, irigy, buta alakokból, mint te vagy!
Még nem kell semmit adni a családi kasszába az egyetemista gyereknek. Támogatást már nem kap.
Az otthon lévő kajálból tud enni ha akar. Ennyi maximum. Legalább lakhatás és más költsége nincs per pillanat. Aztán a többit meglátjuk. Ha továbbra sem segít otthon semmit, nem veszi észre a feledatokat, nem ér rá pont akkor amikor valamit meg kellene csinálni, akkor el kell költöznie, mert jelenleg úgy bujkál a feladotok között, elöl, látszólag tök korrekten mint egy vizisikló
4#
Remélem sosem tudod meg, milyen az,ha valami éri az egyik szülődet, és megváltozott munkaképességű lesz..
100-150 ezer az egyetemista gyerekedtől? Wow...szerencsés vagy, hogy amit két felnőtt nem tud kitermelni, azt ő pótolja, és diákmunkával többet keres, mint ti ketten, és emellett még minden másra is futja neki bőséggel. Nagyon érdekelne, hogy miből, mert tanulnék tőle, meg szerintem még nagyon sokan!
Arra milyen terveitek vannak, hogy ha befejezi az egyetemet és esetleg elköltözik, a saját lakását fogja fizetni, akkor miből fogtok megélni, meg eltartani a maradék gyereket? Futtatni fogjátok, hogy ő is hozzon legalább annyit a házhoz, mint a testvére, vagy továbbra is apanázst kértek a nagytól?
20 éves korom óta 200-ból 50-et kell hazaadnom.
Anyámnak ugyanennyi a nyugdíja.
A bátyám nem fizet, mert tanul, 24 éves.
Nekem sose lesz jövőm, mikor kértem csökkentést, hogy tudjak félre tenni, építeni a jövőmet, kiröhögtek, hogy én mégis milyen jövőt akarok.
Igazuk van, egy nyomorék vagyok, olyan betegséggel, amiből kb 10 éven belül protézis lesz mindkét térdemben. Nekem úgyse lesz semmilyen jövőm.
Lehet, könnyebb lenne nekik, ha megölném magam. Csak nem tudom, akkor mi lesz az állataimmal. De ha ők mennek, én megyek velük ebből a világból. Nem tudom, minek éljek. Semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!