Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni egy kényszeres...

Mit lehet tenni egy kényszeres gyűjtögetővel?

Figyelt kérdés
A szép szó nem használ, sőt még egyenesen személyes sértésnek veszi, ha szólnak neki. Nincs energiám részletezni....

2023. nov. 4. 08:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
22%
Súlyos pszichiátriai beteg, szorongás, depresszió. Orvosi ellátásra van szüksége, szerintem kezdetnek kórházi bennfekvésre. Ha normális a háziorvos, fordulj hozzá. Még kényszergyógykezelést is el tudok képzelni, mert valamilyen szinten közveszélyes, legalábbis közegészségügyi.
2023. nov. 4. 09:53
 12/26 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos semmit, főleg ha a saját ingatlanában, egyedül élve teszi ezt és nem veszélyezteti a környezetét.

Nálunk is nagyon precízen, eldobozolva-bezacskózva pihent a legtöbb "kincs" szerencsére, de még így is nagyon rossz érzés volt válogatni és dönteni a tárgyak sorsáról amikor elhunyt a gyűjtögető családtag.

2023. nov. 4. 09:55
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

Semmit. Nagyapám is ilyen volt. Ez van. Utáltam, mert egy kib. kupiban éltem a gyerekkoromat (ami az udvart illeti).

Miután idősek otthonába került, apám minden szrt elvitetett (6 fordulós téma volt).

2023. nov. 4. 10:03
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Miért nem jelentitek be? Ilyen mennyiségben ez illegális hulladéklerakónak minősül.
2023. nov. 4. 10:43
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Semmit. Nem rég voltunk házat nézni 90 feletti bácsika halt ki belőle, az is gyűjtögető volt isten tudja meddig. Állítólag a cuccok felét már elvitette a család. Hát ahhoz képest én olyat még nem láttam, ami ott volt. Nem is értem mit gondoltak, hogy így meghirdették mielőtt mindent elvitettek volna, rendesen rosszul voltam kint is bent is...

Egyik ismerős meg lakásban lakik, mellette volt a közvetlen szomszéd öregasszony ilyen, ő mondta, hogy időnként kiürítették a lakását kényszerből, mert rágcsálók voltak már meg ilyenek, de minden ment ugyanúgy tovább, elég hamar felhalmozta megint a szemetet meg minden szart. Aztán tavaly meghalt a nénike, ez oldotta meg a dolgot, de addig semmi sem segített...

Ez pszichiátriai probléma, értelmesen beszélni így nem is lehet velük és ha te meg is szabadulsz mindentől, akkor kényszeresen gyorsan újra gyűjti úgyis. Vannak olyan öreg halmozók, akik úgy halnak meg, hogy rájuk dől valami a lakásban, ahogy közlekednek ösvényeken a felhalmozott szemét között és nem tudnak kijutni.

2023. nov. 4. 14:24
 16/26 anonim ***** válasza:
24%
Mért harsogjátok itt, hogy semmit? Orvoshoz kell juttatni, mert beteg!
2023. nov. 4. 14:30
 17/26 anonim ***** válasza:
91%
Szüleim szomszédja ilyen, nagyon durva, ami a telkén van. Szüleim meg a többi szomszéd is jelentette már a jegyzőnél, de csak halogatják az intézkedést. Covid idején az volt, hogy Covid miatt oda se mennek, utána meg hogy túl vannak terhelve. Szerintem arra várnak, hogy meghaljon a vénasszony. Szóval a hatóságok nem mindenhol intézkednek.
2023. nov. 4. 14:45
 18/26 anonim ***** válasza:
95%
16# Magyarország tele van szabadon járkáló tényleg veszélyes ismerten pszichiátriai betegekkel, akik egészen addig a jószerencsére vannak bízva, amíg valakit pl. le nem szúrnak. Akkor jön a kényszergyógykezelés. Ez egy saját telkén és házában gyűjtögető ember. Senkit sem érdekel. Ha nagyon gáz, akkor kiganéznak nála, de amúgy nem fog más segítséget kapni az állapota rendezésében, így aztán újra felhalmozza majd a szemetet. Ennyi. Enem ilyen egyszerű, hogy te majd orvoshoz küldöd, ha neki magától nem jut eszébe, hogy amúgy ő lehet beteg. Itt ez nem így működik, sajnos.
2023. nov. 4. 14:56
 19/26 anonim ***** válasza:
89%
Az anyosom is ilyen. Sok mindent próbáltunk. Semmit nem lehet tenni. Reménykedtem a gázművektől érlező emberben, elvileg ő ellenőrzi, hogy rendben vannak-e a konvektorok, es hát az a lakas durván tűzveszélyes, az egyik szobát mar elboritotta a cucc, nem lehet bemenni, nem lehet megközelíteni a konvektort. Sajnos a fickó be se ment a lakásba, csak aláiratta a papírt. Tehetetlenek vagyunk. Nem volt hajlandó orvoshoz menni soha. Ántsz fogja kipakolni azt a lakást. A kamrába se lehet bejutni évek óta, elkepzelni se tudom, mi minden rohadhat ott. Borzalmas helyzet.
2023. nov. 4. 15:16
 20/26 anonim ***** válasza:
14%
A saját gyereke a kérdező, nem egy szomszéd. Nem küldeni kell orvoshoz, mert nem fog menni, hanem nagyon rámenősen, a háziorvossal karöltve kemény munkával elérni, hogy a családjával elmenjen. Bármilyen áron sarokba szorítani. A jegyzőt is ráuszítva. Senki nem élvezi a hatósági eljárást.
2023. nov. 4. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!