Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bocsánat, de valahová ki kell...

Bocsánat, de valahová ki kell írnom. Egész életemben szenvedtem amiatt, hogy édesanyám jobban szerette a húgomat mint engem. Nem vagyok már fiatal, de mai napig megvisel. Hogyan tudnám ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
Normális, rendes családból származom. Ketten vagyunk testvérek, mindketten már 40 felett. Napi szinten tartjuk a kapcsolatot viberen, telefonon, de mai napig megvisel, hogy édesanyám mennyire pozitívan reagál a húgom üzenetére az enyémhez képest. Ez az érzés végig kísérte a gyerekkoromat sajnos, és a mai napig megvisel ha kicsit labilisabb állapotban vagyok. Tudom, hogy tudományosan kimutatott tény, hogy egy anya nem mindig tudja egyformán szeretni mindkét gyermekét, ráadásul én érzékenyebb is vagyok mint a húgom, de egyszerűen nem értem miért nem tudom ezt feldolgozni felnőtt fejjel.
2023. okt. 31. 19:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen 20 as, ezzel nyomja ki a szemed, aki nem szeret, ilyen üres frázisokkal hogy hat te olyan önálló voltal meg úgy tűnt nincs szükséged ram es tőled többet vártam ezert szigorúbb voltam veled stb

Nem fogja belátni, még lehet maga előtt sem, hogy nem szeret

2023. nov. 1. 09:18
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt, én nem tartom velük a kapcsolatot.

Egész életemben azt kaptam meg: az öcsém a kicsi, a cuki, a szép, az okos, akit szeretni KELL, akinek mindent megadtak érzelmileg is, én meg már nagylány vagyok, nem kell panaszkodni mindenen, nőjek már fel.

(11 évesen nőjek már fel :D - oké).

Ez egész végig, míg otthon éltem, végigkísért. Miután elköltöztem, évi egyszer járok haza, meg nagyritkán írok nekik, de ennyi.

2023. nov. 1. 09:24
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

20-as, nagyon megértelek (nem ugyanaz az anyánk?)

Húgom van, de ő volt mindig a tündérkirálylány, én pedig úgy meg voltam tűrve. Neki minden járt alanyi jogon (egyetem nappalin, amit otthagyott egy év után, aztán egy főiskola szintén nappalin, amit el is végzett). Én munka mellett, levelezőn végeztem a főiskolát, és még így is megkaptam anyámtól, hogy a "család kárára" tanulok. Amikor elköltöztem 150 kilométerre és férjhez mentem, akkor kb. le voltam szarva 2 évig, ha én nem telefonáltam volna időnként, nekik mindegy lett volna. Amikor terhes lettem, akkor érdekes, minden nap tudott hívni telón, már szinte idegesítő volt.

Eltelt 28 év, 80 éves. Én 150 kilométerre, kedvenckéje 2500 kilométerre van. Ami biztos, hogy én nem fogom az öregkorát bearanyozni, egy évben egyszer megyek, havonta egyszer telefonálok. Ha segítség kell, vagy segít a kedvenckéje, vagy bevonul otthonba. (Örökségre nem tartok igényt.)

Én ugyanúgy érzem, ha meghalna, semmit nem mozgatna meg bennem (ez talán jó is, barátnőm pl. szimbiózisban van az idős anyjával, ő már retteg, hogy mi lesz, ha leveszíti.)

2023. nov. 1. 16:10
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, de hogy a kérdésedre válaszoljak: Szerintem keress fel szakembert, te még relatíve fiatal vagy (én egy tizessel vagyok több Nálad kb). Ha annyi idős lennék, mint te, ég elmennék szakemberhez. Vagy: kapcsolat megszakítás, de azt írtad, ezt nem szeretnéd.

23-as voltam amúgy.

2023. nov. 1. 16:21
 25/25 anonim ***** válasza:

24, Úgy érted mindkét felet? Már ha a mama is hajlandó...akkor meg ez lesz a következô "el akartam menni anyámmal szakemberhez, hogy kettõnk kapcsolatát rendbetegyük, de õ el se jött" kérdés.

Vagy csak egymaga? De ez meg csak a helyzet egyik felét kezelné.

2023. nov. 1. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!