Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csalódásnak nevezni a gyereked?

Csalódásnak nevezni a gyereked?

Figyelt kérdés
Neveznéd azért a felnőtt, anyagilag független gyerekedet csalódásnak, hogy belekezd az egyetembe aztán ott hagyja? Neked sem anyagilag, sem sehogy nincs közöd hozzá, hogy ő belekezdett az egyetembe. Csak simán rájött, hogy nem akar járni. Van munkája, iskolai végzettsége. A gyerek azóta nem lép túl ezen. Jogos a részéről?
2023. okt. 28. 17:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%
Nem most fogja bánni a lány. Hanem 15 év múlva.
2023. okt. 28. 19:05
 12/19 anonim ***** válasza:
36%

Én ettől nem nevezném csalódásnak a gyerekemet, de valóban van olyan viselkedés, amitől igen, egyszóval önmagában az nem vehető rossz néven, hogy annak nevezett anyukád. (Teljesen egyértelmű, hogy te nem külső szemlélő vagy, hanem az érintett lány.)

De ha te ezen nem tudsz túllépni ÁLLÍTÓLAGOS felnőtt emberként, akkor miért nem tetted azt, amit anyukád elvárt tőled: hogy befejezed azt az egyetemet, amit elkezdtél?

Marhára bírom azt a picsogást, hogy te ilyen-olyan felnőtt ember vagy, eltartod magadat, anyukádnak semmi köze hozzá .....

de egyetlen mondatán nem tudsz túllépni. Tudod, kérdező, a felnőtt ember el tudja fogadni, ha akár számára fontos és kedves emberek is negatívan értékelik valamelyik lépését. Van annyi belső tartásuk, hogy tudják: a maguk szempontjából helyesen döntöttek, akkor is, ha anyukájuk sosem fogja ezt megérteni.

2023. okt. 28. 19:07
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

Manapság már nagyon nem igaz az a tendencia, hogy egy diplomával jobban tudsz keresni, mint anélkül. Ha olyan egyetemre jár az illető, amivel ugyanúgy közalkalmazotti bértábla szerint keres élete végéig, akkor hosszútávon nem nyert sokat az egyetemi évekbe fektetéssel. Sőt, jelenleg kis hazánk afelé is tart, hogy az értelmiségi réteg minél jobban elhetetlenüljön.

2023. okt. 28. 19:08
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem a lány vagyok, de akár lehetnék is, kapok hasonló megjegyzéseket én is amin nehezen lépek túl. Mivel egy családban élünk. Viszont nekem ez akkor is durva volt
2023. okt. 28. 19:10
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem nevezném így. Max ha tényleg nagyon elzüllik.
2023. okt. 28. 19:19
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Ez sehol nem ok csalódásnak nevezni valakit. A csalódás ott kezdődik, ha erkölcsileg olyan életet él a gyerek, ami enyhén szólva sem kifogástalan.
2023. okt. 28. 22:06
 17/19 anonim ***** válasza:
18%
Húsz év múlva ha még mindig ebben az országban élsz keresd elő újra ezt a kérdést... Ha elmesz, akkor nem lényeges. Bánni fogod, hogy nem hallgattal anyádra.
2023. okt. 28. 22:10
 18/19 anonim ***** válasza:
54%
Az ilyen szülők egy része azért csalódott, mert úgy képzelték, hogy a náluk jobban kereső fiuk/lányuk majd támogatja őket, ha megszorulnak, utazásokat fizet nekik, időskorukra vesz nekik egy álomházat vagy benyomja őket egy luxusszintű nyugdíjasotthonba, ésatöbbi. És csalódottak, hogy mégsem fog rájuk aranyesőt ereszteni. Hangsúlyozozom, csak egy részük! Akinek nem inge, ne vegye magára!
2023. okt. 29. 02:30
 19/19 anonim ***** válasza:
79%
Én is csalódást okoztam nekik, mert szakmát váltottam, az ő szemükben aljas, lealacsonyító szakma ez. Most meg csodálkoznak miért költöztem 400km-rel odébb és nem látogattam meg őket 5 éve. Vajon miért? Nem is tudom.
2023. okt. 29. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!