Neveznéd azért a felnőtt, anyagilag független gyerekedet csalódásnak, hogy belekezd az egyetembe aztán ott hagyja? Neked sem anyagilag, sem sehogy nincs közöd hozzá, hogy ő belekezdett az egyetembe. Csak simán rájött, hogy nem akar járni. Van munkája, iskolai végzettsége. A gyerek azóta nem lép túl ezen. Jogos a részéről?
Nézd, tetszik vagy sem, az embereknek vannak érzelmeik. A csalódás is egy ilyen érzelem.
2023. okt. 28. 17:47
2/19 anonim válasza:
Én is csalódott lennék ha a lányom ezt tenné. Függetlenül attól hogy saját maga finanszírozza. Hiszen nem a pénz miatt lennék csalódott, hanem a saját magátol elvett későbbi lehetőségei miatt.
2023. okt. 28. 17:57
3/19 anonim válasza:
Lehet ilyet mondani. A szülő elképzel egy sorsot a gyerekének, ami általában jobb, mint az övé, aztán ha nem viszi annyira, amennyit elképzelt neki vagy esetleg még kevesebbre viszi, mint a szülő, persze, hogy csalódott lesz.
2023. okt. 28. 17:58
4/19 anonim válasza:
Jogos.
Egyrészt ha sem anyagilag, sem sehogy nincs közöd hozzá, hogy ő belekezdett az egyetembe, miért is támasztasz elvárásokat. Hiszen csalódni csak az tud, akinek elvárásai vannak valamivel kapcsolatban. Így a véleményed egy kívülálló kéretlen belebeszélése egy felnőtt ember szuverén döntéseibe.
Másrészt a gyerek bármilyen korú, más szemmel nézi a szülői véleményt, mint bárki más véleményét. Amikor burkoltan közlik vele szülői részről, hogy ő egy gyámoltalan kis csicska, az olyan szúrás az idegbe, amire talán évtizedekig emlékezni fog.
2023. okt. 28. 18:00
5/19 anonim válasza:
Még ha csalódnék is benne semmiképpen sem mondanám neki
2023. okt. 28. 18:17
6/19 anonim válasza:
"Még ha csalódnék is benne semmiképpen sem mondanám neki"
Nem hát, a gyereknek azt kell hinnie, hogy ő és minden tette tökéletes, csak a szülő lehet xar, ugye. Merthat mi az, hogy a szülő csalódott a gyereke miatt. Az lehetetlen. Ellenben q gyerek, ő lehet csalódott. "A gyerek azóta nem lép túl ezen. " Érdekes kettős mérce
2023. okt. 28. 18:23
7/19 anonim válasza:
A kedves szülő milyen diplomát szerzett, és melyik intézményben?
2023. okt. 28. 18:23
8/19 anonim válasza:
Ha az is, nem hiszem hogy a képébe kéne mondani.
2023. okt. 28. 18:36
9/19 A kérdező kommentje:
Hát én egy családtagomnak sem mondanék ilyet. Ha kiáll a sarokra bedrogozva a testét árulva, talán. De ilyenért nem. És nem is értem. Én külső szemlélő vagyok ebben. De a lány azóta nem tud ezen igazán túllépni, és nagyon bántja a dolog. Amúgyis a munka miatt nem tudta megoldani, hogy suliba járjon ami messze is van, és nem is tetszett neki végül. Szóval volt több körülmények is ami miatt ott hagyta. Rengeteget dolgozik, éjszakázik stb.
2023. okt. 28. 18:38
10/19 anonim válasza:
Én apám is kb. csalódásnak nevezett, mikor otthagytam az építészmérnök szakot - az ő mániája volt, hogy építészmérnöknek tanuljak. Átmentem programtervező informatikusnak, végül abban is végeztem. Mióta senior fejlesztő vagyok és ki tudom őket segíteni anyagilag (még fizetik a házuk után a felhalmozott hitelt) érdekes módon nem vagyok a szemében csalódás...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!