Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleiteknek mindig megmondját...

Szüleiteknek mindig megmondjátok mennyit kerestek?

Figyelt kérdés
A párom vezető pozíciót kapott egy multinál. A szülei, tesója állandóan arról kerdezgetik mennyit keres, ha fizetés emelést kapott vagy ha más pozíciót kapott. A mi családunkban ez tabu téma általában ezért furcsálom, hogy külön kasszán élve, külön házban miért kell ezt nekik tudni, minket se érdekel ők mennyit keresnek. Nyilván általában el lehet mondani hogy öt, tíz százalék emelést kap valaki, de nyilván a vezetői pozícióval több emelés jár és hivalkodni se akarunk. Plusz nem tartom egészségesnek, hogy életünk végéig be kelljen számolni, hogy épp mennyi a bevétele neki vagy nekem.
2023. okt. 26. 20:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Semmi közük hozzá, így természetesen nem tudják.

Így is állandóan tarhálnának - nyilván nem adok nekik, van saját keresetük, nem tehetek róla, hogy elszórják -, hát még ha tudnák, mennyi a bevételem.

2023. okt. 27. 10:42
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Az én szüleim tudják, és nem élnek vele vissza, inkább büszkék rá, hogy tesóm is, én is megállunk a lábunkon önállóan.
2023. okt. 27. 12:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Itt nincs tarhálásról szó, és talán nem is dicsekednének vele, de elég sokmindent pénzben mérnek és kb. úgy vannak vele, hogy ez ingyen jár pedig ezért keményen megdolgozott a párom saját és a mi kárunkra, aztán ha esetleg panaszkodna, hogy vmi nem jó a munkahelyen, csak legyintenek, legyintenének, hogy jajj mit sírsz mennyit keresel, pedig a pénz nem minden, de náluk igen és kb. az számít csak. Na hát ehhez a hozzáálláshoz nem szeretnénk annyira asszisztálni, plusz pl az én tesómnak a párja is főkönyvelő, tudom hogy két gyerek után amikor visszament kapott emelést és azelőtt se keres rosszul, de nem kerdezgetem, mert az a lényeg, hogy megélnek és nincs bajuk a megélhetéssel, ha meg olyan tudnak gyűjteni nagyobb kiadásokra. Nekem ennyi elég. A többi már csak csámcsogás.
2023. okt. 28. 12:43
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

7+

Az a probléma, egy bizonyos összeg felett rosszul érinti már az embereket. Jobb, ha nem tudják.

Szüleim most keresnek ketten 500 nettót. Mikor az én kerestem évekkel ezelőtt elérte az akkori fizetésüket, örültek a sikeremnek, és ekkor kezdődött a dicsekvés. De láttam rajtuk rosszul is érinti őket, nem írigység volt, nem tudom megfogalmazni. Így innetől kezdve nem tudják mennyi a fizum csak tippjeik vannak és sejtéseik.

2023. okt. 28. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!