Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleiteknek mindig megmondját...

Szüleiteknek mindig megmondjátok mennyit kerestek?

Figyelt kérdés
A párom vezető pozíciót kapott egy multinál. A szülei, tesója állandóan arról kerdezgetik mennyit keres, ha fizetés emelést kapott vagy ha más pozíciót kapott. A mi családunkban ez tabu téma általában ezért furcsálom, hogy külön kasszán élve, külön házban miért kell ezt nekik tudni, minket se érdekel ők mennyit keresnek. Nyilván általában el lehet mondani hogy öt, tíz százalék emelést kap valaki, de nyilván a vezetői pozícióval több emelés jár és hivalkodni se akarunk. Plusz nem tartom egészségesnek, hogy életünk végéig be kelljen számolni, hogy épp mennyi a bevétele neki vagy nekem.
2023. okt. 26. 20:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Hát, kérdező, a párodnak kell leválni róluk és neked megmondani, hogy vagy kiszakad a seggükből, vagy otthagyod a francba. Vagy jó pofát vágsz hozzá, csak abba hosszú távon te fogsz belerokkanni lelkileg.
2023. okt. 26. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Nem kérdezik. Fizetésemelést sem jelentek be.
2023. okt. 26. 20:29
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
Én meg csak a szüleimnek mondom el mennyit keresek valójában. Barátnőm nem tudja és nem is fogja megtudni. Mondjuk nekem "rendes" állásom nincs is. Lakásaim vannak amiket kiadok és abból élünk, de barátnőm nem tudja pontosan mennyi lakás, hol vannak, mennyi a bérleti díj. 1-2 lakásban járt már, tehát fogalma lehet róla hogy mennyit keresek, de a pontos összeget minek mondjam el neki? Az a lényeg hogy nincsenek anyagi gondjaink, a többi felesleges információ. Egyedül magamban és a szüleimben bízok meg 100%-ig, hiába szeretem a párom, a bizalom sose lesz teljes, túl sok horrorsztorit hallottam már hogy váláskor hogy megkopasztják a férfit, úgyhogy sajnos mindig bizalmatlan vagyok
2023. okt. 26. 20:39
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

3. Erre van a házassági vagyonszerződés és akkor nem kopasztanak meg...

Nem tudom, hogy lehet úgy valakit a párunknak hívni, ha titkolózol előtte és láthatóan semennyire sem bízol benne.

Amúgy a szüleimnek és a párom szüleinek sincs semmi köze a fizetésünkhöz. Sose kerül szóba és nem is mondanánk el, azt tudják hogyan élünk, szóval sejtésük lehet.

2023. okt. 26. 21:05
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

#4 a házassági szerződés nem mindig megoldás, mivel nagyon sok kibúvó van alóla. Pl. ha gyerek van a képben, borul az egész, ha jelentősen megnövelted a párod életszínvonalát, szintén semmissé teheti a bíró és sok másik tényező is közre játszhat. Pont hogy azoknál láttam a legnagyobb bukást akiknek volt házassági szerződése és minden bizalmukat abba a papírba fektették. Beszéltem már ezzel kapcsolatban ügyvéddel (válóperes ügyvéd ismerős) és ő is azt mondja hogy az egyik legnagyobb kamu a házassági szerződés. Úgyhogy kicsit off topic, de ha egy tanácsot elfogadtok, akkor ne bízzátok rá egy papírra az életetek munkáját, ha mégis szerződést írtok, 1 évvel az esküvő előtt írjátok alá, majd még egyszer közvetlenül esküvő előtt újítsátok meg ugyan azt a szerződést. Válásnál lehet rá hivatkozni hogy "bele lettél kényszerítve az aláírásba" ha túl közel írjátok alá az esküvőhöz, úgyhogy nagyon fontos időben megtenni a szükséges lépéseket. Nem vagyok ügyvéd és nem is a kérdéshez kapcsolódik, de a lényeg hogy a házassági szerződés nem életbiztosítás.

Az meg hogy "semennyire nem bízol benne" nem igaz. Üzletember vagyok, és az első szabálya az üzletnek hogy nem írsz alá olyan szerződést, aminek felbontásából a másik fél profitál. Ha a statisztikákat nézzük, a házasságok közel 60%-a végződik válással, és a válások 80%-át nők kezdeményezik, ha csak az egyetemet végzett párokra koncentrálunk, ez az arány még magasabb. Egyszerűen rossz befektetés 100%-ig bízni valakiben aki nem a saját szülőd aki a világra hozott. Úgyhogy attól még mert nem teljes a bizalmam a párommal szemben, még mindig jobban bízok benne mint a testvéremben, de közel sem annyira mint saját magamban és a szüleimben.

3-as voltam

2023. okt. 26. 21:16
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem,soha nem is kérdezték,és nem is mondtam.Azt sem mondjuk meg egymásnak,ha kapunk prémiumot,vagy év közben emelést.Semmi közünk egymáshoz.Azt tudjuk,hogy mindenkinek van rendes állása, rendesen be van jelentve,meg is kapja a fizetését.Esetleg azt szoktuk mondani év elején,hogy jól kaptunk emelést,vagy esetleg nem emelték,de ezt is csak ha úgy általában beszélünk a dolgokról, akkor megemlítjük,hogy még vagyunk vele elégedve,vagy nem.De az beteg,ha be kell számolni külön háztartásban élő,felnőtt emberként,a szintén felnőtt szüleimnek,hogy ft-ra mennyi a fizu.Nem kisgyerek vagyok,jógogy nem engedélyt kérek,hogy mit vásárolhatok belőle.Visszafelé ugyanez.Semmi közöm a szüleim bevételéhez.
2023. okt. 26. 21:36
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Egy ideig elmondtam, a fizetésemet anyámnak, de aztán mindenkinek azt mondta, hogy én mennyit keresek szám szerűen... valamiért ezzel nagyzolt.

Már kb 3 éve fogalma sincs mennyit keresek, ekkor magasabb beosztásba kerültem és úgy voltam vele semmi köze hozzá, meg az ismerőseinek se. Az élettársa még mindig gyakran rákérdez, amire nagyjából mindig az a válaszom, kevesebbet ,mint szeretnék.

Az az érdekes, hogy az előléptetés azóta teljesen máshogy állok ahhoz mi mennyibe kerül. Bár az új kocsim kicsapkodta a biztosítékokat a rokonságban, főleg azért, mert építkezek is, és nem a ház árából vettem el a pénzt.

2023. okt. 26. 21:45
 8/14 anonim ***** válasza:
92%
nagyjából tudják, bár alapvetően nem titok, csak nem nagyon van róla beszélve.
2023. okt. 26. 22:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A szuleimnek nem, de mar reg kulon elek toluk es ferjnel vagyok. A batyammal szoktuk ezt megbeszelni, azonos teruleten vagyunk, bar kulonbozo pozicioban.
2023. okt. 27. 00:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én el szoktam mondani, azt is tudom, ők mennyit keresnek, mi nem szoktunk egymás előtt titkolózni, pedig rég nem élünk együtt.
2023. okt. 27. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!