Szüleiteknek mindig megmondjátok mennyit kerestek?
3. Erre van a házassági vagyonszerződés és akkor nem kopasztanak meg...
Nem tudom, hogy lehet úgy valakit a párunknak hívni, ha titkolózol előtte és láthatóan semennyire sem bízol benne.
Amúgy a szüleimnek és a párom szüleinek sincs semmi köze a fizetésünkhöz. Sose kerül szóba és nem is mondanánk el, azt tudják hogyan élünk, szóval sejtésük lehet.
#4 a házassági szerződés nem mindig megoldás, mivel nagyon sok kibúvó van alóla. Pl. ha gyerek van a képben, borul az egész, ha jelentősen megnövelted a párod életszínvonalát, szintén semmissé teheti a bíró és sok másik tényező is közre játszhat. Pont hogy azoknál láttam a legnagyobb bukást akiknek volt házassági szerződése és minden bizalmukat abba a papírba fektették. Beszéltem már ezzel kapcsolatban ügyvéddel (válóperes ügyvéd ismerős) és ő is azt mondja hogy az egyik legnagyobb kamu a házassági szerződés. Úgyhogy kicsit off topic, de ha egy tanácsot elfogadtok, akkor ne bízzátok rá egy papírra az életetek munkáját, ha mégis szerződést írtok, 1 évvel az esküvő előtt írjátok alá, majd még egyszer közvetlenül esküvő előtt újítsátok meg ugyan azt a szerződést. Válásnál lehet rá hivatkozni hogy "bele lettél kényszerítve az aláírásba" ha túl közel írjátok alá az esküvőhöz, úgyhogy nagyon fontos időben megtenni a szükséges lépéseket. Nem vagyok ügyvéd és nem is a kérdéshez kapcsolódik, de a lényeg hogy a házassági szerződés nem életbiztosítás.
Az meg hogy "semennyire nem bízol benne" nem igaz. Üzletember vagyok, és az első szabálya az üzletnek hogy nem írsz alá olyan szerződést, aminek felbontásából a másik fél profitál. Ha a statisztikákat nézzük, a házasságok közel 60%-a végződik válással, és a válások 80%-át nők kezdeményezik, ha csak az egyetemet végzett párokra koncentrálunk, ez az arány még magasabb. Egyszerűen rossz befektetés 100%-ig bízni valakiben aki nem a saját szülőd aki a világra hozott. Úgyhogy attól még mert nem teljes a bizalmam a párommal szemben, még mindig jobban bízok benne mint a testvéremben, de közel sem annyira mint saját magamban és a szüleimben.
3-as voltam
Egy ideig elmondtam, a fizetésemet anyámnak, de aztán mindenkinek azt mondta, hogy én mennyit keresek szám szerűen... valamiért ezzel nagyzolt.
Már kb 3 éve fogalma sincs mennyit keresek, ekkor magasabb beosztásba kerültem és úgy voltam vele semmi köze hozzá, meg az ismerőseinek se. Az élettársa még mindig gyakran rákérdez, amire nagyjából mindig az a válaszom, kevesebbet ,mint szeretnék.
Az az érdekes, hogy az előléptetés azóta teljesen máshogy állok ahhoz mi mennyibe kerül. Bár az új kocsim kicsapkodta a biztosítékokat a rokonságban, főleg azért, mert építkezek is, és nem a ház árából vettem el a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!