20 év felett ne lakjon egy lány a szüleivel?
Azért írtam huszat, mert max akkor már leérettségiznekn az emberek.
Nem háziasságra, munkára gondolok, hanem az igényre, hogy ne a szüleivel éljen.
Nem egy anya, nagymama mondta, hogy ő már elvi alapon nem lakna együtt a felnőtt lányával. Dolgozzon egyetem mellett, besegít az albérletbe. Sok ismerősöm mondta, hogy ő már nyárra sem menne haza, olyan alapon hogy nem akar.
Amíg valaki tanul miért ne lakhatnak otthon?
Vagy ha bőven hely és jó a kapcsolat, miért ne laksars gyűjtene, ahelyett alberletre szórja ki a pénzt?
Sok helyen még kihalásos alapon lesz külön lakhatás a gyerekeknek, pl a nagyszülők után. De ma már nem úgy van, mint régen mivel az idősek gondozása kb lehetlen munka mellett, így egyre több öreg kerül idősek otthonába, ahova kb beugró a lakás ára, esetleg ami marad úgyis elmegy másra, így oda az örökség.
Egyre nehezebb leválni, mert 250-300 ezres nettókból nehéz külön menni.
Nekem van pár ismerősöm akik alá bepakoltak egy lakást, egy aki házat kapott, és csak egy, akinek szobát bérelnek. Közülük senki sem érez késztetést, hogy több napra hazalátogasson, élvezik a privát szférájukat, meg hogy közel vannak a barátok és az "élet".
Akiket "csak" annyival támogatnak, hogy a kolit fizetik, meg az alap dolgokat állják, kb minden hétvégén hazamennek, mert 3-an, 4-en nyomorogni egy pici szobában nem olyan buli (de sokszor az egyik fent marad és a hét felében így neki is van privát szféra).
Az 1800 forintos diák órabérrel meg nehezen fogsz albit fizetni...
De milyen évi alapról beszélünk?
Arról hogy egyből férjhez kell adni a lányt, a fiúval meg majd lesz valami?
Ez attól is függ, milyen a család. Szerintem teljesen normális igény, hogy egy fiatal felnőtt külön akar élni. Magyarországon az a baj, hogy átlag fizetésből az átlagembernek 20 év alatt se lesz lakása.
Akkor van nagy baj, ha valakinek kevés a jövedelme, nem nagyon számíthat sokkal többre és meg van verve rátelepedő, erőszakos szülőkkel. Abba tönkre lehet idegileg menni, valamint a párkapcsolat is kárát láthatja, a partnerek vagy elmenekülnek, vagy a szülők üldözik el. Itt is vannak olyan kérdések, ahol a kérdezők pl. attól szenvednek, hogy a szülőjük kötekedik velük, hogy pl. mit esznek, sportolnak, stb. Sok szülő az otthon ragadt felnőtt gyereket nem képes felnőttként kezelni, lelkileg bántalmazza, de még fizikai erőszak is előfordulhat. Az ilyen szülők a 30-40 éves gyereknek is megtiltanak dolgokat, mintha kiskorú lenne. A lelki terrorista szülőktől csak akkor van menekülés, ha van elég pénz, mert különben mehet egyedül nyomorogni.
A többgenerációs együttélés csak toleráns emberekkel működik. Különben pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!