Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek milyen szavakkal...

Szerintetek milyen szavakkal lehetne leginkabb jellemezni a szuleim es en kozotti kapcsolatot?

Figyelt kérdés

30 eves no vagyok, 10 eve nem elek otthon, az elmult evek alatt csak 1-1 napra mentem haza latogatoba karacsony es husvet alkalmabol, egyebkent olyannyira nem tartjuk a kapcsolatot, hogy edesanyammal fel eve nem is beszeltem se szemelyesen se telefonon, az apam neha keres (egyutt elnek, 2 batyammal kozosen a csaladi hazban.)

Husvetkor jartam otthon legutoljara, amikor lakashitelt gondoltak nekem intezni csak lakjak a kozelukben es szerintuk semerre sem tart az eletem. hozzatennem hogy elit egyetem elit kepzeset vegeztem full onerobol, es lakhatast, kajalast, eletet en bloc 10 eve magamnak intezem, jol fizeto allasom, kocsim van. Az hogy a nalam idosebb testvereim otthon elnek, de tolem kerdezik hogy mennyit adok bele, az nem problema. A parkapcsolatomrol ugyan tudnak, viszont semmit se tudnak magarol a szemelyrol es en ezt igy is akarom, mert senki nem erdemli meg azt a banasmodot, amit a korabbi bemutatott emberek hata mogott megcsinaltak, illetve velem szemben. Korabbi baratomnak edesanyam a szemebe mondta hogy a batyam majd megtervezi a hazunkat ha kell (szinten epiteszvagyok. szoval konrkrtan ledegradalt a partnerem elott.) egy baratomrol undorito dolgokat mondtak (k.rva - nem az. es nem is oltozik ugy csak nem tetszik a kinezete a batyamnak- holott o az a baratom aki mindig megerdeklodi hogy vannak a szuleim a tesom. Ha tudna hogy milyen lelketlenek.) egy masik baratomnak igyekeztem elintezni dolgokat, kulfoldi volt es lakast kerestem neki meg munkat, keszultem vele angol interjukra, batyam engem akart megveretni amiert segitettem egy kulfoldinek. Anyam az elso diplomam megszerzese elott folyamatosan agyoniskolazottnak nevezett. Ugyan gratulalt es ott volt az unnepsegen, a masik testverem kesobbi diplomaosztojan olyannyira kitoro orommel fogadta a diploma szerzeset, hogy a nyakaba ugorva sirt. Ezt annyira rosszul esett latni mert egy amolyan bizonyitek hogy mennyire buszke ra. Na most velem szemben ilyen sosem tortent. Evekkel kesobb felhivott anyam hogy a batyamnak sohasem

Kellene olyan no, mint en (sejtem ez alatt arra gondolt hogy varosban elo,sajat penzet kolto no >> szerinte tulsagosan sokat kepzelek magamrol, minden penzem elkoltom, csak szorakozok es elek bele a vilagba. Sohase mindtam neki hogy mekkorakat buliztam meg kikkel, mert biztos lefordult volna a szekrol. Mig a batyaimnak folyamatosan fozott meg kuldte nekik a kajat amig nem laktak otthon, mert csak ezttudta adni elmondasa szerint, annyi maradt meg csak hogy mennyire utalta ezt es alig varta hogy vege legyen. Legutobbi husvetkor mondtam nekik hogy a lakcimem megvaltozott es a paromhoz koltoztem. Erre rogton temat valtottak hogy az egyik testverem is koltozne budapestre, vesznek nekunk lakast kozosen, olcsobb lenne ugy. Haho, epp az elobb mondtam hogy a parommal lakom es megyunk kulfoldre hamarosan! Most akkor videken a kozelukben vesznek nekem lakashitelt vagy koltozzek a batyammal egy lakasba, melyik legyen? Mindegy az csak engem lehessen beszabalyozni? Eszre se veszik ha mondok valamit. Apammal nyar vegen telefonaltam hogy mennyibe kerult a vizum (a parom es en vizumai, forditasok, fedezet, nyelvvizsga) - elkezdett kiabalni hogy ez micsoda szar otlet, abszolut nem tamogatja. Mintha egy forintot is kertem volna tole. Mondtam neki hogy en itthon nem tudok mar semmibe se kezdeni, full kiegett vagyok es motivalatlan, menekulni vagyom, egyebkent meg most lett leszavazva hogy 30 alatti noi partner eseten jar a csok szoval nagy engedmenyeket mar nem kapok kosz helo. Erre benyogte hogy elobb kellett volna gondolkodni. Mondtam neki hogy ez nagyon banto volt es leraktam a telefont, azota ritkabban keres. Szamara a lanya egy olyan dolog akivel buszkelkedik idegeneknek,

de a foldbe tipor es semmire nem tartja a szemelyemet. Nyaron jartam utoljara otthon, egy cipoboltba tertunk be es anyam egy iszonyat stilustalan taskat vetetett meg apammal nekem, azert mert a kedvenc zold taskam szerinte kopott es csunya, hordjam az ujat >> mintha nem engedhetnem meg magamnak hogy vegyek. Borzasztoan lejaratott az egesz uzlet elott. Annyira megalazva ereztem magam hogy sirva bemenekultem a vonatallomasra a wecebe es ott vartam fel orat hatha eltunnek. Apam vart meg az allomason es elmondtam neki hogy en hosszu evek ota azt erzem hogy semmit se szamitok es semmi nem vagyok, mindig agyon kell engem taposni, nemtudom miert kell allandoan jelenetezni. Erre apam aztmondta hogy valami biztos nem jo mert szanaszet elunk , egy unnepet se ulunk ossze, nagyon nincs jol igy.

2023. okt. 24. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

"a batyamnak sohasem kellene olyan no, mint en " - Na és?

Táskát vettek neked. Hol itt a megaláztatás?

Igazából mi a bajod?

2023. okt. 24. 16:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Egyszer mondta apam az anyamnak higy mennyire gaz hogy a legidosebb batyank a minden neki, o a jo a szep, holott van meg 3 masik gyereke, mindenkinek megvannak a jo tulajdonsagai, amiket nem akar eszrevenni. Mindenki menekul otthonrol emiatt, anyam meg teljesen bekattant, hogy mindennek o az oka,mar annyira megbanta az egeszet, o alig varja hogy menjen az otthonba, igazabol szerinte apam az aki miatt nem jarunk haza, mert o az aki a masik batyam szemebe mondta hogy nem akarja nezni a vilagfajdalmas kepet amig otthon van - elkepeszto miket tudnak produkalni.

Amikor a legidosebb batyamnak felesege lett, anyam sirt hogy elvettek tole a gyonyoru szep fiat. Most rohogtok ezen de egeszen addig hulyesegnek gondoltam az olyan torteneteket ahol anyos gyuloli a menyet mert elvette a kisfiat, hat a sajat fulem hallatara ezt kellett megeljem. Onnantol kezdve rettegtem hogy mi lesz ha nekem lesz partnerem. Na nem azert mert a fiu anyukaja egy harpia lenne velem, csak annyi hogy anyam mennyire kegyetlen lesz velem. Hat nem igy is lett? Az elso baratomnal azt se engedte hogy talalkozzunk a nyari szunetben. Uvoltozott hogy akkor koltozhetek is el otthonrol, meg en egy kis ri&@ lehetek, persze a batyamek ezt szo nelkul turtek nem szoltak ra hogy ez kritikan aluli. es meg engem zaklattak telefonon meg sms-eket irogattak hogy nem lesz jo vege. Minek nem lesz jo vege azt nemtudom.

2023. okt. 24. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Úgy rinyálsz, mint egy 13 éves! Akadj már le a szüleidről, ha eddig nem volt kapcsolatotok, most mit akarsz tőlük? Menj pszichológushoz, a családodat meg felejtsd el. Élj!
2023. okt. 24. 16:47
 4/9 A kérdező kommentje:

a legutobbi az volt hogy anyam facebookon megtalalta a szakmai oldalamat a munkaimmal es elkezdte kovetni. Annyira lesokkolt hogy letiltottam onnan is. Gyakorlatilag minden csaladtagomat tiltottam facebookrol is, mert felhivni nem hivnak nem keressuk egymast, de onnan se fognak informalodni rolam az fix.

Oszinten en amiota elkezdtem a kulon eletemet, a leheto legtavolabb akartam kerulni toluk, mostanra lett egy olyan komoly parom akit veletlenul se akarok kitenni ennek, vele alakul az eletem, es melyen legbelul borzasztoan rosszul esik a lelkemnek hogy mennyire borzalmas a kapcsolatunk a csaladom osszes tagjaval. A multban tortent dolgok miatt elvagtam midnent, nem adok meg informaciokat magamrol, cserebe nem serulok es nem tudnak sebezni.

A bibi hogy a parom szulei erdeklodnek roluk, es en meg az en nezopontomat mondom el, mert szerintem sok esetben hibaztak velem kapcsolatban, de attol meg a szuleim, es eljohet a nap hogy talalkozni fognak. Hat nem tudom en borzasztoan tavol vagyok mar a sajat csaladomtol erzelmileg, a parom szuleire inkabb tudok tamaszkodni. De valojaban meg nem merek megnyilni nekik sem mert ahogy anyam mondta ‘ne gondoljam hogy a parom kutyaja az enyem is csak mert en etetem’ , a parom szulei nem az en szuleim, ha megkerdezik minden ok akkor aztmondom persze. jol esik hogy erdeklodoek, csupasziv emberek. amikor sirtam sajnos meglattak es sokszor panaszkodott nekik a csaladomrol a parom is, ha ok egyszer valaha egy legterbe kerulnek mi lesz, nem tudom.

2023. okt. 24. 16:51
 5/9 A kérdező kommentje:
szoval osszessegeben a problemam hogy lelkiismeret furdalasom van amiert megszakitottam minden erdemi kapcsolatot a csaladommal, mikozben latom hogy a paromeknal meg mukodokepes a dolog szulo-gyerek kozott, es lenyegeben az evek alatt torteno mellozottseg es szeretetlenseg erzese vezetett engem az onkent vallalt kitaszitottsagba a sajat veremtol.
2023. okt. 24. 16:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, menekülj, menekítsd ki magadat ebből az ellenséges közegből.
2023. okt. 24. 16:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mit vársz még a családodtól, ha ilyenek. Felnőtt ember vagy, költözz a párodhoz, aztán külföldre, ők meg csináljanak, amit akarnak.
2023. okt. 24. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy dolog hiányzik, a szeretet. Anélkül meg szrt se ér a család.

Ne foglalkozz velük.

2023. okt. 24. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon nem felnőttként viselkedsz.
2023. okt. 24. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!